czy przysługuje wynagrodzenie prowizyjne za wykonanie sprzedaży egzekucyjnej ruchomości przejętych na własność Skarbu Państwa ?
17 lis 2007, 06:42
nie!!!
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
17 lis 2007, 07:45
@zielonka - trudno się nie zgodzić
17 lis 2007, 13:17
Wg mnie należy się!!!
17 lis 2007, 20:06
witam oczywiście ze sie nalezy ale tylko za sprzedaz w terenie a nie w biurze us wejherowo
17 lis 2007, 21:51
Jak masz ruchomości w składnicy w us, to gdzie przeprowadzasz sprzedaż?
18 lis 2007, 09:11
egzekutor
witam oczywiście ze sie nalezy ale tylko za sprzedaz w terenie a nie w biurze us wejherowo
No po takim tekście, to w najbliższym czasie w US Wejherowo jest kontrola prawidłowości wypłacania prowizji, w wyniku której czyjeś głowy polecą. Mam wrażenie, że wyznałeś tę przewałkę, by awansować na komornika, czy może mierzysz wyżej?
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->6. Przepisy ust. 1 pkt 19 i 20 oraz ust. 4 i 5 stosuje się odpowiednio do ruchomości niestanowiących własności Skarbu Państwa , jeżeli podlegają zabezpieczeniu lub likwidacji na podstawie przepisów prawa karnego, przepisów o rzeczach znalezionych albo przepisów o likwidacji niepodjętych depozytów i nieodebranych rzeczy.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 18 lis 2007, 12:05 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
18 lis 2007, 12:04
(egzekutor @ 17. 11. 2007 g. 21:51) witam oczywiście ze sie nalezy ale tylko za sprzedaz w terenie a nie w biurze us wejherowo ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na podstawie jakich przepisów, mógłbyś podać ich źródło, a może to tylko przyzwyczajenia? Pod nazwą "bo zawsze się tak robiło".
18 lis 2007, 13:51
outsider
(egzekutor @ 17. 11. 2007 g. 21:51) witam oczywiście ze sie nalezy ale tylko za sprzedaz w terenie a nie w biurze us wejherowo ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Na podstawie jakich przepisów, mógłbyś podać ich źródło, a może to tylko przyzwyczajenia? Pod nazwą "bo zawsze się tak robiło".
Wąchock, nawet po wydaniu przez sołtysa zarządzenia o chodzą w białych gumowcach, żeby nie zostawić śladów na śniegu, nie trafił do mnie tak, jak Urząd Skarbowy w Wejherowie <a href="http://www.is.gdansk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=7720" target="_blank">"podatkami na wesoło"</a>. Tę prowizję to chyba też wypłacają dla jakichś jaj, na podstawie wesołych przepisów.
18 lis 2007, 19:42
egzekutor
Ale przypał :nonono:
18 lis 2007, 19:43
washi
Ale przypał :nonono:
E tam, zaraz przypał, Urząd Skarbowy w Wejherowie ma się też czym pochwalić. Hobbystki wiejskie złożyły podziękowanie na ręce pani kierownik US, która nie omieszkała tego zamieścić na stronie internetowej <a href="http://www.is.gdansk.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3133&Itemid=50" target="_blank">IS w Gdańsku</a>, czym podniosła prestiż w/w urzędu.
18 lis 2007, 20:06
zielonka nie wszystkie ruchomości znajduja sie w skladnicy. co w sytuacji gdy jako poborca dokonujesz sprzedazy licytacyjnej kilku ruchomości stanowiącej przepadek mienia na rzecz skarbu państwa w terenie np na parkingu. Brawo widze ze pracujesz charytatywnie brawo tak dalej masz u mnie medal
ej zielonka te przepisy ktore powolujesz nic nie mowia na temat prawa o ruchu drogowym ej co z toba zielony jestes czy naczuczyles sie tylko tych przepisow widze ze ta praca cie nie rozwija czas pomyslec o emigracji :brawa:
jutro zamieszcze przepisy ktore reguluja ta kwestie zielony przygotuj sie pozdro
19 lis 2007, 22:17
Egzekutor, czy mógłbyś z łaski swojej z prośby mojej przeczytać swój tekst ponownie, ale obiecaj mi, że tym razem zrobisz to ze zrozumieniem. Tak żebyś nie musiał wchodzić w dyskusję z postawą nazwijmy to pyszałka, gdyż jeśli przegrasz, bedziesz się czuł o wiele większym głupcem. Zawsze dobrze jest przejawiać trochę pokory - egzekutor - stwarza to dobrą drogę ucieczki, gdy znajdziesz sie w kłopotach i pozwala zdystansować się nieco od twojego oponenta. Jeśli znasz dobrze swoją dziedzinę - egzekutor - i potrafisz dobrze przedstawic to co wiesz, nie pysznij sie tym, po prostu to rób, a kiedy czegoś nie wiesz, uśmiechnij się i powiedz nie wiem - uwierz mi tak będzie dobrze!
" Nierozważnie mówić to ranić jak mieczem, a język mądrych lekarstwem jest" - powiada Księga Przysłów 12,18.
20 lis 2007, 01:01
witam prowizja za sprzedaz ruchomości stanowiącej przepadek mienia na rzecz Skarbu Państwa należy się w wysokości 5 % wynagrodzenia zasadniczego za odberanie na mocy postanowienia - wyroku sadu ruchomości stanowiącej przepadek mienia od podmiotu co do ktorego orzeczono przepadek oraz za sprzedaz. Wiec musza bys spelione 2 przeslanki odebranie ruchomości oraz sprzedaz. Patrz rozporządzenie "prowizijne"