Re: Nieujawnione źródła dochodów
Dziękuję za info TAXPOWER!
Zawsze to coś, taka informacja. Ja się takiego obrotu spraw spodziewałem (co tu pisałem kilka razy). Tak będzie i w całej Polsce, od Karpat po Bałtyk i od Morza Czarnego po Morze Bałtyckie (

).
Żaden DIS ani DUKS nie podpisze się pod decyzją o zwrocie kilkuset tysięcy złotych. Każdemu posada miła.
Bezpieczniej będzie dla DIS i DUKS zrzucić to na sądy administracyjne. Ja już kilka tygodni temu zapowiedziałem swoim klientom, że zwrotu nie będzie, żeby się nie łudzili .
Ja to rozumiem, bo gdybym i ja był na miejscu DUKS-a lub DIS-a - to też bym się bał samodzielnie podejmować takie decyzje.
Ale ... jak ja znam naszą administrację, to były polecenia ustne na odprawach dla samej "góry" co robić w NŹD - i tak robią. Dramatyczna sytuacja budżetu w grudniu - też nie pozostaje bez wpływu na te posunięcia i decyzje.
*******************************************************************************************
Teraz Pan dr Strzelec dalej robi szkolenia z NŹD - i wg niego niewiele się po wyroku TK w NŹD zmieniło.(!?)
Dla mnie zmieniło się wszystko, ale dla Pana Dra nie! Ta sama rzeczywistość - ale całkiem inne na nią zapatrywania
*******************************************************************************************
Jak to stary UB-ek mi kiedyś mówił: "Czasy się zmieniają, i ludzie się zmieniają - ale metody pozostają zawsze takie same."
Ja te metody doskonale pamiętam. No bo kto by sobie pomyślał, ze Polsce jakiś wysoki urzędnik administracji skarbowej na szczeblu wojewódzkim mógłby być samodzielny?
U mnie bieżące sprawy z NŹD się po kolei zawieszają pod byle pretekstem. Ja temu też i nie przeszkadzam - niech sobie powiszą z pół roku.
Rozmawiałem na temat NŹD z "wysokim" sędzią - u nich też nie ma jednomyślności na temat NŹD, a z wyrokiem TK to się oni nie zgadzają.
Że się J.W.P. sędziowie nie zgadzają z wyrokiem TK - to ja się nie dziwię, bo NŹD stworzyli w Polsce właśnie sędziowie z sądów administracyjnych.
W ósmym kręgu piekieł czeka na nich już sam Lucek z ekipą i zrobią im tam postępowanie z NŹD!

Jak się to postępowanie zakończy - to ja już wiem!
Pozdrowionka