Teraz jest 09 wrz 2025, 10:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA07 sty 2016, 09:49

POSTY        198
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
szczerze, to nie wiem. Za bardzo się nad tym nie zastanawiałam.

05 maja 2016, 11:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2015, 13:10

POSTY        34
evelaina                    

Dogadałam się z dłużnikiem, że do konkretnej daty spłaci zadłużenie, tylko żeby nie robić tytułu do US. Nie spłacił, próbowałam kilkukrotnie się z nim skontaktować, w końcu wystawiłam tytuł i wysłałam. Dzisiaj dzwoni, że część wpłacił, a część do tygodnia i żeby jednak tego tytułu nie robić  :angry2: A on już wysłany. Wiem że mu zależy, żeby komornik nie wszedł na konto, no ale nie wywiązał się z obietnicy. Czy można wstrzymać np. na tydzień wykonanie tytułu? Jakieś pismo w tym celu wysłać o odroczenie czy jak? Ręce opadają :(

Napisz do US pismo (zawiadomienie) o wycofaniu części zaległości oraz o zawieszenie egzekucji do dnia tego i tego, ponieważ zobowiązany zadeklarował, że spłaci zobowiązanie.

@Werka90
Tak

Ostatnio edytowano 05 maja 2016, 11:43 przez Aver, łącznie edytowano 1 raz

05 maja 2016, 11:41
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
evelaina                    

Czy można wstrzymać np. na tydzień wykonanie tytułu? Jakieś pismo w tym celu wysłać o odroczenie czy jak? Ręce opadają :(

Zanim US wprowadzi tytuł miną lata świetlne  :dokuczacz:
Dzwonię i słyszę "jaki tytuł ze stycznia? nie widziałem"  :dupa:
Spłaci to wycofasz.

05 maja 2016, 12:45
Znawca

REJESTRACJA07 sty 2016, 09:49

POSTY        198
qubap                    

evelaina                    

Czy można wstrzymać np. na tydzień wykonanie tytułu? Jakieś pismo w tym celu wysłać o odroczenie czy jak? Ręce opadają :(

Zanim US wprowadzi tytuł miną lata świetlne  :dokuczacz:
Dzwonię i słyszę "jaki tytuł ze stycznia? nie widziałem"  :dupa:
Spłaci to wycofasz.

Hehe u nas chyba szybciej się uwijają. Z resztą poprosiłam ładnie panią w US, żeby się chwilę wstrzymała, to powiedziała, że jakieś kilka dni zetrwa zanim się za niego zabiorą :)

05 maja 2016, 14:17
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Mam pytanie czy miał ktoś z was taką sytuację że wystawiliście tytuły wykonawcze i przekazaliście do US a ten przekazał je do Komornika w związku ze zbiegiem, Komornik zaś napisał do nas żebyśmy podjęli decyzję czy chcemy się przyłączyć do egzekucji z nieruchomości. Odpisaliśmy że tak a teraz komornik wezwał nas do przesłania tytułów wykonawczych z klauzulą nadaną przez sąd. I teraz nie wiem czy mam wystawić dalszy tytuł wykonawczy i wysłać wniosek do sądu o nadanie klauzuli? czy co jak możecie to pomóżcie  ;)

09 maja 2016, 18:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 maja 2015, 13:10

POSTY        34
Irena12                    

Mam pytanie czy miał ktoś z was taką sytuację że wystawiliście tytuły wykonawcze i przekazaliście do US a ten przekazał je do Komornika w związku ze zbiegiem, Komornik zaś napisał do nas żebyśmy podjęli decyzję czy chcemy się przyłączyć do egzekucji z nieruchomości. Odpisaliśmy że tak a teraz komornik wezwał nas do przesłania tytułów wykonawczych z klauzulą nadaną przez sąd. I teraz nie wiem czy mam wystawić dalszy tytuł wykonawczy i wysłać wniosek do sądu o nadanie klauzuli? czy co jak możecie to pomóżcie  ;)

Trzeba wystawić dalszy tytuł z wnioskiem o nadanie klauzuli.

