Zrobiłam zajęcie z emerytury. ZUS przekazał całą kwotę zadłużenia.
Czy do dłużnika piszecie jakieś pismo, że TW został zapłacony i egz. została zakończona?
23 kwi 2015, 07:51
Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Witam, miałam zbieg do wynagrodzenia z Naczelnikiem Urzędu Skarbowego, przesłałam mu org. tyt.wykonawczego itd, a zobowiązany mi wpłacił na konto, co teraz mam zrobić , napisać pisemko do NUS, że dokonał wpłaty?, a jak oni już ponieśli jakieś koszty?Czy mam im przekazać tą wpłatę bo oni już prowadza przecież tą sprawę, czy mam do pracodawcy wysłać uchylenie zajęcia wynagrodzenia?
23 kwi 2015, 08:05
Ewucha
Zrobiłam zajęcie z emerytury. ZUS przekazał całą kwotę zadłużenia.
Czy do dłużnika piszecie jakieś pismo, że TW został zapłacony i egz. została zakończona??? :unsure:
Ja nic nie piszę
23 kwi 2015, 08:19
pola80
Witam, miałam zbieg do wynagrodzenia z Naczelnikiem Urzędu Skarbowego, przesłałam mu org. tyt.wykonawczego itd, a zobowiązany mi wpłacił na konto, co teraz mam zrobić , napisać pisemko do NUS, że dokonał wpłaty?, a jak oni już ponieśli jakieś koszty?Czy mam im przekazać tą wpłatę bo oni już prowadza przecież tą sprawę, czy mam do pracodawcy wysłać uchylenie zajęcia wynagrodzenia?
zawiadamiasz tylko NUS o wpłacie i jak została zaksięgowana, oni robią resztę
23 kwi 2015, 08:20
w momencie kiedy zajęcie jest skuteczne, przesyłam komplet dokumentów do US i oni kończą, czy my bawimy się dalej? nasz US powiedział, że takich spraw nie przyjmą i zastanawiam się czy faktycznie mają rację?
23 kwi 2015, 11:24
ciekawska
w momencie kiedy zajęcie jest skuteczne, przesyłam komplet dokumentów do US i oni kończą, czy my bawimy się dalej? nasz US powiedział, że takich spraw nie przyjmą i zastanawiam się czy faktycznie mają rację?
Tak. Nie i w ogóle bez dyskusji zwłaszcza typu "nie przejmą bo co". Przekazujesz postępowania wszczęte i koniec tematu.
Egzekutor69
pola80
zawiadamiasz tylko NUS o wpłacie i jak została zaksięgowana, oni robią resztę
Takie sprawy traktuję dwojako ze względu na to, że zanim ktoś w US te papiery zobaczy to mija długi czas. Czasami sam zajęcia uchylałem. Teraz nie mamy takich kompetencji - chociaż myślę, że póki co nikt o tym nie wie
23 kwi 2015, 19:14
qubap
Takie sprawy traktuję dwojako ze względu na to, że zanim ktoś w US te papiery zobaczy to mija długi czas. Czasami sam zajęcia uchylałem. Teraz nie mamy takich kompetencji - chociaż myślę, że póki co nikt o tym nie wie
Kompetencji nie mamy i można powiedzieć, że obecnie nikt nie może tego zrobić Kobieta spłaciła dzisiaj cały swój dług. Było zajęcie do pracodawcy. Uchylić nie uchylić? W teorii nie mogę.. co z tym zrobić ?
24 kwi 2015, 11:07
Witam, w związku z ostatnim szkoleniem kieruje do Państwa pytanie: jaką podstawę prawną podajecie w tytule wykonawczym część E1 pozycja 7 - Podstawa prawna pierwszeństwa zaspokojenia należności pieniężnej. Art. 115 § 1 ustawy postępowanie egz. w administracji czy art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej?
24 kwi 2015, 11:14
6katarzyna
Witam, w związku z ostatnim szkoleniem kieruje do Państwa pytanie: jaką podstawę prawną podajecie w tytule wykonawczym część E1 pozycja 7 - Podstawa prawna pierwszeństwa zaspokojenia należności pieniężnej. Art. 115 § 1 ustawy postępowanie egz. w administracji czy art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej?
ja nic nie wpisuję
24 kwi 2015, 11:45
ewi889
Kompetencji nie mamy i można powiedzieć, że obecnie nikt nie może tego zrobić Kobieta spłaciła dzisiaj cały swój dług. Było zajęcie do pracodawcy. Uchylić nie uchylić? W teorii nie mogę.. co z tym zrobić ?
Uchyl bo co robisz
6katarzyna
62 na pewno nie, 115 jest na tyle "pusty", że nie widzę sensu jego wpisywania ale koleżanka od mandatów wpisuje 115
24 kwi 2015, 11:50
qubap
ewi889
Uchyl bo co robisz
6katarzyna
62 na pewno nie, 115 jest na tyle "pusty", że nie widzę sensu jego wpisywania ale koleżanka od mandatów wpisuje 115
na szkoleniu u pana Adamka zaproponował art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej, tylko nie potrafię wyjaśnić dlaczego
24 kwi 2015, 12:52
Pytanie czy może Pan Adamek mówił coś na temat przekazywania dokumentacji i egzekucji do US?
24 kwi 2015, 12:56
Egzekutor69
na szkoleniu u pana Adamka zaproponował art. 62 § 1 Ordynacji podatkowej, tylko nie potrafię wyjaśnić dlaczego :D
62 OP dotyczy sytuacji zapłaty przez zobowiązanego natomiast 115 upea podziału kwot uzyskanych z egzekucji. Dlatego uważam, że 62 OP nie
24 kwi 2015, 13:04
Irena12
Pytanie czy może Pan Adamek mówił coś na temat przekazywania dokumentacji i egzekucji do US?
nic szczególnego nie powiedział, w materiałach był tylko wzór protokołu zdawczo-odbiorczego i chyba uchwały w sprawie porozumienia