Teraz jest 10 wrz 2025, 23:20

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA30 gru 2013, 11:08

POSTY        223
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Ma ktoś jakiś pomysł , na podstawę prawną do uzyskania danych z USC?

16 wrz 2015, 07:27
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
A co potrzebujesz z USC?

16 wrz 2015, 08:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 wrz 2014, 06:10

POSTY        35
gdzie można sprawdzić czy ma ktoś rozdzielność majątkową?

16 wrz 2015, 08:13
Znawca
Własny awatar

POSTY        223
Liczba osób zameldowanych, informacje o zgonach - podkładka pod wezwania, dostałem informacje ,że uzyskam informacje z ewidencji tylko poprzez wniosek, i muszę jakoś podstawę prawną ze u.c.p.g wstawić, że chodzi o ustalenie liczby osób zamieszkałych.

16 wrz 2015, 08:15
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ramzi84                    

Liczba osób zameldowanych, informacje o zgonach - podkładka pod wezwania, dostałem informacje ,że uzyskam informacje z ewidencji tylko poprzez wniosek, i muszę jakoś podstawę prawną ze u.c.p.g wstawić, że chodzi o ustalenie liczby osób zamieszkałych.

Nie macie w urzędzie ewidencji ludności?

16 wrz 2015, 08:24
Znawca
Własny awatar

POSTY        223
Mamy, prowadzi ją USC - i dostałem informację, że ze względu na ochronę danych osobowych nie dostanę nic na piśmie bez wniosku o udostępnienie danych...

16 wrz 2015, 08:59
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ramzi84                    

Mamy, prowadzi ją USC - i dostałem informację, że ze względu na ochronę danych osobowych nie dostanę nic na piśmie bez wniosku o udostępnienie danych...

Co do meldunku to Ci nie pomogę, bo nawet ja mam do tego dostęp ale co do zgonów to zapytaj się w podatkach czy dostają listę zgonów i na jakiej zasadzie. Potrzebne to jest do właściwego naliczenia podatków więc jestem więcej niż pewien, że takie listy dostają.
U mnie wszystkie działy, które mają taka potrzebę (w tym wszystkie wymiarowe) dostają ją co miesiąc.

16 wrz 2015, 09:06
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA19 sie 2015, 09:41

POSTY        9
ramzi84                    

Ma ktoś jakiś pomysł , na podstawę prawną do uzyskania danych z USC?

Art. 36 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. z 2014 r. poz. 1619 ze zm.)

16 wrz 2015, 09:46
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
A wiecie że od 01.01.2016r. można będzie prowadzić egzekucję śmieci przez gminy bez wynagrodzenia ze strony US?

16 wrz 2015, 09:49
Znawca
Własny awatar

POSTY        223
anna84                    

Art. 36 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji (Dz. U. z 2014 r. poz. 1619 ze zm.)

Art 36
,,W zakresie niezbędnym do wszczęcia lub prowadzenia postępowania egzekucyjnego... itd" - mi tu bardziej chodzi o weryfikacje danych zawartych w deklaracji, w celu ewentualnego określenia jej wysokości.

16 wrz 2015, 10:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
Witam,
mam pytanie,  po przekazaniu wszczętych egzekucji do US kto informuje Komornika sądowego z którym mieliśmy zbieg że należności zostały uregulowane?

ja dostałam całą należność w czerwcu od US, a teraz z tego samego TW dostałam przelew od komornika sądowego ;(

co mam z tym zrobić?

Proszę o pomoc :)

16 wrz 2015, 10:16
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ramzi84                    

Art 36
,,W zakresie niezbędnym do wszczęcia lub prowadzenia postępowania egzekucyjnego... itd" - mi tu bardziej chodzi o weryfikacje danych zawartych w deklaracji, w celu ewentualnego określenia jej wysokości.

Zapytaj się w podatkach. Na moje to żaden wniosek nie będzie wymagany. To jest pisanie między wydziałami. Lepszy byłby dostęp do programu do ewidencji ludności :)
Kamii                    

Witam,
mam pytanie,  po przekazaniu wszczętych egzekucji do US kto informuje Komornika sądowego z którym mieliśmy zbieg że należności zostały uregulowane?
ja dostałam całą należność w czerwcu od US, a teraz z tego samego TW dostałam przelew od komornika sądowego ;(
co mam z tym zrobić?

Powinien to zrobić NUS.
Jeżeli Ty przekazywałaś DTW dla KS to lepiej napisz sama bo nie wiem czy NUS się twojego przekazania doszuka.
Egzekutor69                    

A wiecie że od 01.01.2016r. można będzie prowadzić egzekucję śmieci przez gminy bez wynagrodzenia ze strony US?

Wiecie, co więcej do mnie chyba wróci. Szybkość działania NUS jest strasznie zauważalna. Koleżanka ostatnio dzwoniła to usłyszała że wprowadzają tytuły z czerwca.

16 wrz 2015, 10:19
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
Kamii                    

Witam,
co mam z tym zrobić?

Powinien to zrobić NUS.
Jeżeli Ty przekazywałaś DTW dla KS to lepiej napisz sama bo nie wiem czy NUS się twojego przekazania doszuka.

niestety US nie będzie tego przekazywać mamy to pilnować sobie my;
i teraz proszę podpowiedzcie w jakiej formie im to przesłać i co w przypadku gdy zajęcie było na dwa TW a kwotę przelali mi teraz tylko niecałą część z jednego TW.
Wycofać tylko jeden a ten drugi niech dopłacą (dłużnik ma więcej zaległości), czy mam ten tytuł ograniczyć do kwoty co mi przelali?

16 wrz 2015, 11:22
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Kamii                    

i teraz proszę podpowiedzcie w jakiej formie im to przesłać i co w przypadku gdy zajęcie było na dwa TW a kwotę przelali mi teraz tylko niecałą część z jednego TW.
Wycofać tylko jeden a ten drugi niech dopłacą (dłużnik ma więcej zaległości), czy mam ten tytuł ograniczyć do kwoty co mi przelali?

Napisz w takiej samej formie w jakiej informujesz NUS o częściowej lub całkowitej zapłacie.

16 wrz 2015, 11:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 379  Następna strona