Teraz jest 11 wrz 2025, 23:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Znawca

REJESTRACJA12 mar 2014, 10:51

POSTY        139
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Witam:) podpowiedzcie, jaki artykuł gdy wystawiam TW bez doręczenia upomnienia? i gdzie na nowym TW go wpisac?

21 kwi 2015, 08:16
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
werka90                    

Witam:) podpowiedzcie, jaki artykuł gdy wystawiam TW bez doręczenia upomnienia? i gdzie na nowym TW go wpisac?

generalnie § 2 rozp. MF z dnia 30 października 2014 r.w sprawie określenia należności pieniężnych, których egzekucja może być wszczęta bez uprzedniego doręczenia upomnienia (Dziennik Ustaw rok 2014 poz. 1494) , wpisujemy go w bloku E pkt 9

21 kwi 2015, 09:04
Znawca

POSTY        139
Egzekutor69                    

werka90                    

generalnie § 2 rozp. MF z dnia 30 października 2014 r.w sprawie określenia należności pieniężnych, których egzekucja może być wszczęta bez uprzedniego doręczenia upomnienia (Dziennik Ustaw rok 2014 poz. 1494) , wpisujemy go w bloku E pkt 9

Bo sprawa jest taka, że złożona deklaracja na segregowane- ani nie zapłacone, ani nie wysegregowane. W związku z niewysegregowaniem zrobiony przypis na podstawie decyzji. Czyli czy wystawiam zmieniony TW, czy powinny byc dodatkowe raty na które zrobię nowe Upomnienie? Bo jeśli wystawie zmieniony TW to nie będę miała upomnienia na dobrą kwotę. Co wy na to?

21 kwi 2015, 09:08
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
werka90                    

Bo sprawa jest taka, że złożona deklaracja na segregowane- ani nie zapłacone, ani nie wysegregowane. W związku z niewysegregowaniem zrobiony przypis na podstawie decyzji. Czyli czy wystawiam zmieniony TW, czy powinny być dodatkowe raty na które zrobię nowe Upomnienie? Bo jeśli wystawie zmieniony TW to nie będę miała upomnienia na dobrą kwotę. Co wy na to?
art. 28b upea - zmieniony tytuł wykonawczy.
§ 15 rozporządzenia 656 - wykazujesz kwoty zmienione oraz te, które nie uległy zmianie. Odsetki przeliczasz na dzień wystawienia zmienionego tytułu.

21 kwi 2015, 09:47
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 lut 2015, 09:05

POSTY        11
wysłałam zawiadomienie o zajęciu
kobieta wpłaca większą część zaległości(pozostaje do zapłaty 20,00 zł)
dostaje z banku pismo o zbieg egzekucji
co dalej?

21 kwi 2015, 09:59
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
strusz                    

wysłałam zawiadomienie o zajęciu
kobieta wpłaca większą część zaległości(pozostaje do zapłaty 20,00 zł)
dostaje z banku pismo o zbieg egzekucji
co dalej?

Dzisiaj to już nic. Przekażesz do NUS. Może zadzwoń do babki i powiedz że jej zostało 20zł ;)

21 kwi 2015, 10:35
Znawca

POSTY        139
qubap                    

werka90                    

Bo sprawa jest taka, że złożona deklaracja na segregowane- ani nie zapłacone, ani nie wysegregowane. W związku z niewysegregowaniem zrobiony przypis na podstawie decyzji. Czyli czy wystawiam zmieniony TW, czy powinny być dodatkowe raty na które zrobię nowe Upomnienie? Bo jeśli wystawie zmieniony TW to nie będę miała upomnienia na dobrą kwotę. Co wy na to?
§ 15 rozporządzenia 656 - wykazujesz kwoty zmienione oraz te, które nie uległy zmianie. Odsetki przeliczasz na dzień wystawienia zmienionego tytułu.

a co z inną kwotą zaległości na upomnieniu?

21 kwi 2015, 10:50
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2014, 17:31

POSTY        15
Czy jeżeli mam skuteczne zajęcie rachunku bankowego ale brak środków na w/w zajęcie to ono pozostaje dla banku w dalszym ciągu w mocy? tzn. ja go nie wycofam zobowiązany za miesiąc zapłaci tytuł a za rok wpłynie jakaś większa kasa to bank zrealizuje zajęcie?

I dwa czy w przypadku zmiany nazwiska powinienem wydać zmieniony tytuł wykonawczy już na nowe nazwisko czy wystarczy notatka w aktach razem z ksero zaświadczenia z USC?

21 kwi 2015, 13:51
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
Bt7                    

Czy jeżeli mam skuteczne zajęcie rachunku bankowego ale brak środków na w/w zajęcie to ono pozostaje dla banku w dalszym ciągu w mocy? tzn. ja go nie wycofam zobowiązany za miesiąc zapłaci tytuł a za rok wpłynie jakaś większa kasa to bank zrealizuje zajęcie?

I dwa czy w przypadku zmiany nazwiska powinienem wydać zmieniony tytuł wykonawczy już na nowe nazwisko czy wystarczy notatka w aktach razem z ksero zaświadczenia z USC?

ad. 1 jak zapłaci to uchylasz albo aktualizujesz zajęcie w banku

21 kwi 2015, 13:57
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Bt7                    

Tak.
Bt7                    

Zmieniony TW dotyczy zwiększenia należności objętych pierwotnym tytułem więc na pewno nie.
MERA kiedyś pisała, że jeżeli postępowanie wszczęto prawidłowo a zmiana nazwiska nastąpiła po (np zmiana stanu cywilnego) to nie trzeba robić nic :)

21 kwi 2015, 14:03
Znawca

POSTY        139
qubap                    

werka90                    

a co z inną kwotą zaległości na upomnieniu?
ponawiam

22 kwi 2015, 06:52
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Słyszałem, że mamy dostać oficjalne pismo z MF? o tym, że przejęcie egzekucji zostaje odsunięte w czasie.
Czyli najprawdopodobniej możliwość będzie ale na dzień dzisiejszy pakujemy akta  ;)

22 kwi 2015, 10:27
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA28 sty 2014, 08:23

POSTY        139
qubap                    

Słyszałem, że mamy dostać oficjalne pismo z MF? o tym, że przejęcie egzekucji zostaje odsunięte w czasie.
Czyli najprawdopodobniej możliwość będzie ale na dzień dzisiejszy pakujemy akta  ;)

Szybko się obudzili w MF:) !

Czy jak mam zajęcia właśnie rachunków bankowych, gdzie dostałam rok temu odp.,że brak środków na koncie, to teraz przy przekazaniu tych tyt.wykonawczych, mam do banków napisać ogólną informację, że teraz właściwym od 18 maja do przekazania należności z rach.bankowego będzie Naczelnik Skarbówki i podać konto ich egzekucyjne?

22 kwi 2015, 10:49
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
pola80                    

Czy jak mam zajęcia właśnie rachunków bankowych, gdzie dostałam rok temu odp.,że brak środków na koncie, to teraz przy przekazaniu tych tyt.wykonawczych, mam do banków napisać ogólną informację, że teraz właściwym od 18 maja do przekazania należności z rach.bankowego będzie Naczelnik Skarbówki i podać konto ich egzekucyjne?

Mamy "ponoć" dogadać się z NUS i będziemy musieli przekazać info, że zmienił się OE i wskazać numer rachunku NUS.
Po więcej info najlepiej kierować się do właściwego NUS albo poczekać. Ja poczekam ;) Teraz wystawiam bieżące :)

22 kwi 2015, 10:57
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 291, 292, 293, 294, 295, 296, 297 ... 379  Następna strona