Teraz jest 04 wrz 2025, 07:41

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Zbieg egzekucji 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA20 kwi 2016, 15:14

POSTY        13
Post Re: Zbieg egzekucji
Masz rację, oczywiście że powinien poinformować na podstawie właśnie art 62c.

17 lis 2017, 09:46
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2017, 22:19

POSTY        4
Witam,
Mam pytanie, a mianowicie chodzi mi o taką sytuację. Zajęcie zostało dokonane przez inny organ egzekucyjny przed wrześniem 2016, zajęcie dokonał ZUS, natomiast my jako PM drudzy w roku 2018. Zbieg został zrobiony " po nowemu", natomiast ZUS "po staremu" i nie chce przyjąć akt do łącznego prowadzenia, czy słusznie? A może wniosek do Sądu, czy badać też wysokość zajęcia wierzytelności ?
Z góry dziękuje za pomoc :)

17 wrz 2018, 20:02
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA08 sie 2014, 06:42

POSTY        66
Anija1984                    

Witam,
Mam pytanie, a mianowicie chodzi mi o taką sytuację. Zajęcie zostało dokonane przez inny organ egzekucyjny przed wrześniem 2016, zajęcie dokonał ZUS, natomiast my jako PM drudzy w roku 2018. Zbieg został zrobiony " po nowemu", natomiast ZUS "po staremu" i nie chce przyjąć akt do łącznego prowadzenia, czy słusznie? A może wniosek do Sądu, czy badać też wysokość zajęcia wierzytelności ?
Z góry dziękuje za pomoc :)

ZUS nie ma racji. Zbieg (według tego, co piszesz) zaistniał w 2018 roku. Obowiązują aktualne zasady. Fakt, że ZUS dokonał zajęcia w 2016 roku nie ma znaczenia.
No chyba, że Wy nie jesteście drudzy, że tam już był zbieg i został wcześniej rozstrzygnięty.

Jeśli jest tak jak piszesz i będą się upierać, że nie przyjmą tego zbiegu, wystosuj skargę do właściwego Dyrektora Izby Administracji Skarbowej.

18 wrz 2018, 14:54
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 73 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6