Likwidacja 1/2 etatów w Skarbówce-czy ktoś może pomóc mi w tym temacie
Autor
Treść postu
Jak w temacie,jestem pracownikiem US,pracuję na 1/2 etatu ,czy ktoś wie coś na temat likwidacji tego typu zatrudnienia
25 cze 2009, 18:05
Myślę, że większe znaczenie ma to, czy masz umowę na czas nieokreślony, niż wielkość etatu. Skoro pracujesz na 1/2, to masz 1/2 pensji, a co za tym idzie "nie kosztujesz" pracodawcy dużo. W dobie kryzysu to ma znaczenie. Śpij spokojnie.
25 cze 2009, 21:49
Umowę mam na czas nieokreślony , tylko wiesz ile wynosi ta 1/2 pensji
25 cze 2009, 22:31
Nie bądź taka pewna, bo ja zostałem zwolniony na skutek likwidacji stanowisk obsadzonych w niepełnym wymiarze czasu pracy. Nikt się nie przejmuje dyskryminacją itp. jak to mówi Kodeks pracy.
26 cze 2009, 07:36
nie da się ukryć, że to wprawdzie mniejsze oszczędności, ale i w momencie zwolnienia mniejszy koszt (niższa odprawa), a jest się czym pochwalić przed DISem chyba, że za wynagrodenie 1/2 etatu odwalasz robotę za 2 etaty, wtedy faktycznie nie musisz się martwić, a kto wie być może już niedługo wszyscy dostaniemy nowe angaże zmniejszające etat do "połówki"
26 cze 2009, 07:50
przenieś sie do sąsiedniego US na cały etat - przeglądaj tylko archiwum wniosków o zatrudnienie lub podzwoń po US-ach