Teraz jest 11 wrz 2025, 22:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2014, 14:21

POSTY        47
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Zrobiłam zajęcie z emerytury. ZUS przekazał całą kwotę zadłużenia.

Czy do dłużnika piszecie jakieś pismo, że TW został zapłacony i egz. została zakończona?  :unsure:

23 kwi 2015, 07:51
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
Witam, miałam zbieg do wynagrodzenia z Naczelnikiem Urzędu Skarbowego, przesłałam mu org. tyt.wykonawczego itd, a zobowiązany mi wpłacił na konto, co teraz mam zrobić ,  napisać pisemko do NUS, że dokonał wpłaty?, a jak oni już ponieśli jakieś koszty?Czy mam im przekazać tą wpłatę bo oni już prowadza przecież tą sprawę, czy mam do pracodawcy wysłać uchylenie zajęcia wynagrodzenia?

23 kwi 2015, 08:05
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
Ewucha                    

Zrobiłam zajęcie z emerytury. ZUS przekazał całą kwotę zadłużenia.

Czy do dłużnika piszecie jakieś pismo, że TW został zapłacony i egz. została zakończona???  :unsure:

Ja nic nie piszę ;)

23 kwi 2015, 08:19
Specjalista
Własny awatar

POSTY        464
pola80                    

Witam, miałam zbieg do wynagrodzenia z Naczelnikiem Urzędu Skarbowego, przesłałam mu org. tyt.wykonawczego itd, a zobowiązany mi wpłacił na konto, co teraz mam zrobić ,  napisać pisemko do NUS, że dokonał wpłaty?, a jak oni już ponieśli jakieś koszty?Czy mam im przekazać tą wpłatę bo oni już prowadza przecież tą sprawę, czy mam do pracodawcy wysłać uchylenie zajęcia wynagrodzenia?

zawiadamiasz tylko NUS o wpłacie i jak została zaksięgowana, oni robią resztę  :D

23 kwi 2015, 08:20
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2014, 10:53

POSTY        97
w momencie kiedy zajęcie jest skuteczne, przesyłam komplet dokumentów do US i oni kończą, czy my bawimy się dalej? nasz US powiedział, że takich spraw nie przyjmą i zastanawiam się czy faktycznie mają rację?

23 kwi 2015, 11:24
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
ciekawska                    

w momencie kiedy zajęcie jest skuteczne, przesyłam komplet dokumentów do US i oni kończą, czy my bawimy się dalej? nasz US powiedział, że takich spraw nie przyjmą i zastanawiam się czy faktycznie mają rację?

Tak. Nie i w ogóle bez dyskusji zwłaszcza typu "nie przejmą bo co". Przekazujesz postępowania wszczęte i koniec tematu.
Egzekutor69                    

pola80                    

zawiadamiasz tylko NUS o wpłacie i jak została zaksięgowana, oni robią resztę  :D

Takie sprawy traktuję dwojako ze względu na to, że zanim ktoś w US te papiery zobaczy to mija długi czas. Czasami sam zajęcia uchylałem. Teraz nie mamy takich kompetencji - chociaż myślę, że póki co nikt o tym nie wie ;)

23 kwi 2015, 19:14
Zaawansowany

REJESTRACJA06 kwi 2014, 16:24

POSTY        31
qubap                    

Takie sprawy traktuję dwojako ze względu na to, że zanim ktoś w US te papiery zobaczy to mija długi czas. Czasami sam zajęcia uchylałem. Teraz nie mamy takich kompetencji - chociaż myślę, że póki co nikt o tym nie wie ;)

Kompetencji nie mamy i można powiedzieć, że obecnie nikt nie może tego zrobić :huh:  Kobieta spłaciła dzisiaj cały swój dług. Było zajęcie do pracodawcy. Uchylić nie uchylić? W teorii nie mogę.. co z tym zrobić :blink: ?

24 kwi 2015, 11:07
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 mar 2015, 08:24

POSTY        4
Witam, w związku z ostatnim szkoleniem kieruje do Państwa pytanie: jaką podstawę prawną podajecie w tytule wykonawczym część E1 pozycja 7 - Podstawa prawna pierwszeństwa zaspokojenia należności pieniężnej. Art. 115 § 1 ustawy postępowanie egz. w administracji czy art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej?

24 kwi 2015, 11:14
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
6katarzyna                    

Witam, w związku z ostatnim szkoleniem kieruje do Państwa pytanie: jaką podstawę prawną podajecie w tytule wykonawczym część E1 pozycja 7 - Podstawa prawna pierwszeństwa zaspokojenia należności pieniężnej. Art. 115 § 1 ustawy postępowanie egz. w administracji czy art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej?

ja nic nie wpisuję

24 kwi 2015, 11:45
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ewi889                    

Kompetencji nie mamy i można powiedzieć, że obecnie nikt nie może tego zrobić :huh:  Kobieta spłaciła dzisiaj cały swój dług. Było zajęcie do pracodawcy. Uchylić nie uchylić? W teorii nie mogę.. co z tym zrobić :blink: ?
Uchyl bo co robisz ;)
6katarzyna                    

62 na pewno nie, 115 jest na tyle "pusty", że nie widzę sensu jego wpisywania ale koleżanka od mandatów wpisuje 115 ;)

24 kwi 2015, 11:50
Specjalista
Własny awatar

POSTY        464
qubap                    

ewi889                    

Uchyl bo co robisz ;)
6katarzyna                    

62 na pewno nie, 115 jest na tyle "pusty", że nie widzę sensu jego wpisywania ale koleżanka od mandatów wpisuje 115 ;)

na szkoleniu u pana Adamka zaproponował art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej, tylko nie potrafię wyjaśnić dlaczego  :D

24 kwi 2015, 12:52
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Pytanie czy może Pan Adamek mówił coś na temat przekazywania dokumentacji i egzekucji do US?

24 kwi 2015, 12:56
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Egzekutor69                    

na szkoleniu u pana Adamka zaproponował art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej, tylko nie potrafię wyjaśnić dlaczego  :D

62 OP dotyczy sytuacji zapłaty przez zobowiązanego natomiast 115 upea podziału kwot uzyskanych z egzekucji. Dlatego uważam, że 62 OP nie  :)

24 kwi 2015, 13:04
Specjalista
Własny awatar

POSTY        464
Irena12                    

Pytanie czy może Pan Adamek mówił coś na temat przekazywania dokumentacji i egzekucji do US?

nic szczególnego nie powiedział, w materiałach był tylko wzór protokołu zdawczo-odbiorczego i chyba uchwały w sprawie porozumienia  :P

24 kwi 2015, 13:56
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 379  Następna strona