Teraz jest 04 wrz 2025, 16:14

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 80  Następna strona
Co z prowizjami? 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska

20 kwi 2007, 16:43
Zaawansowany

REJESTRACJA05 lut 2007, 17:29

POSTY        52
Staram się spokojnie na to wszystko patrzeć, ale coraz gorzej mi to idzie... czy takie poniewieranie człowiekiem ( ta niepewność wynagrodzenia ) to nie jest mobbing?... gdzie prawa człowieka u diaska... a tak na spokojnie... czy zmiana zasad wynagradzania nie powinna mieć odzwierciedlenia w umowie o pracę>   ja mam w umowie - o ile pamiętam - coś wspomniane o należnym wynagrodzeniu prowizyjnym...

20 kwi 2007, 22:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192
Emma, czy w IV RP najważniejszy jest człowiek, ten na dole, chyba nie. Najważniejsi są bliżniacy i ich dwór, reszta się nie liczy.

21 kwi 2007, 08:50
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2007, 10:19

POSTY        72
Czy może juz ktoś coś wie i może przekazać dobre informacje?

25 kwi 2007, 07:21
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2006, 12:07

POSTY        13
Na stroni Kancelarii Rady Ministrów jest niezmieniony projekt rozporządzenia przekazany do podpisu premierowi. Tyle wiem. Czekamy na podpis.

25 kwi 2007, 10:25
Zaawansowany

REJESTRACJA03 kwi 2007, 17:01

POSTY        31

LOKALIZACJAŚRODKOWA POLSKA
Ogłoszono podpisane rozporządzenie Prezesa RM.
Treść pod tym linkiem:
<a href="http://www.abc.com.pl/serwis/pdf/d07506.pdf" target="_blank">http://www.abc.com.pl/serwis/pdf/d07506.pdf</a>
:piwo:

30 kwi 2007, 11:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192
No i związki nic nie wywalczyły, brak prowizji dla komisarzy, brak prowizji dla komornikłów i kierowników działów od kwot wyegzekwowanych przez dział - po to aby nie było niejasnych sytuacji, aby komornicy nie brali co lepszych tytułów sobie do służby, wszystko po staremu. To możemy się znowu żreć między sobą i zabiegać o względu komornika. Mają wszystkich w głębokim poważaniu. No chyba, że niedokładnie przeczytałem rozporządzenie

30 kwi 2007, 16:51
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Do końca roku możemy się żreć, ale czy musimy?? Od nowego roku nie wiadomo jak będzie, pewne jest to, że będzie inaczej.

30 kwi 2007, 18:44
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2006, 09:37

POSTY        23

Do końca roku możemy się żreć, ale czy musimy?? Od nowego roku nie wiadomo jak będzie, pewne jest to, że będzie inaczej.

Niestety , system wynagradzania prowizyjnego w egzekucji US  jest tak skonstruowany , że zawsze będzie powodować kłótnie , wzajemne oczernianie i bezpardonową walkę o ..dobrze płatne tytuły pomiędzy poborcami a inspektorami. Każdego 1-go dnia miesiąca rozpoczyna sią '' WIELKI MECZ '' o kasę i tak było , jest i będzie ........najwyżej ktoś zmieni te zasady .

02 maja 2007, 05:04
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA02 maja 2007, 20:27

POSTY        6

prowizje to powinni zabrać albo bardzo ograniczyć inspektorom
oni siedzą za biurkiem i kasę biorą -cicho, ciepło, na głowę nie cieknie, nie nasłuchają się wyzwisk itp
a poborca to ma jednak cieżko że by na ten chleb zapracować

To chyba delikatnie mowiac bezczelnosc!
Moze w Twoim urzedzie tak jest???

Nasi poborcy praktycznie nic nie robia, jak juz sa w urzedzie to papierosek za papieroskiem i nic wiecej...
Inspektorzy odwalaja robote i za siebie i za nich, bo przeciez wielki pan poborca nie moze sie przemeczac, prawda...?

02 maja 2007, 20:38
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2006, 09:37

POSTY        23

<!--quoteo(post=5527:date=09. 02. 2007 g. 12:14:name=paczka)--><div class='quotetop'>(paczka @ 09. 02. 2007 g. 12:14) [snapback]5527[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
prowizje to powinni zabrać albo bardzo ograniczyć inspektorom
oni siedzą za biurkiem i kasę biorą -cicho, ciepło, na głowę nie cieknie, nie nasłuchają się wyzwisk itp
a poborca to ma jednak cieżko że by na ten chleb zapracować

To chyba delikatnie mowiac bezczelnosc!
Moze w Twoim urzedzie tak jest???

Nasi poborcy praktycznie nic nie robia, jak juz sa w urzedzie to papierosek za papieroskiem i nic wiecej...
Inspektorzy odwalaja robote i za siebie i za nich, bo przeciez wielki pan poborca nie moze sie przemeczac, prawda...?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Arti , skoro w Twoim Urzędzie poborcy ....nic nie robią to znaczy , albo  mają bardzo mały zakres obowiązków przydzielony w umowie o pracę, albo występuje w tym dziale egzekucyjnym totalny brak nadzoru ze strony komornika , a pośrednio przez inspektorów. Arti gdybyś  był poborcą i miał takich takich PANÓW inspektorów i komornika to mógłbyś sobie do woli palić papieroska za papieroskiem . Jest jeszcze jedna możliwość ,proponuje  przejśc na stanowisko poborcy a wtedy będziesz WIELKIM PANEM .Szybko jednak wrócisz do pracy przy biurku. Zdecydowanie uważam że wzajemna krytyka ,, kto pracuje a kto nie ,, jest bezsensowna , tylko zmiana systemu prowadzenia egzekucji może przywrócić normalność chociaż idealnie ......nigdy nie będzie.

03 maja 2007, 06:01
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 mar 2007, 15:11

POSTY        9
Ja nie wiem po co się kłócić wiadomo są plusy pracy jako inspektor i jako poborca. Jak to powiedział kiedyś ktoś dwa razy starszy ode mnie inspektorzy robią 70 % pracy z tytułem ale pewnie są inspektorzy którzy żyją tylko z zajmowania ogromnych kwot jeżeli oczywiście maja takie .. a reszte mają w ..... ale i poborcy nie są święci  ja swoich czasem kontroluje i mówią mi bajery że są w terenie a tu jadę koło domu aaa oni domu siedzą. Kochani kiedyś mieliście prace tylko w terenie a teraz przez telefony komórkowe bo wszyscy są mobilni i raczej w domu rzadko kto jest w godzinach naszej pracy. No chyba że poborca a tacy się zdarzają pracuje czasem po 16 takich cenie i mam szacunek do nich. Trzymajcie się i czasem zróbcie dzień dobroci czy dla inspektora czy też dla poborcy bo pamiętajcie może niedługo przyjdzie nowy system nagradzania.

03 maja 2007, 07:17
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 1110 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 80  Następna strona