Teraz jest 06 wrz 2025, 11:32

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 104 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona
KAS - projekt 31.05.2016 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA19 kwi 2013, 12:41

POSTY        120
Post Re: KAS - projekt 31.05.2016
Jordi123 - obiecanki cacanki.
Achlarwa - ciągle jeszcze może być protest skarbówki  - w Warszawie, i akcja protestacyjna w całym kraju. Czemu nasze związki przysiadły ? Celnicy podobno mają blokować granice. A my?

03 cze 2016, 08:15
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Ispec                    

Jordi123 - obiecanki cacanki.
Achlarwa - ciągle jeszcze może być protest skarbówki  - w Warszawie, i akcja protestacyjna w całym kraju. Czemu nasze związki przysiadły ? Celnicy podobno mają blokować granice. A my?

Czt TY przyjedziesz protestować pos Sejm, KPRM lub MF? Ile koleżanek i kolegów bedzie z tobą?  Czy TY weźmiesz urlop na żądanie w wyznaczonym dniu?

03 cze 2016, 08:29
Znawca

POSTY        120
A TY ? A protest może być w sobotę (to co do urlopu).

03 cze 2016, 08:35
Znawca

REJESTRACJA15 paź 2009, 18:39

POSTY        185
Ispec                    

Achlarwa - ciągle jeszcze może być protest skarbówki  - w Warszawie, i akcja protestacyjna w całym kraju.
Żeby akcja miała jakąkolwiek szansę powodzenia, proponuję protest polegający na okupacji własnych biurek. Oczywiście w godzinach pracy...   :wysmiewacz:
I ostentacyjne wykonywanie w tym czasie codziennych obowiązków.  :rotfl:

03 cze 2016, 08:38
Znawca

POSTY        120
No i to by było na tyle.

03 cze 2016, 08:42
Znawca

REJESTRACJA05 maja 2016, 08:13

POSTY        164
supersaper                    

Czt TY przyjedziesz protestować pos Sejm, KPRM lub MF? Ile koleżanek i kolegów bedzie z tobą?  Czy TY weźmiesz urlop na żądanie w wyznaczonym dniu?

A taki protest w wykonaniu i przy koordynacji ZZ byłby rzeczywiście autentyczny i realny?  :unsure:  Odnoszę wrażenie, z uwagi na artykuły na stronie gł., że skarbowe ZZ mocno popierają obecną władzę, więc taki protest byłby nieco hm... dziwny. Mam też wrażenie, że wielu użytkowników forum sympatyzuje z obecną władzą, przez co też ich nie widzę w szeregach protestu.

03 cze 2016, 09:02
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2013, 13:58

POSTY        1
A ja z innej beczki - czy w związku z nadejściem KAS, jest jakies jednoznaczne stanowisko w sprawie osób zatrudnionych na zastępstwo?

03 cze 2016, 10:51
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
gyokuro                    

supersaper                    

W trakcie dzisiejszego spotkania w Komisji Dialogu (myląca nazwa) padło z ust Szałamachy wiele pustych słów jak to ceni pracowników, o dialogu i podobne pierdoły. Niestety dyskusja o konkretnych zabezpieczeniach dla pracowników szybko obnażyła obłudę tej wypowiedzi. Najbardziej w d... dostaną IKSy bo Krawczyk nie odpowiedział wprost co z ich wynagrodzeniami od stycznia (dodatek 100% znika!) i coś bełkotał, że przecież wielu ma status USC a ten dodatek zachowają. Opcja zerowa została potwierdzona jednoznacznie przez Banasia, który uciekł przed zakończeniem spotkania. Jasińskiego nie było- czyżby skończyły mu się puste obietnice?
Jednym słowem zmiany zostaną wprowadzone i ch...(cytat z byłego GIKSa) a pracownik może nie przyjąć nowej propozycji pracy więc wszystkie gwarancje dla pracowników są całkowicie zapewnione, a czepiamy się tylko dla tego że jesteśmy wrogami.

Czyli jednak degradacja inspektorów kontroli skarbowej, a zdany egzamin inspektorski nie ma żadnego znaczenia.
To osoby szykujące się na tegoroczny egzamin znają już odpowiedź co do sensowności trudu włożonego w naukę, aby go zdać.
Zarobią na tym tylko członkowie komisji egzaminacyjnej.
Słowa o cenieniu pracowników kontroli skarbowej są puste, jeśli nie idzie za nimi stosowne wynagrodzenie, a jakoś nie słychać, aby pracownikom ministerstwa je w przyszłości miano zmniejszać tak jak inspektorom kontroli skarbowej w KAS.

