Teraz jest 06 wrz 2025, 21:10

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
Kalkulator Windykacyjny (KalWinHS) - opinie użytkowników 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2007, 08:38

POSTY        39
Post Kalkulator Windykacyjny (KalWinHS) - opinie użytkowników
Czy ktoś już używa nowej wersji KalWinHS?
Podzielmy się opiniami na temat użytkowania KalWin jak jego zastosowanie w terenie czy już używacie go wraz z PC jak kompatybilność z Ega .

29 maja 2009, 08:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2007, 12:05

POSTY        41
poborca                    

Po co Ci kalkulator do mandatów i izb wytrzeżwień?  :blush: widzisz inne tytuły?

29 maja 2009, 15:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2007, 08:38

POSTY        39
tomko71                    

poborca                    

Po co Ci kalkulator do mandatów i izb wytrzeżwień?  :blush: widzisz inne tytuły?

Bardzo śmieszne, my mamy wszystkie tyt. no może ZUS-ów troche mniej niż dawniej.

Dodano: 03 Cze 2009 06:57 pm

Po ilości wpisów widać ilu mamy użytkowników tego cudeńka, a w ofercie dostawcy jest wymienionych kilkadziesiąt urzędów rekomendujących produkt !!!

Dodano: 18 Sie 2009 11:34 am

Haloo, koledzy i koleżanki naprawde nikt tego nie używa?!?!

Dodano: 04 Mar 2010 06:48 pm

No ładnie po ilości wpisów widać ilu mamy użytkowników przynajmniej tych zadowolonych.
Panie Rewucki, wymieniane przez Pana urzędy to jakiś blef?!
:nonono:

Dodano: 04 Mar 2010 06:52 pm

A kolego ?tomko71 to nie jest kalkulator tylko wielofunkcyjne urządzenie, które posiada szereg funkcji łącznie z pobieraniem służby z ega jak i jej powrotem tam już rozliczonej.

01 cze 2009, 10:00
Amator

REJESTRACJA02 kwi 2010, 21:14

POSTY        10
poborca                    

Podzielmy się opiniami na temat użytkowania KalWin jak jego zastosowanie w terenie czy już używacie go wraz z PC jak kompatybilność z Ega .

W sumie KalWin jest bardzo przydatny do wyliczania odsetek, naliczania kosztów egzekucyjnych, sumowania.

A co do pobierania służby i rozliczania jej to nie praktykuje tego i jestem do tego dość sceptycznie nastawiony. Trochę ciężko byłoby wpisywać wszystkie czynności na palmtopach przy 1000 szt. tytułów w służbie.

Do samych czynności obliczeniowych - polecam.

12 kwi 2010, 16:45
Amator

REJESTRACJA02 cze 2009, 06:22

POSTY        29
Kalkulator Windykacyjny dobra rzecz. Używamy jak najbardziej. poborcy prydziałówki otrzymują wyłacznei w wersji elekttronicznej do palmtopów. Po wpisaniu wszystkich czynności egzekucyjnych dokonujemy wydruków przydziałówek. Tak więc poborcy nie muszą mozolnie wypisywać czynności na oryginalnych przydziałówkach. Polecam.

13 kwi 2010, 08:29
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
coolturysta                    

Kalkulator Windykacyjny dobra rzecz. Używamy jak najbardziej. poborcy prydziałówki otrzymują wyłacznei w wersji elekttronicznej do palmtopów. Po wpisaniu wszystkich czynności egzekucyjnych dokonujemy wydruków przydziałówek. Tak więc poborcy nie muszą mozolnie wypisywać czynności na oryginalnych przydziałówkach. Polecam.

Dobra rzecz niewątpliwie -tylko wątpliwości dla kogo tak do końca.Ekran to nie monitor w stacjonarnym kompie (w biurze ).Przy pracy na ekranie  w terenie u zobowiązanego (na słońcu ,w samochodzie e.t.c. )nie jest łatwo zmieniać ekrany z przydziałówki na na przykład obliczenia częściowe i na ekran kalkulatora sumującego kilka kwitów .Poborcy mozolnie na malutkim ekraniku w samochodzie lub w swoim domku muszą wpisywać czynności i sumy ściągnięte by...odciążyć inspektorkę w odbiorze służby .Czy" odciążona " inspektorka odciąży poborce w terenie- raczej nie.
Pomóc w monotonnych pracach papierowych mógłby asystent bezprowizyjny egzekutora ale to już zupełnie inny temat.
Ps.ciągle mam wątpliwość kto będzie podpisywał (elektronicznie !?  )odbiór fizyczny tytułów i odbiór merytoryczny służby ?.Proszę o info jak to robicie tam gdzie służba jest w formie elektronicznej .

