Witam. Czy gdziekolwiek słychać coś o nagrodach za I kwartał? Wiem, że się jeszcze nie skończył, ale może jakieś słuchy?
25 mar 2010, 15:29
Nagradzani?
Nic nie słychać. Kryzys.
25 mar 2010, 15:43
Nagradzani?
poczekajcie jeszcze kwartał się nie skończył., a Wy już chcecie premię. Jak już coś będzie to zapewne ok. 15-go.
25 mar 2010, 22:28
Nagradzani?
Premii nie ma już od paru lat. Jeśli główny księgowy zaplanował środki finansowe, to jest możliwa wypłata 3 % funduszu nagród. Po pierwszym kwartale niewiele jednostek budżetowych może dołożyć jakieś pieniądze z oszczędności funduszu płac. Więc kwoty nagród będą niewielkie.
Dalszego wzrostu wynagrodzeń domagają się sędziowie - pisze "Nasz Dziennik". Apelują do rządu i parlamentarzystów o przygotowanie w najbliższym czasie stosownych rozwiązań prawnych. Ostrzegają, że bezczynność w tej sprawie organów państwowych może się skończyć kolejnymi akcjami protestacyjnymi. Zobacz także:
* Iustitia: dodatkowe stawki awansowe nie rozwiązują problemu zarobków sędziów * Sędziowie niezadowoleni z uchwalonych przez Sejm podwyżek; trwa "tydzień bez wokand" * Sędziowie protestują przeciwko niskim płacom i złym warunkom pracy
Sąd
Dalszego wzrostu wynagrodzeń domagają się sędziowie.
Aktualny poziom uposażeń sędziowskich nie zapewnia pełnej realizacji zawartej w Konstytucji zasady mówiącej o zapewnieniu sędziom wynagrodzenia odpowiadającego godności urzędu - stwierdza w podjętej właśnie uchwale Zarząd Stowarzyszenia Sędziów Polskich "Iustitia".
Dlatego sędziowie apelują do rządu i parlamentarzystów o "kontynuowanie prac nad regulacjami dotyczącymi wysokości wynagrodzeń sędziowskich".
Oczekiwania wobec rządu
Stowarzyszenie oczekuje od rządu "niezwłocznego zaproszenia do rozmów oraz przedstawienia docelowego, spójnego modelu wynagrodzeń sędziowskich".
W przypadku braku jakichkolwiek działań ze strony organów państwa "Iustitia" ostrzega, że może to doprowadzić do "kolejnych akcji protestacyjnych środowiska sędziowskiego".
Źródło: PAP Artykuł z dnia: 2010-03-27, ostatnia aktualizacja: 2010-03-27 08:27
27 mar 2010, 19:54
Nagradzani?
senatorowie także protestują przeciwko niskim płacom - zwłaszcza jeden z Podhala
____________________________________ Polak ,katolik,hetero,szczęśliwy.Wszystkie błędy stylistyczne i ortograficzne są zamierzone jakiekolwiek powielanie ich i rozpowszechnianie bez zgody jest zabronione! טדאוש
27 mar 2010, 21:35
Nagradzani?
To zrozumiałe, żyje prawie w ubóstwie. Ciężko ma chłopina.
28 mar 2010, 12:04
Nagradzani?
rasta
Witam. Czy gdziekolwiek słychać coś o nagrodach za I kwartał? Wiem, że się jeszcze nie skończył, ale może jakieś słuchy?
W znanym mnie US nagrodę dostanie tylko "nowy" Naczelnik (nie zdążył też od 1/2 roku ułozyć regulaminu wypłaty środków z funduszu socjalnego i oszczędził również na nie wydaniu na kolejne święta bonów towarowych ).I słusznie bo bardzo dobrze oszczędza...gdyby to jeszcze udało się nie wypłacać pensji to byłyby oszczędności...
____________________________________ jan
30 mar 2010, 18:50
Nagradzani?
Kolego próbowałem dojść prawdy jakie, za co i ile dodatkowych pieniędzy poza miesięcznym wynagrodzeniem wpada rocznie do kieszeni NUS. Nie da rady. Nasze komputery nie posiadają takiej wiedzy.
30 mar 2010, 20:12
Nagradzani?
jan
rasta
W znanym mnie US nagrodę dostanie tylko "nowy" Naczelnik (nie zdążył też od 1/2 roku ułozyć regulaminu wypłaty środków z funduszu socjalnego i oszczędził również na nie wydaniu na kolejne święta bonów towarowych ).I słusznie bo bardzo dobrze oszczędza...gdyby to jeszcze udało się nie wypłacać pensji to byłyby oszczędności...
=========================================================================================== W administracji tak jest, że jak chcesz zrobić skok na kasę, to musisz być NUS-em... inaczej możesz się nawet na odpad nie załapać. NUS-y wiedzą jak pracowników. Aż się chce!
30 mar 2010, 20:25
Nagradzani?
Kurde to musi być przyjemność.
30 mar 2010, 20:41
Nagradzani?
Wojtek1953
Kurde to musi być przyjemność.
To zależy czy lubisz być przez pracodawcę. Ja takiego szefa mam w i jak się , to odejdę. Kto lubi być , to niech robi w US-ie