Teraz jest 09 wrz 2025, 18:55

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 117  Następna strona
Nowa KAS 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
Post Re: Nowa KAS
Rano w radiowym przeglądzie prasy omawiali wywiad z Morawieckim. Podsumowując: Trzeba zakasać rękawy bo pracy jest bardzo dużo. Do do końca roku musimy całkowicie wdrożyć reformę KAS. Cała administracja celna i podatkowa przeobrażą się od 1 stycznia w Krajową Administrację Skarbową - czyli w profesjonalną, nowoczesną i wysoce wykwalifikowaną formację, ktora stanie na straży dochodów budżetowych oraz podejmie wydajną walkę z szarą strefą i przestępczością podatkową.Ponadto pakiet usczelnień VATu.
Morawiecki zachwalał też pakiet paliwowy i inne osiągnięcia swojego poprzednika.
Nie usłyszałem w jakiej to było gazecie - bo za późno radio włączyłem. :(
U mnie w firmie mówią, że innych roszad w MF nie będzie.

29 wrz 2016, 09:24
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA26 kwi 2013, 07:10

POSTY        1
@Makoma - Myślę że poglądy Morawieckiego w kwestii KAS są jasne. W sławnym "planie Morawieckiego" jest mowa o KAS, poza tym Rada Ministrów, w której jest on wicepremierem w pełni popiera reformę.

29 wrz 2016, 09:35
Znawca

POSTY        247

warmia                    

@Makoma - Myślę że poglądy Morawieckiego w kwestii KAS są jasne. W sławnym "planie Morawieckiego" jest mowa o KAS, poza tym Rada Ministrów, w której  jest on wicepremierem w pełni popiera reformę.

No i dobrze  :lol:  
Widziałem dziś na zielone ludki pl, iż obawiają się nasi bracia od Św. Mateusza, że MF ucywilni tych co najbardziej chorowali w czerwcu. Bardzo to ich dziwi. W sumie nam mówią już od początku roku, że wiek i stan zdrowia to będą główne kryteria decydujące o karierze w US lub w UCS. Upraszczając L4=zdrowie,  a jak ktoś nosił L4 - a już nie daj Boże od psychola lub innych wybitnych specjalistów medycyny konwencjonalnej, no to sorry gregory - sam se zdziełał kuku. Przecież nie było żadnej zorganizowanej akcji - twierdzą ich związki. Chyba dali sie chłopaki  wy...

29 wrz 2016, 16:14

REJESTRACJA08 wrz 2016, 21:36

POSTY        41
Pytanie brzmi, czy w służbach państwowych w ogóle powinien pracować ktoś, kto bierze lewe L4? Miętuski kropka pl bez żenady pisali, że idą na lewe zwolnienia i zachęcali do tego innych. Osobiście uważam, że nie ma miejsca dla oszustów w służbach państwowych.

29 wrz 2016, 16:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
Przepraszam, a kto ma leczyć depresję po wpędzeniu pracownika w nią przez naszych super sprawiedliwych przełożonych? A "psychol" to nie lekarz? Nie rozumiem. U Ciebie nie ma mobbingu i szczucia? Gratuluję. W mojej IS jest i jedno i drugie. A festiwal kierowniczych, naczelniczych i dyrektorskich możliwości dopiero przed nami, kiedy to obecni będą walczyć o stołki. Zacznie się jeżdżenie po pracowniku, oj zacznie. 3, 2, 1 start ... już niedługo.

29 wrz 2016, 16:37
Znawca

POSTY        247

3android                    

Przepraszam, a kto ma leczyć depresję po wpędzeniu pracownika w nią przez naszych super sprawiedliwych przełożonych? A "psychol" to nie lekarz? Nie rozumiem. U Ciebie nie ma mobbingu i szczucia? Gratuluję. W mojej IS jest i jedno i drugie. A festiwal kierowniczych, naczelniczych i dyrektorskich możliwości dopiero przed nami, kiedy to obecni będą walczyć o stołki. Zacznie się jeżdżenie po pracowniku, oj zacznie. 3, 2, 1 start ... już niedługo.

Przepraszam, ale twoja depresja to twoja sprawa. To co z tym zrobisz to też twoja sprawa. Bardzo Ci współczuję i tylko tyle mogę w tej sprawie zrobić.  Ale nie dziw aię MF-owi, że w Służbie Celno Skarbowej chce najzdrowsze okazy. Ubiorą cie w surducik, dadzą klamkę, a ty im koka odstawisz albo zejdziesz na zawał na służbie... No i co? Kto się będzie za to tłumaczył? Wredna pani z izby która wkręciła cię w depreche? Nie sądzę...

29 wrz 2016, 16:55
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity
3android                    

Przepraszam, a kto ma leczyć depresję po wpędzeniu pracownika w nią przez naszych super sprawiedliwych przełożonych?
A "psychol" to nie lekarz?

Badman                    

Główna zasada w psychiatryku
Załącznik:
Główna zasada w psychiatryku.jpg

viewtopic.php?p=148793#p148793

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

29 wrz 2016, 17:04
Znawca

POSTY        247

No i popłakałem się..., ze śmiechu... :D  :zeby:  :lol:

Zdrówka Nadirze  :piwo:

29 wrz 2016, 17:10
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2014, 11:47

POSTY        61
Oj już niedługo walka o te fartuchy zacznie się na dobre ! ;)

29 wrz 2016, 19:00
Zaawansowany

REJESTRACJA23 paź 2006, 10:06

POSTY        86
Ocho, nasz nowy szef już zapowiedział, że należy "odchudzić" administrację  boje--==   To chyba nie oznacza, że musimy popracować nad sportową sylwetką   <_<

29 wrz 2016, 21:50
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA21 sie 2013, 22:12

POSTY        418
To może niech popracuje nad konsolidacją obu ministerstw, którymi kieruje. Tam mogłyby być ujednolicone kadry, księgowość, bhp, kontrole wewnętrzne, audyty itp.  A co podwójne, to niech idzie do pracy w KAS do kontroli, tam będą mogli wykazać swoje umiejętności w pobieraniu podatków, chodzić na mandaty i ... sami robić sprawozdania, których żądają od innych.

29 wrz 2016, 22:08
Specjalista

REJESTRACJA23 paź 2006, 16:51

POSTY        692
Gosik                    

Ocho, nasz nowy szef już zapowiedział, że należy "odchudzić" administrację  boje--==   To chyba nie oznacza, że musimy popracować nad sportową sylwetką   <_<

czy ktoś takie zapowiedzi traktuje jeszcze poważnie?

30 wrz 2016, 04:53
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2006, 08:01

POSTY        396
Opinia GIODO - http://orka.sejm.gov.pl/Druki8ka.nsf/0/ ... 27-001.pdf

30 wrz 2016, 10:31
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2015, 11:20

POSTY        3
Witam wszystkich na tym forum i uczestników rozmowy o KAS, mam pytanie dotyczące kobiet w ciąży i przebywających na zwolnieniu lekarskim a następnie na urlopie macierzyńskim - jaka będzie ich sytuacja związana z zapowiadanymi zmianami? Czy są chronione czy wręcz przeciwnie? Pozdrawiam:)

30 wrz 2016, 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1636 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 117  Następna strona