No nie, Luśka nie potrafisz „Swoim Chłopakom” załatwić tak prostej sprawy?
Wiem, wiem, w takim trójkąciku egzekucyjnym to są inne, bardziej podniecające sprawy, niż napisanie kilku słów w sprawie mundurówki do naczelnika. Dam Ci wzorek pisemka, myślę, że z wpisaniem danych nie będziecie mieli problemów.
Że ja na to wcześniej nie wpadłem, trójkącik egzekucyjny, poborca i dwie referentki, no ostatecznie jakaś zadbana inspektor miast jednej referentki, hi hi to jest to
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<div align="right">Koluszki dnia …/…/2009r.</div>
Poborca Luśki
<div align="right">
Naczelnik US
w Koluszkach
</div>
W związku z nie otrzymaniem umundurowania które, powinienem otrzymać na podstawie Uchwały Nr 138 Rady ministrów z dnia 12 września 1986r. w sprawie umundurowania niektórych pracowników urzędów skarbowych, wnoszę o wypłacenie odszkodowania w kwocie …. zł, za używanie własnej odzieży.
<div align="center">
Uzasadnienie</div>
Od roku …. jestem zatrudniony w US ….. na podstawie umowy o pracę na czas nieokreślony na stanowisku (komornika, poborcy lub st. poborcy skarbowego). W tym okresie nie otrzymałem od pracodawcy umundurowania należnego mi na podstawie w/w przepisów. Do pracy przychodziłem w odzieży zakupionej przez siebie, tymsamym w okresie ostatnich trzech lat poniosłem następujące nakłady finansowe związane z zakupem odzieży:
1) Kurtka szt. 2 - … zł
2) Spodnie zimowe szt. 2 - … zł
3) Spodnie letnie 2 pary - … zł
4) Płaszcz zimowy szt. 1 - … zł
5) Czapka letnia szt. 2- … zł
6) Czapka zimowa szt. 2- …zł
7) Buty 2 pary - … zł
co daję łączną kwotę …. zł. W związku z powyższym wnoszę o wypłacenie powyższej kwoty w ciągu ... dni na moje konto …………. . W przypadku nie wypłacenia powyższego roszczenia w wyznaczonym terminie wystąpię na drogę postępowania sądowego.
<div align="right">......................
podpis poborcy </div>
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
Dodano: 21 Cze 2009 09:40 pmPanowie poborcy (komornicy również) szansa na to by laski za wami szalały (za mundurem panny?), została bezpowrotnie odebrana wam przez mile nam panującego Donalda.
Co sprytniejsi (mniej urodziwi) mogą wystąpić do sądu by wygrać troszeczkę kaski na tanie laski.
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20090940771Dodano: 21 Cze 2009 09:45 pmPanowie poborcy (komornicy również) szansa na to by laski za wami szalały (za mundurem panny?), została bezpowrotnie odebrana wam przez mile nam panującego Donalda.
Co sprytniejsi (mniej urodziwi) mogą wystąpić do sądu by wygrać troszeczkę kaski na tanie laski.
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20090940771