Teraz jest 06 wrz 2025, 21:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Prowizja za okres szkolenia 
Autor Treść postu
Początkujący

REJESTRACJA12 lis 2007, 12:53

POSTY        7
Otrzymaliśmy interpretację z Kancelerii Prezesa Rady Ministrów z dnia 5 maja 2008r. , że za okres szkolenia nie należne jest wynagrodzenie prowizyjne. Uważają w nim iż prowizja " jest składnikiem wynagrodzenia uzależnionym nie od gotowości do świadczonej określonej pracy , ale od wykonania konkretnych czynności". Nie wiem czy to oszczędności w wypłacie prowizji, czy w kosztach szkoleń, czy jedno i drugie. Jak zwykle czuję się wykorzystany . :sex:

16 lut 2009, 13:25

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

Otrzymaliśmy interpretację z Kancelerii Prezesa Rady Ministrów z dnia 5 maja 2008r. , że za okres szkolenia nie należne jest wynagrodzenie prowizyjne. Uważają w nim iż prowizja " jest składnikiem wynagrodzenia uzależnionym nie od gotowości do świadczonej określonej pracy , ale od wykonania konkretnych czynności". Nie wiem czy to oszczędności w wypłacie prowizji, czy w kosztach szkoleń, czy jedno i drugie. Jak zwykle czuję się wykorzystany . :sex:

Tadi - jeśli mogę, kiedyś dawno temu nauczyłem się odróżniać problemy od faktów. Problem to jest coś, co da się naprawić, fakt zaś jest tym, co należy zaakceptować. Stara, dobra modlitwa o mądrość doskonale odzwierciedla to zrozumienie:  "Boże, daj mi pokory, abym pogodził się z rzeczami, których nie mogę zmienić, odwagę, abym zmienił rzeczy, które zmienić mogę, i rozum, abym potrafił odróznić jedne od drugich".

16 lut 2009, 21:13
Początkujący

REJESTRACJA12 lis 2007, 12:53

POSTY        7

<!--quoteo(post=42547:date=16. 02. 2009 g. 13:25:name=Tadi)--><div class='quotetop'>(Tadi @ 16. 02. 2009 g. 13:25) [snapback]42547[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Tadi - jeśli mogę, kiedyś dawno temu nauczyłem się odróżniać problemy od faktów. Problem to jest coś, co da się naprawić, fakt zaś jest tym, co należy zaakceptować. Stara, dobra modlitwa o mądrość doskonale odzwierciedla to zrozumienie:  "Boże, daj mi pokory, abym pogodził się z rzeczami, których nie mogę zmienić, odwagę, abym zmienił rzeczy, które zmienić mogę, i rozum, abym potrafił odróznić jedne od drugich".
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Czyli koniec szkoleń !!!  :(

17 lut 2009, 11:57

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

<!--quoteo(post=42566:date=16. 02. 2009 g. 21:13:name=outsider)--><div class='quotetop'>(outsider @ 16. 02. 2009 g. 21:13) [snapback]42566[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=42547:date=16. 02. 2009 g. 13:25:name=Tadi)--><div class='quotetop'>(Tadi @ 16. 02. 2009 g. 13:25) [snapback]42547[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Tadi - jeśli mogę, kiedyś dawno temu nauczyłem się odróżniać problemy od faktów. Problem to jest coś, co da się naprawić, fakt zaś jest tym, co należy zaakceptować. Stara, dobra modlitwa o mądrość doskonale odzwierciedla to zrozumienie:  "Boże, daj mi pokory, abym pogodził się z rzeczami, których nie mogę zmienić, odwagę, abym zmienił rzeczy, które zmienić mogę, i rozum, abym potrafił odróżnić jedne od drugich".

Czyli koniec szkoleń !!!  :(

To zależy, której stronie medalu się przyglądasz!  :D

17 lut 2009, 17:40
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 4 ]