Od 2 tygodni trwa wdrożenie pilotażowe aplikacji w zachodniopomorskim w US Gryfino. Pierwsze służby rozliczone. Od wczoraj pilotaż w II US Szczecin.
23 lut 2016, 08:48
Re: Mobilny Poborca
Na czym ten pilotaż ? Połaczenia WIFI , kabelkiem czy przez telefonię komórkową ?
____________________________________ "Tylko zmiana jest niezmienna" - Heraklit
23 lut 2016, 19:08
krisis
Od 2 tygodni trwa wdrożenie pilotażowe aplikacji w zachodniopomorskim w US Gryfino. Pierwsze służby rozliczone. Od wczoraj pilotaż w II US Szczecin.
Szkoda że gwarancje na tablety już się skończyły zanim zostały włączone.
23 lut 2016, 19:28
tranqilo
Na czym ten pilotaż ? Połaczenia WIFI , kabelkiem czy przez telefonię komórkową ?
Służba kabelkiem na tablet i wszystkie operacje na tablecie, następnie dane przesyłamy kabelkiem do ega i służba rozliczona.
23 lut 2016, 21:08
Jak to się ma do do nowego projektu rozporządzenia MF w sprawie poboru i rozliczania należności pieniężnych zabezpieczonych lub wyegzekwowanych przez pracownika obsługującego organ egzekucyjny, które ma wejść od 01,03,2016r.
23 lut 2016, 22:31
kawa1
Jak to się ma do do nowego projektu rozporządzenia MF w sprawie poboru i rozliczania należności pieniężnych zabezpieczonych lub wyegzekwowanych przez pracownika obsługującego organ egzekucyjny, które ma wejść od 01,03,2016r.
Witam. Gdzie ten projekt można znaleźć ?
24 lut 2016, 08:01
kawa1
Mobilny Poborca jest zgodny z projektowanym zarządzeniem MF.
24 lut 2016, 08:54
Ciekawy jestem w ilu Urzędach Skarbowych rozdano już tablety z Mobilnym Poborcą
Ktoś się pochwali jak wyglądało instalowanie programu od strony logistycznej tz. odgórnie przyszło, czy trzeba było wyjść z własną inicjatywą
Zaczynają się szkolenia, a u nas cisza !
14 mar 2016, 10:46
Ortopeda
Ktoś się pochwali jak wyglądało instalowanie programu od strony logistycznej tz. odgórnie przyszło, czy trzeba było wyjść z własną inicjatywą :)
Po wejściu w życie nowego zarządzenia MF, aplikacja zostanie przesłana do wszystkich Izb.
Wcześniej zostanie przesłana wersja demonstracyjna Mobilnego Poborcy wraz z instrukcją.
25 mar 2016, 12:02
Referencik
tranqilo
Służba kabelkiem na tablet i wszystkie operacje na tablecie, następnie dane przesyłamy kabelkiem do ega i służba rozliczona.
Nie bardzo w tym momencie rozumiem dlaczego egzekutor,który ma na stanie terminal komputerowy na biurku lub/i laptop na stanie ma dane wprowadzać na niewygodnym tablecie. Ale pewnie jak już będę po kursie dwudniowym to mi wytłumaczą . Czy ktoś przeszkolony już jest w stanie wytłumaczyć czy dane ze służby egzekutor nadal będzie mógł wprowadzać normalną klawiaturą i kompem w US czy tylko przez tablet na kolanach w aucie czy parku i następnie kabelkiem do systemu ?
____________________________________ jan
29 mar 2016, 21:09
Witam. Rozmawiałem z informatykiem w sprawie mobilnego poborcy. Jest problem dotyczący ochrony danych zawartych w pamięci tabletu. Na razie powinien być zakaz używania tego rodzaju sprzętu w terenie z powodu braku specjalnego programu chroniącego przed kradzieżą danych. Jest to specjalny program ze zmiennymi kodami. Zresztą bardzo drogi. Mam jeszcze pytanie. Czy gps w tablecie będzie nas poborców śledził w terenie? pozdrawiam. Kefas
25 kwi 2016, 20:07
Dane w tablecie są szyfrowane. Nie ma najmniejszych obaw o ich bezpieczeństwo w terenie. Co potwierdził soecjalista ds bezpieczeństwa z MF. BTW te same dane masz w teczce z TW, która też nie jest szyfrowana. Nic Cię nie będzie śledzić. Pytanie pojawia się nie pierwszy raz. Skąd ta obsesja? Co Wy tam robicie w terenie, że aż tak się boicie GPS-a?
25 kwi 2016, 20:56
Kefas
Witam. Rozmawiałem z informatykiem w sprawie mobilnego poborcy. Jest problem dotyczący ochrony danych zawartych w pamięci tabletu. Na razie powinien być zakaz używania tego rodzaju sprzętu w terenie z powodu braku specjalnego programu chroniącego przed kradzieżą danych. Jest to specjalny program ze zmiennymi kodami. Zresztą bardzo drogi. Mam jeszcze pytanie. Czy gps w tablecie będzie nas poborców śledził w terenie? pozdrawiam. Kefas
O której pamięci tabletu mówisz? Flash czy operacyjnej? Jakie dane nie są chronione? W jakiej sytuacji i w jaki sposób można wykraść te dane? Napisz też proszę jaką drogą dane mogą zostać z tabletu wytransferowane? Warto znać ewentualne zagrożenia.
26 kwi 2016, 07:12
Co tak się wszyscy boją tego GPS-ika. Co skończą się relacje "Nie zastałem zobowiązanego pod adresem wskazanym w TW" itp. Również kilometrówkę będzie można sprawdzić! Co do bezpieczeństwa danych, to chyba urządzenie będzie je miało bardziej zabezpieczone niż dokumenty w teczce! Skora pin 4 pozycyjny zabezpiecza dostęp w bankomacie, to jeżeli taki sam będzie w tablecie, to zabezpieczenie prawie takie same. Niby ludzie obyci z techniką, a takie jakieś dziwne myślenie mają.