Też chcesz zmienić stołek? Czy może wskoczyć na zwolniony? :nonono:
WJAWOR, aleś się po mnie wczoraj przeleciał... A chciałem dobrze - i dowiedzieć się i błysnąć dowcipem . To chyba nic złego, że się zainteresowałem?
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:34 przez Marian786, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2007, 18:59
Już nie tylko naczelnicy i kierownicy są wymieniani. W UKSie we Wrocławiu jako jedną z ostatnich wymieniono w ostatni piątek kadrową. Wymiany dokonano jak zwykle ok. godz. 15, kazano jej odejść od biurka a informatyk odłączył i zabrał komputer. Chyba miała tam tajne dane. Z kolei obaj zastępcy dyrektora to papużki nierozłączki. On i Ona pochodzą z nieujawnionych źródeł, siedzą non stop razem w jednym z gabinetów i rozbierają na części każde pismo przewodnie. O ile ich poprzednik mierzył marginesy i odległości między wierszami o tyle oni sprawdzają każdą podstawę prawną. Każdy ma jak widać swojego konika, szkoda tylko, że każde pismo poprawiane jest 3-4 krotnie. Bo jak już razem je poprawią to potem jeszcze każde z nich osobno szuka błędów.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:36 przez kaczka, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2007, 19:36
kaczka
i rozbierają na części każde pismo przewodnie.
Protokoły i decyzje też? Ciekawe czy bardzo wam wzrosną przypisy. I na co wam wymienili kadrową?
____________________________________ Rostowski: Sytuacja Polski jest imponująca
04 lip 2007, 20:30
Marian 786
WJAWOR aleś się po mnie wczoraj przeleciał... a chciałem dobrze
Ważne by... obu było dobrze!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:42 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2007, 20:44
kaczka
Każdy ma jak widać swojego konika,...
Że On to się nie dziwię, ale Ona też? :zygi:
____________________________________ Inde datae leges, ne fortior omnia posset - Po to zostały dane prawa, aby silniejszy nie mógł wszystkiego.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:42 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz
04 lip 2007, 21:49
kaczka
O ile ich poprzednik mierzył marginesy i odległości między wierszami o tyle oni sprawdzają każdą podstawę prawną. Każdy ma jak widać swojego konika, szkoda tylko, że każde pismo poprawiane jest 3-4 krotnie. Bo jak już razem je poprawią to potem jeszcze każde z nich osobno szuka błędów.
Może dorabiają jako weryfikatorzy na nowych maturach i stąd ta skłonność do sprawdzania błędów. Z doświadczenia wiem, że jak ktoś tak czegoś szuka to znaczy, że nie bardzo wie co robić ale musi pokazać jaki to jest ważny szef. Problemy powstają kiedy trzeba podejmować decyzje.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:44 przez Dozer5, łącznie edytowano 1 raz
05 lip 2007, 06:40
Dozer5
Może dorabiają jako weryfikatorzy na nowych maturach i stąd ta skłonność do sprawdzania błędów. Z doświadczenia wiem, że jak ktoś tak czegoś szuka to znaczy, że nie bardzo wie co robić ale musi pokazać jaki to jest ważny szef. Problemy powstają kiedy trzeba podejmować decyzje.
Ojejku to wszystko co tu napisane znam z praktyki, ale... to już za mną .
____________________________________ "Moja jest racja, i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!" - "Dzień Świra"
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:44 przez nowa, łącznie edytowano 1 raz
05 lip 2007, 12:52
nowa
Ojejku to wszystko co tu napisane znam z praktyki, ale... to już za mną .
A co to? Zostałaś naczelnikiem czy dyrektorem?
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:44 przez Dozer5, łącznie edytowano 1 raz
05 lip 2007, 13:44
Co do UKS-u we Wrocławiu to domyślam się dlaczego kobietę tak potraktowali. Aby prawda wyszła na jaw, sama musiałaby się pogrążyć. Dlatego afery już nie ma.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:45 przez rambo, łącznie edytowano 1 raz
07 lip 2007, 19:09
Zmiany w II US Rzeszów, od jutra odchodzi Anna Lorenc, nowym naczelnikiem zostaje Wiesław Markowski inspektor kontroli skarbowej w UKS Rzeszów.
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:45 przez mafilka, łącznie edytowano 1 raz
11 lip 2007, 22:28
I jak tam po zmianach w II US Rzeszów...? Na tym się skończyło? Czy może ktoś wraca do łask, a ktoś popadnie w niełaskę...?
Ostatnio edytowano 17 lip 2007, 10:45 przez Juhas, łącznie edytowano 1 raz
12 lip 2007, 17:14
Izba Skarbowa w Poznaniu informuje, iż z dniem 16 lipca 2007r. na wniosek Dyrektora Izby Skarbowej w Poznaniu Minister Finansów odwołał ze stanowiska Naczelnika Urzędu Skarbowego w Gnieźnie Pana Marka Jankowskiego i powierzył z dniem 17 lipca 2007r. pełnienie obowiązków Naczelnika tego urzędu Pani Jolancie Chyleńskiej, zatrudnionej dotychczas na stanowisku zastępcy naczelnika w Pierwszym Wielkopolskim Urzędzie Skarbowym w Poznaniu
18 lip 2007, 12:09
z dniem 16 lipca 2007r. Minister Finansów odwołał ze stanowiska Naczelnika Urzędu Skarbowego w Gnieźnie Pana Marka Jankowskiego i powierzył z dniem 17 lipca 2007r. pełnienie obowiązków Naczelnika tego urzędu Pani Jolancie Chyleńskiej
Nie to żebym miał coś przeciwko kobietom (uchowaj Boże!), ale coś strasznie się nam feminizuje skarbowość. Czyż nie?!
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
18 lip 2007, 20:10
Nadir
Nie to żebym miał coś przeciwko kobietom (uchowaj Boże!), ale coś strasznie się nam feminizuje skarbowość. Czyż nie?!
Nadir... piszesz i myślisz? Czy tak tylko sobie posty walisz? Jest dobra i jest szefem. Masz inne zdanie to napisz a nie pier... farmazony.
Ostatnio edytowano 19 lip 2007, 07:25 przez dapa, łącznie edytowano 1 raz