myślę że co do testu umiejetności to warto jednak potrenować rozwiązywanie tabelek, "raveny" oraz analogie, które przewinęły się przez forum - tak na wszelki wypadek
22 cze 2013, 12:19
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
Rozgrzewam umysł ćwicząc testy na inteligencję - szczerze jest słabo; poza tym brak czasu na naukę jest dla mnie największym obciążeniem i powoduje wyrzuty sumienia nie zdążę nawet ruszyć kilku ważnych tematów typu ue i in. - nie wiem co mam czytać, mam problem z organizacją nauki także raczej nie stanowię mocnej konkurencji. na początku miałam dużo energii i nadziei na dobry wynik - a teraz na 2 tyg. przed - zupełnie odwrotnie.
Nie wiem, ilu jest szczęściarzy, którym dane np 2 tygodnie wolne przed egzaminem. Osobiście podchodzę do tego jak do występu w teleturnieju typu 1 z 10ciu, albo niezapomnianych milionerów. ... a na studiach nie uczyłaś/eś się na ostatnią chwilę przed sesją? Podejrzewam, że każdy ma swoje "pewniaki", mam nadzieję, że podzieli się z nami, ... no ok - uchyli RĄBKA tajemnicy;)
22 cze 2013, 15:57
Sesja, że była "panną niepewnej proweniencji" to nauczyła mnie jednego - człowiek naprawdę potrafi przyswoić dużo wiedzy na ostatni gwizdek. I chociaż czerwcowy żar lejący się z nieba nie ułatwia skupienia to i tak nie warto besztać się za brak czasu a po prostu robić swoje. Wybór jest prosty - przeznaczasz ostatnie dni albo na biadolenie albo na naukę .
____________________________________ Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
22 cze 2013, 20:55
Cześć wszystkim! Dawno tu zaglądałam, jak idzie nauka? Nie czytałam postów od kilku tygodni ale jestem ciekawa ile osób będzie zdawać egzamin w tym roku?
____________________________________ "Nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."
23 cze 2013, 20:17
Na naukę juz za późno! Myślę że ludzi będzię około 2000 . Miejsc wolnych 136. Czyli jest extra.! A i jeszcze jedno ciepełko się ubrać - na hali przemysłowej jest chłodniutko - coś koło 18 stopni.
24 cze 2013, 10:18
izydor
:mur: Na naukę juz za późno! Myślę że ludzi będzię około 2000 . Miejsc wolnych 136. Czyli jest extra.! A i jeszcze jedno ciepełko się ubrać - na hali przemysłowej jest chłodniutko - coś koło 18 stopni.
Na naukę nigdy nie jest za późno, a już na pewno nie przed egzaminem! W ISZ KSAP są 873 zgłoszenia, więc skąd liczba 2000 uczestników? A informacja o 64 miejscach dla KSAPowców to skąd?
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
24 cze 2013, 10:45
Z całym szacunkiem, ale już normalnie mi się krew gotuje jak czytam takie pytania. Każdy kto jest zainteresowany egzaminem, ponieważ do niego przytępuje (chociaż wiemy doskonale, że "podglądacze" też mają swoje konta ), ma dostęp do swojego profilu w ISZ i wie dokładnie ile jest osób które wezmą udział w dniu 6 lipca w postępowaniu kwalifikacyjnym. Wszelkie "wydaje mi się" i "być może" są zatem zbędne. Już w ogóle nie wspomnę o sensie stawiania takiego pytania.
Co do nauki to fakt, już trochę późno i ewentualnie lepiej utrwalać, aczkolwiek parę nowych rzeczy na pewno mozna "dopchnąć" jeszcze do głowy.
