Teraz jest 07 wrz 2025, 11:22

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Urząd okradł zgodnie z prawem!? 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA25 lut 2008, 20:06

POSTY        468
Post Urząd okradł zgodnie z prawem!?
Wracając do problemu szwagra - żal mi faceta na wakacjach- moim zdaniem, każdy może dostarczyć potwierdzenie wpłaty mandatu do urzędu, wycofanie zajęcia rachunku bankowego urząd może przesłać faksem bezpośrednio do banku - i w ten sposób, przy odrobinie dobrej woli, problem wydania wycofania znika. Reszta to rola banku.

Jeżeli mandat będzie zapłacony podwójnie to o zwrot pieniędzy szwagier musi zwrócić sie do własciwego urzędu wojewódzkiego - bo to wojewoda dostanie pieniądze.

Jasiek 2- ale wszystko grzecznie, bez skarg i zażaleń na zastosowanie zbyt uciążliwego środka.

Jeżeli ktoś na mnie krzyczy to nigdy nie zrobię więcej niż muszę. Spraw trudnych nie załatwia się krzykiem i straszeniem, nigdzie, ani w sklepie ani w urzędzie.

17 cze 2010, 09:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2009, 21:21

POSTY        24
A takie pytanie - czy to prawda że skarb państwa a więc my wszyscy dopłaciliśmy do tego mandatu?
Jeżeli tak to państwo nas okrada.

A dokładnie mam na myśli czy ściągnięte w tym trybie koszty egz.  pokryją wydatki związane z zawiadomieniem banku oraz zobowiązanego (listy z potwierdzeniem odbioru) oraz na  dodatkowe wynagrodzenie ciężkiej pracy biurowej egzekutora.

Ostatnio edytowano 17 cze 2010, 18:07 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

z 2 postów jeden i NIE PISZEMY POSTÓW CAPSLOCKAMI!!!!

17 cze 2010, 17:36
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA20 maja 2010, 18:08

POSTY        6
No narazie d....a i drobne pocieszenie z urzędu, że wyjdzie dziś z urzędu ( wiadomość do banku ) przejechałem te kilometry do urzędu, wziąłem wolne na dziś i po wejściu oświadczam, że jestem szwagrem i chciałem zapłacić mandat i zabrać wycofanie do banku ( podpowiedź na PW na jednym z forum ) okazuje się, że zapłacić nie mogę ponieważ pieniążki w między czasie zostały ściągnięte z mojej nadpłaty podatku (czyt. szwagra ) a wczoraj doszło wycofanie od wierzyciela, że już zapłaciłem dwa  tygodnie temu ( tzn. szwagier ) wycofania do ręki mi nie dadzą bo podpisać może naczelnik ok. 13.00 ( jestem w urzędzie 8.15 ) i , że pójdzie wiadomość do banku z dzisiejszą pocztą, na  mój monit czy nie można faxem, informacja, że bank faxu nie chonoruje i nic to nie da, pytanie kiedy dojdzie do banku? Prawdopodobnie w poniedziałek .... i oczywiście kosztów nie ponoszę (czyt. szwagier ) i zostaną umorzone, na pytanie a kto zapłaci koszty za korespondecję przecież tyle było, odpowiedź, że wierzyciel ( czyt. Skarb państwa ) pani podzękowała i poprosiła o cierpliwość... Chciałbym bardzo podziękować tym osobom ( czyt. urzędnikom ), którzy dawali info na PW, bo na forach typu '' RYCHU'' ''INSEKTOR12'' MOCNYFULL'' itp. co chcieli być dać lanie podatnikom i czują się, że mają władzę to podziękował, nawet gdybyście bili swoje dzieci to biada wam, podziękować też chciałbym panu dzienikarzowi ( ale to po przyjeździe szwagra ) oraz dwóm panom ( chyba adwokaci? ) co oferowali swą pomoc  ... o dalszym przebiegu mam nadzieję pomyślnym poinforuję...

17 cze 2010, 21:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA21 maja 2009, 11:25

POSTY        122
Jasiek2. To ile te Twój Szwagier dostał mandatu i na jaką kwotę poszło zajęcie? Chyba czegoś nie wiesz, bo albo zajęcie nie było na mandat (co to za mandat na 5 dych), albo bank ewidentnie przegiął.

18 cze 2010, 16:12
Nowicjusz

REJESTRACJA17 cze 2009, 20:43

POSTY        1
"nie mogąc wybrać pieniędzy w zaufanym bankomacie w hotel, dzwonią z samego rana do swojego banku i informują ich mile, że ma zablokowane konto przez urząd skarbowy"
zajęta nadpłata oraz rachunek bankowy?? to szwagier miał wyjątkowego pecha i tylko za mandat :)

18 cze 2010, 22:33
Fachowiec

REJESTRACJA09 kwi 2008, 15:21

POSTY        1034
Jasiek2 to prowokator :wub: POczekajmy na 3 odsłonę :D

18 cze 2010, 23:32
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA19 lut 2007, 22:07

POSTY        25
Ale do czego on pije? Co masz na myśli OKTAN? Czyżby było źle no i komu?

