Zgadzam się prawie w całości. Ogólnie prowizja im się nie powinna należeć. Prowizja dla ludzi pracujących w terenie dla reszty goła pensja bez żadnych dodatków.
25 mar 2009, 20:55
Brawo EGZE, piszesz tak jak P. Ikonowicz ( nie mylić z Piotrem), żeby nie było niczego. Zabrać prowizję (marną), zakuć w kazamatach, wysłać na Sybir, dodać inkwizycję ( trochę tortur nie zaszkodzi), zawiązać kamień u szyi, jeśli mimo wszystko wypłynie to znaczy winna(y), jeżeli zdechnie to nie był winny(a), szkoda, ale utonął. Jeszcze raz PROSZĘ- zabierzcie wszystkim wszystkko.
26 mar 2009, 09:11
A ja myślę że z Zielonki należy zrobić inspektora...
26 mar 2009, 09:33
Nie wiem co robi w US Zielonka, ale może zesłać go na miejce inspektora w egzekucji, to byłoby gorsze od Sybiru. Brawo, bardzo dobry pomysł. Poklikałby sobie i brał prowizję za nicnierobienie. ZIELONKA, ZIELONKA! (skandujmy razem).
26 mar 2009, 09:41
luśka
Dlaczego Wy tak bardzo zazdrościcie inspektorom i referentom w egzekucji tych ich pożal się Boże prowizji? Jakoś nikt z innych działów US (gdy był wakat w egzekucji) nawet nie zamierzał starać się o to stanowisko inspektora-referenta, mimo, że wszsyscy wiedzieli o tym. NIKT. Czy to nie daje dużo do myślenia?
A tu się mylisz moja droga wiele ale to wiele razy próbowałem przenieść się do Działu Egzekucji jestem pracownikiem z wieloletnim stażem w wymiarach wakaty były owszem, ale na te miejsca wchodzili "znajomi króliczka", a nie normalny pracownik, a w uzasadnieniu czemu nie ja "bo szkoda takiego pracownika z doświadczeniem w podatkach", ale nikt nie bierze pod uwagę że przychodzimy tu do pracy nie dla relaksu tylko DLA PIENIĘDZY więc nie oszukujmy się dalej, że praca w egzekucji jest taka ciężka bo wiem na czym polega. Mój finał był taki, że zmieniłem w końcu pracę bo ŁASKI NIKT NIE ROBI, a prowizja jest NIESPRAWIEDLIWA i tyle. Już dawno powinni ją zabrać co chciał uczynić rząd PIS. Dodatek kontrolerski dla kontroli zgadzam się w zupełności, bo praca w terenie itd, poborca owszem, bo też praca bezpośrednio z podatnikiem (zajęcia itd), ale inspektorzy za biurkiem to już WIELKA PRZESADA> :za2:
26 mar 2009, 09:47
Rozumiem, że chciałaś dostać się do egzekucji, nie dla prowizji, ale, żeby zwiększyć ściągalność. A gdybyś się już dostała, to na pewno chciałabyś,żeby zabrano ci to dodatkowe wynagrodzenie. Widzę, że przemawia przez Ciebie zawiść, tak jak u wszystkich pracowników US, którzy zazdroszczą nam tego marnego dodatku. Ja po godzinach nie prowadzę biura rachunkowego, jak niektórzy wymiarowcy. Moje dochody w 100 procentach są jawne i to wystarczy.
26 mar 2009, 09:58
luśka
Rozumiem, że chciałaś dostać się do egzekucji, nie dla prowizji, ale, żeby zwiększyć ściągalność. A gdybyś się już dostała, to na pewno chciałabyś,żeby zabrano ci to dodatkowe wynagrodzenie. Widzę, że przemawia przez Ciebie zawiść, tak jak u wszystkich pracowników US, którzy zazdroszczą nam tego marnego dodatku. Ja po godzinach nie prowadzę biura rachunkowego, jak niektórzy wymiarowcy. Moje dochody w 100 procentach są jawne i to wystarczy.
MARNEGO DODATKU to chyba żart, ja też nie prowadziłem biura rachunkowego po godzinach bo nie wiem kiedy chyba w nocy moje dochody też są jawne , a może ty przenieś się do wymiarów tam wakatów w brud przecież pracujesz dla idei. Droga wolna !
26 mar 2009, 10:11
luśka
(...) Brawo EGZE, piszesz tak jak P. Ikonowicz ( nie mylić z Piotrem), żeby nie było niczego. - zabierzcie wszystkim wszystkko. (...)
luśka
Jednak wielki myśliciel Ikonowicz (nie mylić z moim ulubieńcem Piotrem, tym obrońcą eksmitowanych, nadal Go lubię) miał rację, żeby nie było nic. (...)
Tak tylko gwoli sprostowania. Ten od "niczego" nazywa się Kononowicz. Krzysztof Kononowicz.
Ostatnio edytowano 26 mar 2009, 10:14 przez helvet, łącznie edytowano 1 raz
26 mar 2009, 10:12
Nie przeniosę się do wymiarów, ponieważ odchodzę na emeryturę. Szkoda, że nie przeniosłam się tam parenaście lat temu, nie czytałabym teraz takich głupot i być może teraz miałabym takie samo zdanie o prowizjach co ty. Być może?
26 mar 2009, 10:26
luśka
Nie przeniosę się do wymiarów, ponieważ odchodzę na emeryturę. Szkoda, że nie przeniosłam się tam parenaście lat temu, nie czytałabym teraz takich głupot i być może teraz miałabym takie samo zdanie o prowizjach co ty. Być może?
To życzę spokojnej i pewnie wysokiej emerytury a zdanie miała byś zdecydowanie takie samo pozdrawiam
26 mar 2009, 10:32
Jestem bardzo zdziwiona, że żaden inspektor z egzekucji nie włączył się do tej słownej utarczki. Czyżbym była sama? Nikt z was nie popiera mojego stanowiska? To może ja się mylę i niepotrzebnie tracę czas na to całe pisanie?
26 mar 2009, 10:45
Luśka przeczytaj temat jeszcze raz od początku...
____________________________________ Wszystko jest trudne dopóki nie stanie się łatwe... EGZEKUTOR ? sprawiedliwy podział obowiązków i odpowiedzialności !!!
26 mar 2009, 11:13
Masz rację Bogumił, ale tych którzy wypowiadają się w tej sprawie bez złości, nienawiści i jadu jest tak mało.
26 mar 2009, 11:44
Jeśli zabierać prowizję to wszystkim. Ciekawę kto szybciej znajdzie nowa pracę, bo wiadomo, że wiekszość nie pogodzi sie z redukcją zarobków. Przecierz wiadomo, że inspektorzy mają wykształcenie w przeciwieństwie do poborców.