Teraz jest 11 wrz 2025, 22:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
dzisiaj przekazałem akta egzekucyjne swojej skarbówce  :rolleyes:  podpisali protokół ale bez dokładnego sprawdzania zawartości, w razie jakichś wątpliwości będziemy w kontakcie  ;)

Ostatnio edytowano 04 maja 2015, 11:08 przez Egzekutor69, łącznie edytowano 1 raz

04 maja 2015, 11:08
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2013, 11:08

POSTY        223
mój protokół z aktami  czytaj=--===  już 14 dni leży w skarbówce i cisza, więc chyba wszystko ok ;)

04 maja 2015, 11:49
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
ramzi84                    

mój protokół z aktami  czytaj=--===  już 14 dni leży w skarbówce i cisza, więc chyba wszystko ok ;)

skoro przekazałeś już dokumenty to może podrzuć wzór takiego protokołu a i czy informowałeś o zmianie organu egzekucyjnego.

04 maja 2015, 12:08
Znawca
Własny awatar

POSTY        223
Egzekutor69                    

ciekawska                    

a możesz się podzielić protokołem?

tylko takie coś  :D

Zielona Góra, 20 kwietnia 2015r.

Protokół zdawczo – odbiorczy akt egzekucyjnych

Strona zdająca:  Wójt Gminy Zielona Góra, w imieniu, którego działa Adam Nowak – inspektor
Strona przejmująca: Naczelnik Urzędu Skarbowego w Nowej Zielonej Górze, w imieniu, którego działa Tomasz Kowalski – poborca skarbowy

Strona zdająca przekazuje, a strona przejmująca przyjmuje akta następujących spraw egzekucyjnych:

1.        Sprawa o nr OK/1/2014, zobowiązany Jan Kowalski. Teczka akt zawierająca  kolejno ponumerowane strony od nr 1 do nr 27. Teczka zawiera wykaz kontrolny przekazywanych dokumentów, który stanowi integralną część niniejszego protokołu. [przykładowy wykaz dokumentów: odpis tytułu wykonawczego wraz z potwierdzeniem odbioru strony od nr 1-2; zawiadomienie o zajęciu rachunku bankowego Bank PKX S.A. wraz z potwierdzeniami odbioru strony od nr 3 – 5; zawiadomienie
o zmianie właściwego organu egzekucyjnego dla zobowiązanego, dłużnika zajętej wierzytelności, wraz z potwierdzeniami odbioru strony od nr 6-8]
2.        Sprawa …

Protokół zakończono na pozycji nr 2. Uwag nie wniesiono. Protokół sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach. Do egzemplarza dla zdającego załączono wykazy dokumentów dla poszczególnych spraw, zaparafowane przez strony. Wykaz dokumentów dla odbierającego znajduje się
odrębnie w aktach każdej sprawy.

Zdający                                                                        Odbierający

Identyczny, pism o zmianie organu nie wysyłałem...

04 maja 2015, 12:13
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
Mam pytanie, czy na DTW ,który koleżanka mi wystawiła 17 kwietnia , ja jako organ egzekucyjny stawiam jeszcze  klauzulę wykonalności, czy przekazuje ten dalszy tytuł do Skarbówki wraz z aktami( które muszę przekazać do 18 maja) a oni tam wstawią klauzule.????

04 maja 2015, 13:23
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 lut 2015, 09:05

POSTY        11
Hej:)

Jakie dokumenty przekazuję: Czy wszystkie zawiadomienia o zajęciach  (nawet tych które były nieskuteczne). Odpowiedzi na zapytania do ZUS, KRUS, itp.

05 maja 2015, 07:41
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
strusz                    

Hej:)

Jakie dokumenty przekazuję: Czy wszystkie zawiadomienia o zajęciach  (nawet tych które były nieskuteczne). Odpowiedzi na zapytania do ZUS, KRUS, itp.

Tak.

05 maja 2015, 08:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA14 mar 2014, 12:21

POSTY        96
witam

przekazuje akta spraw rozpoczętych do Urzędu Skarbowego , mam między innymi zbieg z komornikiem gdzie przekazywałam oryginały tytułów wykonawczych, po rozmowie z panią z us powiedziała mi że powinnam wystawić dalszy tytuł wykonawczy dotyczące tych spraw, ale teraz się zastanawiam czy ten DTW ma być wystawiony na starym wzorze tytułu tak jak oryginał czy już na nowym wzorze?

my mamy niby powiadamiać dłużnika o zmianie organu egzekucyjnego- info ze skarbówki

05 maja 2015, 10:22
Znawca
Własny awatar

POSTY        223
anulka102                    

my mamy niby powiadamiać dłużnika o zmianie organu egzekucyjnego- info ze skarbówki

Chodzi o dłużnika czyli np. bank?, czy zobowiązanego, który otrzymał tytuł?

05 maja 2015, 10:35
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ramzi84                    

anulka102                    

Chodzi o dłużnika czyli np. bank?, czy zobowiązanego, który otrzymał tytuł?

Myślę, że oboje.

05 maja 2015, 10:42
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        96
anulka102                    

witam

przekazuje akta spraw rozpoczętych do Urzędu Skarbowego , mam między innymi zbieg z komornikiem gdzie przekazywałam oryginały tytułów wykonawczych, po rozmowie z panią z us powiedziała mi że powinnam wystawić dalszy tytuł wykonawczy dotyczące tych spraw, ale teraz się zastanawiam czy ten DTW ma być wystawiony na starym wzorze tytułu tak jak oryginał czy już na nowym wzorze?

ponawiam pytanie ...

05 maja 2015, 11:10
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
anulka102                    

DTW dla KS. Nie pasuje mi przekazywanie DTW dla NUS. Ja wszystkie tytułu przekazywanie KS kserowałem, więc przekazuje ksera. Sprawy i tak pewnie do umorzenia. Jeżeli chcesz wystawić DTW to wystaw na nowym.

05 maja 2015, 11:51
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        96
rozumiem że ksero przekazywałeś do Urzędu Skarbowego? ja sobie też kserowałam i mam podbite za zgodność z oryginałem ale mi kobietka w US powiedziała abym im wystawiła DTW. czyli mam wystawić na nowym wzorze i będzie ok...?

05 maja 2015, 12:01
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
anulka102                    

rozumiem że ksero przekazywałeś do Urzędu Skarbowego? ja sobie też kserowałam i mam podbite za zgodność z oryginałem ale mi kobietka w US powiedziała abym im wystawiła DTW. czyli mam wystawić na nowym wzorze i będzie ok...?

Masz wystawić DTW i co wpisać w pozycji "cel wydania dalszego tytułu wykonawczego"?
Co do dokumentów to jestem w trakcie szykowania. Dzwoniłem do mojego US ale oni mówią przekażcie jak wam pasuje :) no więc ja przekazuje - tam gdzie mam oryginały przekazane do KS - kserokopię tytułu. Jak będzie potrzeba to się coś "dorobi" ;)

05 maja 2015, 12:46
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 295, 296, 297, 298, 299, 300, 301 ... 379  Następna strona