Bardzo chciałabym, aby ktoś temu zaprzeczył.

Z tego co słyszałem "uznanie" egzaninu na dwukropka ma załatwić rozporządzenie MF, w sprawie egzaminów funkcjonariuszowskich w UCS. Xom łatwiej będzie zostać funkiem, niż pluszakom bez egzaminu. Ale jakie stopnie i za co komu i co - nic nie wiem.
Z kolei w US pewnie ten egzamin specjalnych uprawnień nie da - ale to już moje przypuszczenia. Jeśli chodzi o pierwszą część wypowiedzi - to cytowane plotki.

03 cze 2016, 12:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 maja 2016, 08:47

POSTY        11

Z tego co słyszałem "uznanie" egzaninu na dwukropka ma załatwić rozporządzenie MF, w sprawie egzaminów funkcjonariuszowskich w UCS. Xom łatwiej będzie zostać funkiem, niż pluszakom bez egzaminu. Ale jakie stopnie i za co komu i co - nic nie wiem.
Z kolei w US pewnie ten egzamin specjalnych uprawnień nie da - ale to już moje przypuszczenia. Jeśli chodzi o pierwszą część wypowiedzi - to cytowane plotki.

Funkiem, dwukropki, pluszaki i na koniec cytowane plotki. Człowieku, czy Ty chociaż sam wiesz, o co Ci chodzi? Co to w ogóle za słownictwo?  :za2:

03 cze 2016, 13:06

REJESTRACJA03 cze 2016, 06:33

POSTY        2

A taki protest w wykonaniu i przy koordynacji ZZ byłby rzeczywiście autentyczny i realny?  :unsure:  Odnoszę wrażenie, z uwagi na artykuły na stronie gł., że skarbowe ZZ mocno popierają obecną władzę, więc taki protest byłby nieco hm... dziwny. Mam też wrażenie, że wielu użytkowników forum sympatyzuje z obecną władzą, przez co też ich nie widzę w szeregach protestu.

Też dochodzę do takiego wniosku. Przydał by się taki protest. Ale nie ma pewnie takiej osoby co by go skoordynowała. Może należał się przyłączyć do strajku ZZ Celników. Trochę późno, oni strajkują  chyba 08.06.2016r.

03 cze 2016, 13:38
Znawca

REJESTRACJA15 lip 2013, 09:18

POSTY        247

LOKALIZACJAWhite Snow Hause :-)
Freedie                    

Funkiem, dwukropki, pluszaki i na koniec cytowane plotki. Człowieku, czy Ty chociaż sam wiesz, o co Ci chodzi? Co to w ogóle za słownictwo?  :za2:

Fakt! Zapomniałem dodać: "cytowane plotki"... z kufra na Świętokrzyskiej  :P

03 cze 2016, 13:40

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:11

POSTY        108
oskarzyciel                    

Też dochodzę do takiego wniosku. Przydał by się taki protest. Ale nie ma pewnie takiej osoby co by go skoordynowała. Może należał się przyłączyć do strajku ZZ Celników. Trochę późno, oni strajkują  chyba 08.06.2016r.

Chłopie/Kobito daj na luz. Ledwo pachniesz rejestracją na forum a już protesty w głowie... Idź się piwa napij lepiej, tylko bez przesady bo jutro do tyry trzeba gonić. Poprotestujesz sobie w kasie...

03 cze 2016, 15:45

REJESTRACJA27 cze 2009, 18:11

POSTY        108
Freedie                    

Zapewniam, że w tych plotkach więcej prawdy niż w tym co mówią oficjalnie. Znaczek precz absolutnie tu nie pasuje. Idź się lepiej piwa napij. Może też chcesz poprotestować? Zgadaj się z oskarżycielem też jest świeży na forum i też nic do niego nie wnosi...
Zachciało się sprawdzonych informacji. Sam Idź na Świętą 12 i się zapytaj. Ale cwaniak. Podziękować należy a nie wybrzydzać. Jak byś zaglądał wcześniej to byś wiedział o :, pluszakach itd... Ale pewnie drzazga w du... weszła dopiero przy KAS...

03 cze 2016, 15:49
Znawca

POSTY        120
To jednak chyba ANAGRAM69 miał rację pisząc:"Odnoszę wrażenie, z uwagi na artykuły na stronie gł., że skarbowe ZZ mocno popierają obecną władzę, więc taki protest byłby nieco hm... dziwny. Mam też wrażenie, że wielu użytkowników forum sympatyzuje z obecną władzą, przez co też ich nie widzę w szeregach protestu."

03 cze 2016, 15:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 104 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Następna strona