18 cze 2010, 23:43
Specjalista

REJESTRACJA26 paź 2006, 07:46

POSTY        788

LOKALIZACJAEuropa Środkowa z lekką północnowschodnią aberracją
jasiek2                    

No narazie d....a i drobne pocieszenie z urzędu, że wyjdzie dziś z urzędu ( wiadomość do banku ) przejechałem te kilometry do urzędu, wziąłem wolne na dziś i po wejściu oświadczam, że jestem szwagrem i chciałem zapłacić mandat i zabrać wycofanie do banku ( podpowiedź na PW na jednym z forum ) okazuje się, że zapłacić nie mogę ponieważ pieniążki w między czasie zostały ściągnięte z mojej nadpłaty podatku (czyt. szwagra ) a wczoraj doszło wycofanie od wierzyciela, że już zapłaciłem dwa  tygodnie temu ( tzn. szwagier ) wycofania do ręki mi nie dadzą bo podpisać może naczelnik ok. 13.00 ( jestem w urzędzie 8.15 ) i , że pójdzie wiadomość do banku z dzisiejszą pocztą, na  mój monit czy nie można faxem, informacja, że bank faxu nie chonoruje i nic to nie da, pytanie kiedy dojdzie do banku? Prawdopodobnie w poniedziałek .... i oczywiście kosztów nie ponoszę (czyt. szwagier ) i zostaną umorzone, na pytanie a kto zapłaci koszty za korespondecję przecież tyle było, odpowiedź, że wierzyciel ( czyt. Skarb państwa ) pani podzękowała i poprosiła o cierpliwość... Chciałbym bardzo podziękować tym osobom ( czyt. urzędnikom ), którzy dawali info na PW, bo na forach typu '' RYCHU'' ''INSEKTOR12'' MOCNYFULL'' itp. co chcieli być dać lanie podatnikom i czują się, że mają władzę to podziękował, nawet gdybyście bili swoje dzieci to biada wam, podziękować też chciałbym panu dzienikarzowi ( ale to po przyjeździe szwagra ) oraz dwóm panom ( chyba adwokaci? ) co oferowali swą pomoc  ... o dalszym przebiegu mam nadzieję pomyślnym poinforuję...

jasiektu a do red. Jaworowicz to czemu żeś ty nie zadepeszował, a? Toż ten robinhut w spódnicy na pewno zabrałby bogatym (czyt. urząd skarbowy) i dałby biednym (czyt. jasiektu tzn. "szwagier")

19 cze 2010, 18:37
Zobacz profil WWW
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
rychu                    

...
jasiektu a do red. Jaworowicz to czemu żeś ty nie zadepeszował, a? Toż ten robinhut w spódnicy na pewno zabrałby bogatym (czyt. urząd skarbowy) i dałby biednym (czyt. jasiektu tzn. "szwagier")

:nonono:  Z szacunkiem dla Pani Redahtór proszę  :nonono:  Na przyszłość pisz Robinhut z wielkiej litery  :wysmiewacz:

20 cze 2010, 19:30
Amator
Własny awatar

POSTY        25
Dziś czytałem protokół pokontrolny jaki trafił do naszego NUS a mianowicie m.in. Organ egzekucyjny   zgodnie z art. 7 § 2 ustawy o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, spośród dopuszczalnych środków, prowadzących bezpośrednio do wykonania obowiązku,  powinien wybrać środek najmniej uciążliwy dla zobowiązanego  tj w kolejności stosowania środków.poprzez egzekucję z  pieniędzy w miejscu zamieszkania zobowiązanego,zajęcie wynagrodzenia za pracę (po uprzednim wystąpieniu do ZUS z wnioskiem o ustalenie danych zakładu pracy zobowiązanego),  egzekucję z rachunku bankowego zobowiązanego, lub też  ruchomości zobowiązanego itp.....  Także Jasiek ma chyba trochę racji ?...

29 cze 2010, 18:06
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
A tak jest czy tak ma być? A kto w takim razie u Ciebie w US "obrabia" pierwszy tytuły wykonawcze - referenci czy poborcy?

29 cze 2010, 19:59
Amator
Własny awatar

POSTY        25
To się tyczyło takiej sprawy w połowie podobnej do tej Jaśka aczkolwiek mandaty to zakała;) ale trzeba patrzeć to na to albo respektujemy prawo albo nie, albo walimy zobowiązanych z grubej rury albo nie,albo ustawa jest za stara albo nie...

29 cze 2010, 20:16
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA30 sty 2010, 11:46

POSTY        3
Jasiek ma trochę racji bo nie był to środek najmniej uciązliwy tylko jak pierwszy "obrabia"tytuły referent to niestety tak jest :rolleyes:

30 cze 2010, 19:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 08:11

POSTY        74
To się może zmienić. W którymś z projektów ministerstwo finansów przewidziało z pieniędzy wypracowanych przez egzekucję dodatki dla naczelników urzędów skarbowych. Być może, że to oni będą pierwsi obrabiać tytuły.  :zeby:

30 cze 2010, 21:00
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 63 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona