dziękuję, zadzwoniłam do komornika i kazał tylko wysłać wniosek o umorzenie postępowania z art. 825 KPA
16 wrz 2015, 11:52
Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Kamii
dziękuję, zadzwoniłam do komornika i kazał tylko wysłać wniosek o umorzenie postępowania z art. 825 KPA
chyba z KPC?
16 wrz 2015, 12:11
przepraszam , tak z KPC ale jakość nie jestem do tego przekonana bo we wzorach ze szkoleń mam art. 59 § 1 pkt 9 ustawy z dnia 17 czerwca 1966 roku o postępowaniu egzekucyjnym w administracji i teraz nie wiem który napisać?
16 wrz 2015, 12:44
Kamii
przepraszam , tak z KPC ale jakość nie jestem do tego przekonana bo we wzorach ze szkoleń mam art. 59 § 1 pkt 9 ustawy z dnia 17 czerwca 1966 roku o postępowaniu egzekucyjnym w administracji i teraz nie wiem który napisać?
gdy egzekucję przejął komornik to z 825 kpc, a gdy egzekucję prowadzi NUS to z art. 59 § 1 pkt 9 uopea
16 wrz 2015, 13:00
Egzekutor69
Kamii
gdy egzekucję przejął komornik to z 825 kpc, a gdy egzekucję prowadzi NUS to z art. 59 § 1 pkt 9 uopea
Ludzie ale wy kombinujecie! Umarzacie postępowanie egzekucyjne? A kto je prowadzi? § 12 pkt 1 lit a rozporządzenia 656 Przykład:
ZAWIADOMIENIE
Na podstawie § 12 pkt 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014 poz. 656) Burmistrz ...................... zawiadamia, że zaległości objęte tytułem wykonawczym nr .............., wystawionym przeciwko: .................., zam. ...................., ul. .................., PESEL .................. dotyczącym opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi zostały całkowicie wyegzekwowane w dniu 28-08-2015 r. wraz z kosztami upomnienia przez Naczelnika Urzędu Skarbowego w .......................... Koszty egzekucyjne obciążają zobowiązanego. W związku z powyższym wnoszę o aktualizację wymienionych na wstępie tytułów wykonawczych.
Jeżeli macie jakiś KM to można go na początku dopisać.
16 wrz 2015, 13:09
qubap
Ludzie ale wy kombinujecie! Umarzacie postępowanie egzekucyjne? A kto je prowadzi? § 12 pkt 1 lit a rozporządzenia 656 Przykład:
ZAWIADOMIENIE
Na podstawie § 12 pkt 1 rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych (Dz. U. 2014 poz. 656) Burmistrz ................... zawiadamia, że zaległości objęte tytułem wykonawczym nr ........, wystawionym przeciwko: .........., zam. ............, ul. .........., PESEL .......... dotyczącym opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi zostały całkowicie wyegzekwowane w dniu 28-08-2015 r. wraz z kosztami upomnienia przez Naczelnika Urzędu Skarbowego w ............... Koszty egzekucyjne obciążają zobowiązanego. W związku z powyższym wnoszę o aktualizację wymienionych na wstępie tytułów wykonawczych.
Jeżeli macie jakiś KM to można go na początku dopisać.
ok tylko koleżanka dostała wytyczne od komora jak ma to załatwić
16 wrz 2015, 13:23
Egzekutor69
ok tylko koleżanka dostała wytyczne od komora jak ma to załatwić boje--==
No i co z tego Nie prowadzi postępowania to i go nie umarza. Ja zawsze piszę z § 12 jeszcze problemów żadnych nie było
16 wrz 2015, 13:31
qubap
Egzekutor69
ok tylko koleżanka dostała wytyczne od komora jak ma to załatwić boje--==
No i co z tego :dokuczacz: Nie prowadzi postępowania to i go nie umarza. Ja zawsze piszę z § 12 jeszcze problemów żadnych nie było
ok, tylko mój NUS przy zbiegu z komorem, przekazuje mu do realizacji całe postępowanie, sam już niczego nie dochodzi
16 wrz 2015, 13:58
Egzekutor69
ok, tylko mój NUS przy zbiegu z komorem, przekazuje mu do realizacji całe postępowanie, sam już niczego nie dochodzi :rolleyes:
Ale tutaj była realizacja i ze strony NUS i ze strony KS BTW wniosek to wniosek a mi przy DTW jak i przy każdej zmianie należności leży § 12
16 wrz 2015, 14:03
qubap
Egzekutor69
ok, tylko mój NUS przy zbiegu z komorem, przekazuje mu do realizacji całe postępowanie, sam już niczego nie dochodzi :rolleyes:
Ale tutaj była realizacja i ze strony NUS i ze strony KS BTW wniosek to wniosek a mi przy DTW jak i przy każdej zmianie należności leży § 12 :)
ja w sumie też piszę zawiadomienia z § 12, ale jak tak chciał komor to nieraz nie warto z nim polemizować a co to jest BTW?
16 wrz 2015, 14:08
dziękuję za podpowiedzi, wyślę w formie zawiadomienia a jak im nie pasuje to myślę że będą dzwonić, byle by mi już nie wysyłali kasy:)
16 wrz 2015, 14:26
Egzekutor69
a co to jest BTW?
https://pl.wiktionary.org/wiki/BTW znaczenia: skrót (1.1) = by the way → a tak przy okazji (ATPO), swoją drogą, a tak swoją drogą (ATSD), nawiasem mówiąc synonimy: (1.1) à propos; nota bene uwagi: używane najczęściej w komunikacji komputerowej (Usenet, E-mail, IRC) i SMS
17 wrz 2015, 06:37
qubap
Egzekutor69
a co to jest BTW?
https://pl.wiktionary.org/wiki/BTW znaczenia: skrót (1.1) = by the way → a tak przy okazji (ATPO), swoją drogą, a tak swoją drogą (ATSD), nawiasem mówiąc synonimy: (1.1) à propos; nota bene uwagi: używane najczęściej w komunikacji komputerowej (Usenet, E-mail, IRC) i SMS
AHA dzięki za wyczerpującą odpowiedź
17 wrz 2015, 07:19
gdy wpłata nie pokrywa zaległości podatkowych i odsetek za zwłokę oraz dokonuje się proporcjonalnego podziału wpłaconej kwoty na NG i odsetki, to czy odsetki podlegają zaokrągleniu do pełnych złotych? czy w tym przypadku nie ma ona zastosowania? czyli np z proporcji wychodzi: wpłata 30 zł - na NG 25,35 zł, na odsetki 4,65 zł, to można tak zaksięgować?