11 maja 2016, 07:55
Amator

REJESTRACJA20 kwi 2016, 15:14

POSTY        13
Czy ktoś z Was korzystał z możliwości przyłączenia się do prowadzonej przez komornika sądowego egzekucji z nieruchomości, jestem ciekaw czy właśnie komornicy przyjmują administracyjne tytuły z wnioskiem o przyłączenie czy potrzeba sądowej klauzuli, może ktoś przeszedł tą procedurę...

12 maja 2016, 11:12
Amator

REJESTRACJA11 sie 2015, 17:18

POSTY        16
Irena12                    

W mojej ocenie - powinnaś napisać pismo do komornika sądowego, żeby wypożyczył Tobie administracyjne tytuły wykonawcze w celu skierowania ich do Sądu. Jak komornik zwróci tytuły - skieruj je z wnioskiem do Sądu o nadanie sądowej klauzuli wykonalności. P:o nadaniu klauzuli przez Sąd zwróć je do komornika sądowego.

14 maja 2016, 19:29
Znawca
Własny awatar

POSTY        255
milesia                    

Irena12                    

W mojej ocenie - powinnaś napisać pismo do komornika sądowego, żeby wypożyczył Tobie administracyjne tytuły wykonawcze w celu skierowania ich do Sądu. Jak komornik zwróci tytuły - skieruj je z wnioskiem do Sądu o nadanie sądowej klauzuli wykonalności. P:o nadaniu klauzuli przez Sąd zwróć je do komornika sądowego.

Zgadzam się z tobą udało mi się ustalić że trzeba właśnie zwrócić się do komornika o zwrot tytułów aby nadać klauzulę.  :D

16 maja 2016, 07:00
Znawca
Własny awatar

POSTY        255
milito                    

Czy ktoś z Was korzystał z możliwości przyłączenia się do prowadzonej przez komornika sądowego egzekucji z nieruchomości, jestem ciekaw czy właśnie komornicy przyjmują administracyjne tytuły z wnioskiem o przyłączenie czy potrzeba sądowej klauzuli, może ktoś przeszedł tą procedurę...

Ja właśnie jestem w tej sytuacji i komornik potrzebuje właśnie administracyjnego tytułu z sądową klauzulą wykonalności. Tylko ja się raczej za to nie wezmę ponieważ wniosek o nadanie sądowej klauzuli kosztuje 50 zł a moja należność wynosi niecałe 100 zl. Nie wiem ile jeszcze kosztowała by dalsza procedura czyli np. oszacowanie nieruchomości itp rzeczy.

16 maja 2016, 07:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA10 cze 2015, 11:45

POSTY        30
Czy na decyzji określającej wysokość opłaty za gospodarowanie odpadami powinno się umieszczać okrągłą pieczęć z orłem? Czy tylko na postanowieniu? Jak to stosujecie u siebie?

16 maja 2016, 07:33
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Dorean                    

Czy na decyzji określającej wysokość opłaty za gospodarowanie odpadami powinno się umieszczać okrągłą pieczęć z orłem? Czy tylko na postanowieniu? Jak to stosujecie u siebie?

U mnie pieczątki okrągłej nie stawia się nigdzie.

16 maja 2016, 07:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 kwi 2013, 23:56

POSTY        129
Pamiętam ze studiów, że profesor z prawa administracyjnego mówił mniej więcej tak:
Podczas szkoleń mówię urzednikom, że można wydać decyzję bez użycia jakiejkolwiek pieczątki. Nie chcą mi wierzyć...

Przecież żaden przepis Ordynacji, ani też KPA nie wymaga żadnej pieczatki. Nawet imiennej pieczątki nie musisz używać. Masz tylko podać imię i nazwisko oraz stanowisko osoby wydajacej decyzję (podpisujacej) oraz jej podpis.

16 maja 2016, 12:31
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
tommy                    

Przecież żaden przepis Ordynacji, ani też KPA nie wymaga żadnej pieczatki. Nawet imiennej pieczątki nie musisz używać. Masz tylko podać imię i nazwisko oraz stanowisko osoby wydajacej decyzję (podpisujacej) oraz jej podpis.

A i nawet bez podpisu w przypadku decyzji na pon, rolny i leśny ustalającej wymiar na dany rok ;)

17 maja 2016, 07:24
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 345, 346, 347, 348, 349, 350, 351 ... 379  Następna strona