Teraz jest 06 wrz 2025, 17:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
FAQ - CEPiK 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Ta aplikacja służy do udostępniania za pośrednictwem Internetu danych i informacji zgromadzonych w Systemie Informatycznym Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców (SI CEPiK) podmiotom uprawnionym na mocy ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908 z późn. zm.), którym zezwolono na dostęp do takiej usługi.
Czy korzystacie z tej „nowinki” w tym wydaniu, a jeżeli tak to proszę o podzielenie się wiadomościami czy mieliście problemy z uzyskaniem certyfikatu, oraz jak długo trwała taka procedura.

04 lut 2007, 20:50

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
Oprócz problemu z uzyskaniem dostępu, miejmy nadzieję, że nie będziesz miał problemów z wiarygodnościa danych. Do niedawna to wielkie cudo nie dość, że "chodziło" tylko na wojewódzkich kopiach bezpieczeństwa to aktualność danych była tragiczna.
Ale powodzenia. W Afryce podobno ten system się w którymś z krajów sprawdził ( wprawdzie mieli w kraju tylko 16 samochodów, ale czy to ma jakieś znaczenie... )

04 lut 2007, 21:01
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Q**a, a tak ładnie piszą, jak się wczytałem, to miałem wrażenie, że będę miał dane nie tylko kto ma jaki samochodzik, ale będę wiedział z wyprzedzeniem co najmniej tygodniowym kto, od kogo i kiedy kupi.
A tak to pozostały telefony do wydziału komunikacji, PCC i "uprzejmie donoszę..."

04 lut 2007, 22:36
Zaawansowany

REJESTRACJA05 lut 2007, 17:29

POSTY        52
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Q**a, a tak ładnie piszą, jak się wczytałem, to miałem wrażenie, że będę miał dane nie tylko kto ma jaki samochodzik, ale będę wiedział z wyprzedzeniem co najmniej tygodniowym kto, od kogo i kiedy kupi.<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

jak ja Cię lubię Zielonka ! :D  
a jak Cię wcześniej czytałam, to...   nie, nie miałam wrażenia, na pewno bym poczuła... :D ale tak sobie myślałam, że nie taki znów zielony jesteś, jak się określasz :)    a i tak dałeś się nabrać... :D

08 mar 2007, 13:42
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)

Q**a, a tak ładnie piszą, jak się wczytałem, to miałem wrażenie, że będę miał dane nie tylko kto ma jaki samochodzik, ale będę wiedział z wyprzedzeniem co najmniej tygodniowym kto, od kogo i kiedy kupi.
A tak to pozostały telefony do wydziału komunikacji, PCC i "uprzejmie donoszę..."

To masz szczęście, że odpowiadają. Mnie odpowiedzieli, abym napisał do CEPIK-u (jakiś dep. w MSWiA). Dostałem takie dane, że nic tylko kucać. Aktualność +/- 6 m-cy.

08 mar 2007, 19:16
Zaawansowany

POSTY        52
I komu przeszkadzało, że za okazaniem służbowej legitki ustnie można się było dowiedzieć w "rodzimym" wydziale komunikacji....powtarzam, że ONI nie śpią, tylko myślą jak by tu życie skomplikować zwykłym ludziom....po prostu... :zygi:

09 mar 2007, 08:26
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2006, 14:30

POSTY        63
art.36 u.p.e.a zapytałem i się dowiedziałem; 2 fiaty 126 z 1974 i teraz nie mogę już umorzyć!

10 mar 2007, 10:42
Zaawansowany

POSTY        52
BigPIT, ależ możesz umorzyć, jest jeszcze art 59 § 2. Postępowanie egzekucyjne może być umorzone w przypadku stwierdzenia, że w postępowaniu egzekucyjnym dotyczącym należności pieniężnej nie uzyska się kwoty przewyższającej wydatki egzekucyjne.

10 mar 2007, 11:57
Własny awatar
BigPIT podzielam twój ból. Mnie kiedyś wierzyciel przysłał jako informacje o majątku zobowiązanego z którego mam prowadzić egzekucję - Moskwicza ...

Emma, a jak stwierdzisz, że nie uzyskasz kwoty przewyższajacej wydatki egzekucyjne? Jesteś może biegłym skarbowym? Nawet jeśli jesteś, albo możesz zainwestować w takowego (dwa Fiaciki to by było według stawek obowiązujących u mnie 260 zł) to i tak może być problem, bo Fiaciki pewnikiem z 15 lat temu poszły na złom.
A jednocześnie, przecież nie mozna wykluczyć, że znajdzie się fanatyk - kolekcjoner, który za takie cudo da choćby i z 300 zł. Na Allegro za Fiacika z 1978 dają dziś 200 zł (numer aukcji 178056614)... Moskwicza przy okazji  znalazłem w cenie 1.125 zł (1961rok! Piękny! numer aukcji 177556699 gdyby ktoś reflektował)

Jak widać, nic nie jest takie proste, jak by się na pierwszy rzut oka wydawało
W praktyce - wszystko zależy od tego, na ile ortodoksyjnego mamy Komornika Skarbowego.
No i na ile bezczelny jest wierzyciel.

23 mar 2007, 02:08
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA27 paź 2006, 19:44

POSTY        54
Ze względu na to, że dostęp do CEPiK mają tylko 4 US w tym również Mój US proponuję zapoznać się z materiałem.   <a href="http://egzekucja.org.pl/component/option,com_smf/Itemid,61/topic,283.0" target="_blank">http://egzekucja.org.pl/component/option,c...,61/topic,283.0</a>

zielonka                    

Ta aplikacja służy do udostępniania za pośrednictwem Internetu danych i informacji zgromadzonych w Systemie Informatycznym Centralnej Ewidencji Pojazdów i Kierowców (SI CEPiK) podmiotom uprawnionym na mocy ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (t.j. Dz. U. z 2005 r. Nr 108, poz. 908 z późn. zm.), którym zezwolono na dostęp do takiej usługi.
Czy korzystacie z tej „nowinki” w tym wydaniu, a jeżeli tak to proszę o podzielenie się wiadomościami czy mieliście problemy z uzyskaniem certyfikatu, oraz jak długo trwała taka procedura.

Cała procedura trwa ok 1 miesiąca, oczywiście jeżeli spełnicie wymogi.
Namawiam Was naprawdę warto jako praktyk w załatwianiu formalności
mogę udzielić bliższych informacji tel. grzecznościowy 501 239 693 lub e-mail zzpea@onet.pl

30 cze 2007, 16:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 10 ]