Widzisz Urzędaska ONI o tym wiedzą i dlatego NAS tak traktują .
15 gru 2013, 10:29
Re: Co z prowizjami?
Nie przesadzajmy.Wielu pracowników US pracuje bez prowizji a wykonują zadania chociażby w postaci wyjawienia majątku. Albo w swoich ustaleniach kserują Ci ewidencję środków trwałych. Albo wydaja decyzje o zabezpieczeniu. Albo ustanawiają zastaw czy też hipotekę. A więc nie każdy może "dorobić prowizją" w urzędzie.
15 gru 2013, 17:10
IRGA wiem o tym. Ale póki co postrzegam tę kwestię przez pryzmat własnego budżetu domowego. RENIA Wiem o czym mówisz, bo sama (jak już wspominałam niejednokrotnie) pracowałam za podstawę bez bonusa w postaci prowizji. Dlatego doceniam to co mi los dał, i podkreślam to wciąż, uparcie i aż do znudzenia. Doceniam także i pracę tych, którzy nie mają jak dorobić do pensji. Wielkie ukłony dla tychże... Dlatego też póki co narzekając tylko bym bluźniła...biorąc pod uwagę wszystkich pracowników innych działów, nie mających przywileju prowizji (w jakiejkolwiek wysokości) Tyle tylko, że gdybym miała wrócić do poprzedniego stanu moich finansów to najzwyczajniej w świecie bym na dzień dzisiejszy nie podołała ze spięciem budżetu, tak więc bym była zmuszona zrezygnować z pracy w US.
15 gru 2013, 22:04
My tu gadu gadu a czas leci i koniec roku bliski. Czy ktoś wie coś konkretnego - wejdzie? nie wejdzie? W harmonogramie prac KPRM nadal wisi, że ma wejść w czwartym kwartale 2013.
16 gru 2013, 08:36
Projekt rozporządzenia jest już w KPRM, ale z tego co mi wiadomo nie zdąży wejść w życie w br. Prawdopodobnie wejdzie w I KW 2014r.
16 gru 2013, 08:48
A znając życie to pojawią się kolejne projekty, poprawki i wejście w życie odwlecze się ... Ileż to już było projektów na wykończeniu?! I co? A no
16 gru 2013, 18:12
No w sumie? ... może lepsza stara bida od nowej?jednak? Nową bidę też zaakcpetuję - wedle moich wywodów poniżej, ale starą - wobec nowej - też nie pogardzę przecież ( w trybie pracy egzekutorów)
18 gru 2013, 01:03
Rok się kończy, a w temacie nowego rozporządzenia cisza. Może znowu się skończy na niczym, albo na kolejnym projekcie za jakiś czas.