18 kwi 2010, 12:04
Amator

REJESTRACJA02 cze 2009, 06:22

POSTY        29
jan                    

(...) Poborcy mozolnie na malutkim ekraniku w samochodzie lub w swoim domku muszą wpisywać czynności i sumy ściągnięte by...odciążyć inspektorkę w odbiorze służby .Czy" odciążona " inspektorka odciąży poborce w terenie- raczej nie.

Nic nie wiem o odciążeniu inspektora odbierającego służbę. Jak mi wiadomo, to nie istnieje jeszcze możliwość exportowania danych z KalWin do EgaPoltax (ale chciałbym się mylić). I przy tym stanie wiedzy, uważam (potwierdzają to szanowni koledzy poborcy z naszego urzędu) że odciążeni są poborcy, odpada im konieczność mozolnego wypełniania arkusza przydziałowego. Wprowadzając elektroniczną obsługę przydziałówek uzgodniliśmy, że poborcy zaprzestaną pisania raportów "nie zastałem", raporty pisane są tylko wtedy, gdy poborca ustali, ze np. ktoś się wyprowadził itp.

19 kwi 2010, 06:33
Amator

REJESTRACJA02 kwi 2010, 21:14

POSTY        10
coolturysta                    

jan                    

(...) Poborcy mozolnie na malutkim ekraniku w samochodzie lub w swoim domku muszą wpisywać czynności i sumy ściągnięte by...odciążyć inspektorkę w odbiorze służby .Czy" odciążona " inspektorka odciąży poborce w terenie- raczej nie.

Nic nie wiem o odciążeniu inspektora odbierającego służbę. Jak mi wiadomo, to nie istnieje jeszcze możliwość exportowania danych z KalWin do EgaPoltax (ale chciałbym się mylić). I przy tym stanie wiedzy, uważam (potwierdzają to szanowni koledzy poborcy z naszego urzędu) że odciążeni są poborcy, odpada im konieczność mozolnego wypełniania arkusza przydziałowego. Wprowadzając elektroniczną obsługę przydziałówek uzgodniliśmy, że poborcy zaprzestaną pisania raportów "nie zastałem", raporty pisane są tylko wtedy, gdy poborca ustali, ze np. ktoś się wyprowadził itp.

Hehe - przecież słynne "nie zastałem" jest kwintesencją pracy poborcy. Jak można dopuścić do zaprzestania pisania raportów  <_< . Może w tytułach też nie odnotowujecie?

19 kwi 2010, 18:42
    Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą
    coolturysta                    

jan                    

O.K.kupiliście pewnie kalulator poborcy ja zaś miałem na myśli sprzedawany przez firmę Rewucki "Kalkulator Windykacyjny, w skrócie KalWin, jest następcą cieszącego się ogromnym powodzeniem Kalkulatora Poborcy wprowadzonego na rynek wiele lat temu. "
    Z opisu kalWin:

"...Synchronizacja
    Proces synchronizacji odpowiada za wymianę danych programu KalWin ze światem zewnętrznym, jest to proces dwukierunkowy. Do pamięci palmtopa dostarczane są, w trakcie synchronizacji, tabele odsetkowe, parametry konfiguracyjne oraz dane tytułów wykonawczych. Z pamięci palmtopa pobierane są natomiast dane wszystkich wykonanych w terenie operacji.
    Reasumując kupując starszy produkt nie odciąża się inspektorów .

Ps. zaprzestanie pisania notatek nic nie wmoszących do sprawy jest godne polecenia tak jak nie zabranianie poboru długów w US lecz ...NIE WSZYSCY TO ROZUMIEJĄ  !

22 kwi 2010, 15:46
    Odpowiedz w wątku   [ Posty: 9 ]