Teraz jest 06 wrz 2025, 20:43

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona
Zajęcia na TW 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA02 wrz 2009, 08:53

POSTY        1
Post Zajęcia na TW
Jestem inspektorem w US w województwie lubuskim. Mam pytanie czy w innych urzędach skarbowych inspektorzy nie mogą robić pierwsi zajęć na tytuły SM, tylko w pierwszej kolejności muszą przydzielić je do służby, a dopiero później jeżeli poborca nie skasuje tytułu inspektor robi zajęcie?

27 sty 2010, 13:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 lip 2009, 07:40

POSTY        3
Post Zajęcia
oczywiście że poborca ściąga pierwszy kasę a ochłapy zostawia dla inspektora  :sex:

27 sty 2010, 14:20
Zaawansowany

REJESTRACJA06 kwi 2007, 10:19

POSTY        72
Post Zajęcia
No i poraz kolejny pojawia sie odwieczna walka kto ma być pierwszy inspektor czy poborca. A tak naprawdę chodzi o skuteczność egzekucji. I co by się nie napisało to i tak będzie źle postrzegane albo przez inspektorów albo poborców.

27 sty 2010, 14:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 08:11

POSTY        74
Post Zajęcia
ania_egz1                    

No i poraz kolejny pojawia sie odwieczna walka kto ma być pierwszy inspektor czy poborca. A tak naprawdę chodzi o skuteczność egzekucji. I co by się nie napisało to i tak będzie źle postrzegane albo przez inspektorów albo poborców.

ANIA_EGZ1
Proszę Cię, bez obłudy. Tak naprawdę chodzi o pieniądze.

27 sty 2010, 14:55
Początkujący

REJESTRACJA27 gru 2009, 14:13

POSTY        5
Post Zajęcia na TW
Najlepszym rozwiązaniem tego "problemu" czy konfliktu, jak kto woli będzie wprowadzenie EGZEKUTORÓW. Wtedy uniknie sie "wyszarpywania" tytułów wykonawczych i pytania: kto ma pierwszy dokonanć czynności.

02 lut 2010, 11:08
Początkujący
Własny awatar

POSTY        3
Post Zajęcia na TW
albo zlikiwidowanie prowizji.... :dupa:

02 lut 2010, 12:22
Początkujący

POSTY        5
Post Zajęcia na TW
może być.... tylko kto wtedy będzie pracował w egzekucji  :D

02 lut 2010, 12:37
Początkujący
Własny awatar

POSTY        3
Post Zajęcia na TW
dziwne bo w innych referatach pracują bez prowizji...  <_<

02 lut 2010, 13:54
Początkujący

POSTY        5
Post Zajęcia na TW
Skoro tak to po co był ten komentarz... :mur:

02 lut 2010, 18:01
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74
Post Zajęcia na TW
tomek11111                    

dziwne bo w innych referatach pracują bez prowizji...  <_<

No jasne w ciepełku i bezstresowo.

02 lut 2010, 19:42
Zaawansowany

REJESTRACJA15 gru 2009, 19:03

POSTY        37
Post Zajęcia na TW
Pracuję w Nowej Soli, pani Naczelnik wprowadziła jasne zasady. Poborcy mają zakaz pobierania w urzędzie, mogą być tylko do dziesiątej godziny, tytuły wykonawcze najpierw mają inspektorzy, jak nie schodzi przez dłuższy czas, to przydzielamy poborcom. Wszyscy są zadowoleni i wam też tego życzę.

02 lut 2010, 19:52
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Post Zajęcia na TW
viola1                    

Pracuję w Nowej Soli, pani Naczelnik wprowadziła jasne zasady. Poborcy mają zakaz pobierania w urzędzie, mogą być tylko do dziesiątej godziny, tytuły wykonawcze najpierw mają inspektorzy, jak nie schodzi przez dłuższy czas, to przydzielamy poborcom. Wszyscy są zadowoleni i wam też tego życzę.

No tak, jasny przekaz od przełożonego, atrakcyjne i miłe inspektorki, jak na przykład Grażynka T., - to jest to, czego wszyscy oczekują. A skuteczność egzekucji w wymiarze (z punktu widzenia) urzędu, działu, będzie i byc powinna zawsze na pierwszym miejscu, czy się to komu podoba czy nie.

03 lut 2010, 08:17
Znawca

REJESTRACJA08 sty 2010, 14:51

POSTY        131
Post Zajęcia na TW
Wprowadziłem zasadę, że tytułem w pierwszej kolejności zajmuje się służba wewnętrzna. Gdy zajęcia nie przyniosą rezultatu tytuł przydzielany jest do służby poborcy. Oczywiście są przypadki, gdzie od razu trzeba wysłać poborcę, ale każde odstępstwo rozpatruję indywidualnie. Pamiętać trzeba jeszcze o jednym. Nawet gdyby poborcy mieli świetne wyniki a inspektorzy mizerne to zabrakłoby pieniędzy na wypłaty prowizji. Koszt poprania gotówki - 5%. Prowizja poborcy 6,15. To inspektorzy muszą niejako "dokładać" do interesu. Przygotowywane rozporządzenie prowizyjne mówi nawet że suma wypłat na prowizje nie może przekroczyć 50% uzyskanych w kwartale kosztów. A co do tworzenia stanowisk egzekutorów to jeśli chodzi o mnie - jestem sceptykiem. Mam kilku świetnych poborców, którzy nie poradziliby sobie z pracą inspektorską bo nie polega ona jak się wydaje niektórym poborcom tylko na trzaskaniu zajęć i tak samo są świetni inspektorzy, którzy sami nie widzą się w terenie. Nie ma systemu doskonałego. Ważna jest dobra organizacja pracy i przydzielanie każdemu zadań na miarę jego możliwości, chyba że w niczym się nie odnajduje. :unsure:

03 lut 2010, 08:36
Zaawansowany
Własny awatar

POSTY        74
Post Zajęcia na TW
Komornikus                    

Wprowadziłem zasadę, że tytułem w pierwszej kolejności zajmuje się służba wewnętrzna. Gdy zajęcia nie przyniosą rezultatu tytuł przydzielany jest do służby poborcy. Oczywiście są przypadki, gdzie od razu trzeba wysłać poborcę, ale każde odstępstwo rozpatruję indywidualnie. Pamiętać trzeba jeszcze o jednym. Nawet gdyby poborcy mieli świetne wyniki a inspektorzy mizerne to zabrakłoby pieniędzy na wypłaty prowizji. Koszt poprania gotówki - 5%. Prowizja poborcy 6,15. To inspektorzy muszą niejako "dokładać" do interesu. Przygotowywane rozporządzenie prowizyjne mówi nawet że suma wypłat na prowizje nie może przekroczyć 50% uzyskanych w kwartale kosztów. A co do tworzenia stanowisk egzekutorów to jeśli chodzi o mnie - jestem sceptykiem. Mam kilku świetnych poborców, którzy nie poradziliby sobie z pracą inspektorską bo nie polega ona jak się wydaje niektórym poborcom tylko na trzaskaniu zajęć i tak samo są świetni inspektorzy, którzy sami nie widzą się w terenie. Nie ma systemu doskonałego. Ważna jest dobra organizacja pracy i przydzielanie każdemu zadań na miarę jego możliwości, chyba że w niczym się nie odnajduje.
:unsure:
Bez obaw. Nasze kochane MF. postara się o doskonały nowy system. Wszyscy ? nam  życzliwi? robią co w ich mocy.

03 lut 2010, 18:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  idź do strony:  1, 2  Następna strona