Przeszkształcenie zajęcia zabezpieczającego w egzekucyjne
Witam
Mam pytanie odnośnie, przeprowadzenia całej operacji w Egapoltax. Mam wrażenie, że w moim US do tej pory robiono to..hmm.. niewłaściwie
Teoretycznie nie miałbym problemu, gdyby nie fakt, że otrzymałem dwa tytuły wykonawcze wystawione na podstawie jednej decyzji na dwie różne kwoty, a zarządzenie zabezpieczenia ZZ1 było jedno i pod jednym numerem figurowało w Egapoltax.
Nie mam pojęcia jak i z czym powiązać drugi z tytułów wykonawczych bo po powiązaniu ZZ1 z jednym z tytułów wykonawczych, numer systemowy, pod którym widniało ZZ1 jest już "nieaktywny"
Ponadto mam jeszcze kilka wątpliwości:
- pod jakim n-rem wysłać zawiadomienia o zajęciu rachunku / wynagrodzenia? Pod numerem wysłanego uprzednio zajęcia zabezpieczającego?
- czy do dłużnika wraz zawiadomieniem o zajęciu rachunku / wynagrodzenia wysyłać jakies pismo przewodnie z informacją, iż nastąpiło przekształcenie?
- egapoltax naliczył mi koszty egzekucyjne na dzień otrzymania tytułu wykonawczego, rownież z tym dniem utworzyły się czynności w tytule wykonawczym, czy taki stan rzeczy jest poprawny?
chyba tyle.. z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc

Pozdrawiam