Jak to? to w latach ubiegłych nie było 60 min. na test umiejętności? Koleżanka, kóra dostała nominację w tym roku twierdzi, ze też było 60 min...
11 cze 2013, 13:18
Re: Postępowanie kwalifikacyjne
W tamtym roku test umiejetności trwał na pewno 90 min.
Wychodzi na to, że w tym roku albo będzie okrojony albo zupełnie inny.
11 cze 2013, 13:36
Kurczę, a ja bym sobie dała uciąć głowę, że trwał 60 minut.. Skleroza nie boli! No to przynajmniej mamy pewność, że jednak COŚ zmienili, pytanie tylko co - albo okroili zadania z lat ubiegłych albo zmieni test całkowicie...
____________________________________ "Dreams are nothing more than wishes and a wish's just a dream you wish to come true.." :)
11 cze 2013, 13:39
Dla przypomnienia wklejam
Tomek8484
W latach poprzednich było tak 7:30 - 9:30 - rejestracja uczestników 9.30 - 9.45 - wejście uczestników do sal 9.45 - 10.00 - powitanie uczestników oraz informacje organizacyjne 10.00 - 11.45 - sprawdzian umiejętności (instrukcja / sprawdzian 90 min) 11.45 - 12.45 - przerwa 12.45 - 14.30 - sprawdzian wiedzy (instrukcja / sprawdzian 90 min)
Oczywiście po napisaniu testu można wyjść wcześniej.
11 cze 2013, 13:43
Uczennica84
Kurczę, a ja bym sobie dała uciąć głowę, że trwał 60 minut...
Też mam wrażenie, że 60 minut Niestety nigdzie nie mogę znaleźć zapisanej info na ten temat, więc nie będę się upierać.
Możliwe, że z czegoś zrezygnowali lub zmniejszyli ilość ćwiczeń. Albo... będzie ten nowy test z tegorocznego zamówienia.
Ostatnio edytowano 11 cze 2013, 13:47 przez Alexlm, łącznie edytowano 1 raz
11 cze 2013, 13:45
U mnie osoby, które były w zeszłym roku mówią, że obydwie części trwały 90 minut. Mam nadzieję, że nie będzie ravenów
11 cze 2013, 13:46
Zarówno test umiejętności jak i test wiedzy trwały 90 minut. Ravena nie było nigdy. Tablice RAVENA wyglądją inaczej. Na egzaminie były skojarzenia rysunkowe, skojarzenia słowne i tabele.
11 cze 2013, 15:15
Uczennica84
Kurczę, a ja bym sobie dała uciąć głowę, że trwał 60 minut.. Skleroza nie boli! No to przynajmniej mamy pewność, że jednak COŚ zmienili, pytanie tylko co - albo okroili zadania z lat ubiegłych albo zmieni test całkowicie..
Nie tylko Ty Mi też się wydaje, że to było 60 minut. Na pewno o 30 za mało
Ostatnio edytowano 11 cze 2013, 15:27 przez elizabeta82, łącznie edytowano 1 raz
11 cze 2013, 15:25
Postępowanie kwalifikacyjne w 2009 roku - informacja.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
____________________________________ Nie jesteś tym, kim myślisz, że jesteś - lecz tym, kim się stajesz, gdy myślisz kim jesteś.
11 cze 2013, 15:57
Przepraszam jeśli SPAMuję , ale czy ktoś ze Szczecina wybiera się na egzamin? Mam wolne miejsca w aucie, więc można się jakoś zorganizować na transport. Przyjazd parę chwil przed rozpoczęciem rejestracji, powrót prawie że zaraz po zakończonych sprawdzianach.
11 cze 2013, 17:36
A ja trochę z innej beczki. Może moje pytanie będzie dziwne, ale czy w przypadku rezygnacji z KSAP odsyłają też zgłoszenie? A druga sprawa, czy takie odesłane zgłoszenie będzie "nadawało" się na przyszły rok? Skąd takie pomysły? Po prostu bardzo nie podoba mi się ta cała procedura spowiadania się wszystkim o swoim zamiarze podejścia do tego egzaminu. O dyskrecji nie ma mowy, a to niepotrzebny przyczynek do stresu.
12 cze 2013, 18:44
marzena73
A ja trochę z innej beczki. Może moje pytanie będzie dziwne, ale czy w przypadku rezygnacji z KSAP odsyłają też zgłoszenie? A druga sprawa, czy takie odesłane zgłoszenie będzie "nadawało" się na przyszły rok? Skąd takie pomysły? Po prostu bardzo nie podoba mi się ta cała procedura spowiadania się wszystkim o swoim zamiarze podejścia do tego egzaminu. O dyskrecji nie ma mowy, a to niepotrzebny przyczynek do stresu.
Chyba nie chcesz zrezygnować! Boisz się co będzie po egzaminie w pracy...mniej to w twój czas i twoja kasa. Podchodzisz pierwszy raz?
12 cze 2013, 20:18
Popieram jak wyżej. Na głupie docinki i gadanie po kątach nie masz wpływu. Masz szansę by zdać i zmieścić się w limicie. Nawet jeżeli nie załapiesz się na mianowanie to i tak za rok podobno jest łatwiej. Ja też przystepuję pierwszy raz
12 cze 2013, 20:50
marzena73
Jak się nie udaje pierwsze podejście to jest spory stres, nie ma co ukrywać. W pracy mamy przecież wielu ,,życzliwych", którzy nie mogą nawet próbować zdawać i skręca ich zwyczajna zazdrość . Nie należy się przejmować i robić swoje. Każda zamiennik, nawet nieudana, to nieoceniony bagaż doświadczenia i zawsze trochę wiedzy zostaje na kolejne podejście