Ostatnio edytowano 24 cze 2013, 11:01 przez orchis, łącznie edytowano 2 razy
24 cze 2013, 11:01
orchis
Z całym szacunkiem, ale już normalnie mi się krew gotuje jak czytam takie pytania. Każdy kto jest zainteresowany egzaminem, ponieważ do niego przytępuje (chociaż wiemy doskonale, że "podglądacze" też mają swoje konta :lol: ), ma dostęp do swojego profilu w ISZ i wie dokładnie ile jest osób które wezmą udział w dniu 6 lipca w postępowaniu kwalifikacyjnym. Wszelkie "wydaje mi się" i "być może" są zatem zbędne. Już w ogóle nie wspomnę o sensie stawiania takiego pytania. palka--== palka--==
Co do nauki to fakt, już trochę późno i ewentualnie lepiej utrwalać, aczkolwiek parę nowych rzeczy na pewno mozna "dopchnąć" jeszcze do głowy.
POPIERAM! Mam wrażenie, że niektóre posty mają za zadanie nie wiem.. zniechęcić, wzbudzić zamęt, strach albo nie wiadomo co jestem. Skoro ktoś podjął decyzję o przystąpieniu do egzaminu, zapłacił i spełnił warunki i został zakwlifikowny, to tak czy siak na ten egzamin pojedzie. A takie "gdybanie", "podkopywanie" i nie wiem, jak to jeszcze ująć - tylko psuje humor i nie nastawia optymistycznie
Z innej beczki - jak się przygotowujecie do testu z zakresu umiejętności?
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
24 cze 2013, 11:11
Hej...też opadam sił ale nie będę biadolić, wniosek został przesłany, więc decyzja była świadoma. Mam pytanie do testu umiejętności, konkretnie do tabelek, czy wypełnia się je tylko danymi z treści czy też można ,,dopełnić" jeżeli dane da się obliczyć?
24 cze 2013, 16:57
Ja szczerze powiem, że porzuciłam przygotowywanie się do testu umiejętności jakiś czas temu, swojego czasu robiłam tabelki, testy, ale potem zorientowałam się, że brakuje mi czasu na część, jak dla mnie osobiście, właściwą, czyli ustawy. Także od grubo ponad miesiąca nie robię nic w tym kierunku, a jak jeszcze podali harmonogram i okazało się, że test trwa krócej o 30 minut to już w ogóle machnęłam ręką. Te ostatnie dwa tygodnie planuję porozwiązywać jakieś zadania dla rozruszania mózgownicy i chyba tyle...mam nadzieję tylko, że mnie to nie zgubi
Co do uzupełniania w tabelce danych, które można wyliczyć na podstawie umieszczonych wartości wynikających z zadania, to powiedziałabym, że nawet należy to uczynić.
Ostatnio edytowano 24 cze 2013, 17:35 przez orchis, łącznie edytowano 1 raz
24 cze 2013, 17:34
Można a nawet trzeba:)
24 cze 2013, 17:36
Orchis co wałkujesz? UE przerobiłaś? Dużo tego
24 cze 2013, 19:58
olusia
Orchis co wałkujesz? UE przerobiłaś? Dużo tego
No UE to jest studnia bez dna, przerobiłam instytucje, rys historyczny plus jakieś tam nowinki, aczkolwiek mam poczucie, że to wszystko psu na budę, że i tak zostanę srodze zaskoczona w dniu egzaminu Niech się dzieje wola nieba
A tak poza tym to wszystko po trochu, przeszłam już w zasadzie w tryb powtarzania, bo stwierdziłam, że jest masa rzeczy, których w ogóle nie pamiętam. Samorząd to mój słaby punkt....
Ostatnio edytowano 24 cze 2013, 20:20 przez orchis, łącznie edytowano 1 raz
24 cze 2013, 20:18
Pytanie z arslege, na czasie
Zgodnie z ustawą o finansach publicznych, blokowanie na czas oznaczony planowanych wydatków budżetu państwa, może nastąpić:
A . w przypadku podjęcia przez sejm uchwały w tym przedmiocie, bezwzględną większością głosów B . w przypadku zagrożenia realizacji ustawy budżetowej C . na wniosek Prezesa Rady Ministrów, za zgodą Ministra Finansów