Ten pomysł, dzięki heroicznej walce ZZPEA nie umarł, a zakończył się powodzeniem. Oto w skrócie jej przebieg
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Autor RK ZZPEA
Wątek: Mundurówka
« : Grudzień 28, 2006, 08:10:42 am »
Ze względu na to, że NUS w niektórych urzędach odmawiają wypłaty ekwiwalentu za umundurowanie nie negując mocy prawnej uchwały Rady Ministrów Nr 138, RK ZZPEA proponuje o nie wystepowanie o ekwiwalent lecz odszkodowanie za używanie własnej odzieży ze względu na brak przyznania umundurowania. Ma to istotne znaczenie w roszczeniach pracowniczych. Przypominam, że odszkodowanie takie może być wypłacone za okres 3-lat wstecz.
Ponadto proszę się wypowiedzieć czy na wzór mundurów celnych osoby uprawnione w egzekucji do umundurowania chciałyby nosić mundury.
Jest to bardzo ważny temat w negocjacjach w MF.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
I rozpętało się
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
N0rBI
« Odpowiedz #8 : Styczeń 04, 2007, 12:11:26 pm »
w zwiazku z pytaniem - czy chcemy nosic mundury - ja osobiscie troche glupio czylbym sie w takim zielonym mundurku przemierzajac ulice mego miasta - zaraz jakas doniczka mi na glowe spadnie i beda wytykac palcami - a tak w prywatnym ubraniu jestem inkognito i tak jest lepiej - ale swiadczenia mundurowki powinny byc wyplacone lub jakis konkretny ekwiwalent za odziez prywatna - nieraz po jednym dniu w terenie - wioska - bloto, deszcz ubranie jest do prania , buty przemokniete ale kogo to obchodzi ? chyba tylko nasze Zony - " gdzie mi z tymi butami do domu !!! "
Piotr
« Styczeń 09, 2007, 06:59:56 pm »
U nas na śląsku mundurówki niema nie było i nie będzie kiedyś były takie pomysły uszycia nam mundurów potem wymyślili że kupią nam garnitury poczym wszystko umarło śmiercią naturalną ale mysle że jakby odgórnie przyszło zarządzenie o mundurach to byśmy je dostali i w nich chodzili pozdrawiam egzekucję.
Eugeniusz Matusiak Przewodniczący RK ZZPEA
« Styczeń 12, 2007, 09:06:42 am »
Wystąpiono do PIP w sprawie mundurówki treść pisma przekazano e-mailem do wszystkich (posiadających i zgłoszonych adres e-mail) komórek ZZPEA.
Zdziś
« Luty 01, 2007, 09:45:16 pm »
Dziękuję Radzie Krajowej, że drąży w nieskończoność sprawę.
Chodzi tu o fakt, jak nas przez ileś lat traktowali.
Podziwiam też MF bowiem to oni muszą naprawiać niedoskonałości od lat nawarstwione niepełne etaty, mundurówka , pracownicy na skraju wytrzymałości a egzekucja na skraju przepaści.
Życzę Wam wytrwałości, nie poddawajcie się my Was wspieramy chociaż duchem
Piotr
« Luty 07, 2007, 07:56:45 pm »
Te czasy kiedy poborca był gościem już minęły i chyba nie wrucą,pozostały wpomnienia.
Ryszard
« Luty 07, 2007, 08:53:51 pm »
Piotr.
Nie załamój się ,przyjacielu,, patrzmy pozytywnie do przodu.
Musimy pamiętać że degradacja naszego zawodu trwała kilkanaście ,a może kilkadziesiąt lat ,tak szybko nie odbudujemy sie,Na to potrzeba dużo czasu.. Badz dobrej myśli i walczmy o bobre imię.
N0rBI
« Luty 08, 2007, 08:18:21 am »
tylkl ta walka nie jest FairPlay !!!!!!!!!!
Ryszard
« Luty 08, 2007, 06:30:52 pm »
Wiemy ,ale nie możemy pokazać ,że poddajemy się,wręcz odwrotnie ,, walczmy jak Wieliczka a zobaczycie że WYGRAMY.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
I słowo stało się ciałem. Szwagier doniósł mi, że MF ma opracowany wzór munduru i w najbliższych dniach byłby szyty, lecz ze względu na nieprzewidziane okoliczności ( wszystkie zakłady szyjące mundury nie mają wolnych mocy produkcyjnych – zostały zawalone zleceniami ze szkół), przewidywany termin dostarczenia pierwszej partii mundurów, to przełom września i października. Oto wzór uniwersalnego munduru.
[attachmentid=95]
Często krytykowałem ZZPEA, (z forum usunięto wszystkie moje posty) lecz teraz chylę czoła, za heroizm, walkę do końca oraz solidarność między Ryszardem, a Piotrem.
Kto chce znać cały przebieg balalii niech kliknie <a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,218.0" target="_blank">tutaj</a>