Teraz jest 11 wrz 2025, 23:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2014, 10:51

POSTY        139
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
qubap                    

werka90                    

ale macie może coś "lepszego" bo sprawdzonego :)
Jak można mieć dzisiaj coś "sprawdzonego"  :lol:

Sprawdzonego w sensie, że ktoś sobie opracował i dobrze mu się na tym pracuje  :dokuczacz:

20 kwi 2015, 08:53
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA09 wrz 2014, 18:02

POSTY        255
Wytłumaczcie mi co oznacza że organy egzekucyjne właściwe w dniu wszczęcia postępowania pozostają właściwe do czasu zakończenia postępowania.

20 kwi 2015, 09:08
Specjalista

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
Irena12                    

Wytłumaczcie mi co oznacza że organy egzekucyjne właściwe w dniu wszczęcia postępowania pozostają właściwe do czasu zakończenia postępowania.

ten zapis dotyczy gmin które podpisały porozumienie i będą dalej prowadzić egzekucję za śmieci  :P

20 kwi 2015, 09:26
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
Egzekutor69                    

Irena12                    

ten zapis dotyczy gmin które podpisały porozumienie i będą dalej prowadzić egzekucję za śmieci  :P

Dokładnie, jeżeli ktoś na podstawie porozumienia będzie prowadzić egzekucję nawet miesiąc, to wszczęte w tym miesiącu postępowania będą prowadzone do czasu zakończenia przez organ, który postępowanie wszczął :)
werka90                    

Sprawdzonego w sensie, że ktoś sobie opracował i dobrze mu się na tym pracuje  :dokuczacz:
Podobna fikcja jak porozumienie z NUS  :dokuczacz:

20 kwi 2015, 09:29
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2014, 10:51

POSTY        139
qubap                    

werka90                    

Podobna fikcja jak porozumienie z NUS  :dokuczacz:

Ale może już ktoś ma taki protokolik  czytaj=--===  :D

20 kwi 2015, 09:32
Specjalista

POSTY        464
werka90                    

Ale może już ktoś ma taki protokolik  czytaj=--===  :D

podczas piątkowej rozmowy z NUS stwierdziliśmy abym podjechał z papierami do nich, to wtedy uzgodnimy jak ma wyglądać ten protokół  :D ja mam inną wizję, oni inną  :rolleyes:

20 kwi 2015, 09:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
wystawiam tytuł na zaległe opłaty za śmieci ale mam też zaległe koszty upomnienia wcześniejsze - do których należność główna została uregulowana, czy mogę wystawić nowy tytuł na bieżące zaległości a koszty upomnienia zsumować wszystkie, było by to 4x k.up. czyli 46,40 zł. oczywiście wpisałabym wszystkie daty doręczonych upomnień? można tak zrobić?

20 kwi 2015, 11:04
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA18 lip 2014, 12:06

POSTY        76
Z tego co się dziś dowiedziałem to kwestia podjęcia decyzji co do zawarcia porozumienia od strony NUS  zostały skarbówkom odebrane i decyzja ta będzie podejmowana przez ministerstwo...

20 kwi 2015, 11:11
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Zzzu                    

Z tego co się dziś dowiedziałem to kwestia podjęcia decyzji co do zawarcia porozumienia od strony NUS  zostały skarbówkom odebrane i decyzja ta będzie podejmowana przez ministerstwo...
Tak, już o tym wspominałem. Dokumenty poszły do MF skąd później miały być przekazane do właściwych IS. W US chodzą pogłoski, że nie ma szans ze względu na kasę.
reniak                    

wystawiam tytuł na zaległe opłaty za śmieci ale mam też zaległe koszty upomnienia wcześniejsze - do których należność główna została uregulowana, czy mogę wystawić nowy tytuł na bieżące zaległości a koszty upomnienia zsumować wszystkie, było by to 4x k.up. czyli 46,40 zł. oczywiście wpisałabym wszystkie daty doręczonych upomnień? można tak zrobić?
Jeżeli upomnienie masz ze starszą datą niż należności, to lepiej wystaw osobny tytuł bo to z góry podejrzanie będzie ;)

20 kwi 2015, 11:38
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA08 maja 2014, 11:12

POSTY        140
to musiałabym wystawić tytuł tylko na koszty upomnienia?

20 kwi 2015, 11:58
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
reniak                    

to musiałabym wystawić tytuł tylko na koszty upomnienia?
tak

20 kwi 2015, 12:16
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA05 wrz 2014, 06:10

POSTY        35
qubap                    

monikaaa                    

Mam  pytanko
do US razem z TW musimy dołączyć wniosek o wszczęcie egzekucji administracyjnej, ma ktoś może wzór?
i czy dla jednego zobowiązanego jeden wniosek?
czy np. jeden wniosek na kilku zobowiązanych np. na całą wieś
jak nie posiadamy inf o majątku to wystarczy wpisać nie znany?
Ktoś z US pisał w innym temacie, że wniosku nie trzeba dołączać jeżeli składnik nie jest znany. Co do reszty pytania:
Rozporządzenie MF z dnia 20 maja 2014 r. w sprawie trybu postępowania wierzycieli należności pieniężnych przy podejmowaniu czynności zmierzających do zastosowania środków egzekucyjnych
§ 7. 2. Informacje, o których mowa w ust. 1, mogą dotyczyć więcej niż jednego tytułu wykonawczego w odniesieniu do tego
samego zobowiązanego.

czyli jeden wniosek na jednego zobowiązanego (ale kilka tw może być), dobrze rozumiemy?

20 kwi 2015, 12:41
Specjalista

POSTY        464
monikaaa                    

Mam  pytanko do US razem z TW musimy dołączyć wniosek o wszczęcie egzekucji administracyjnej, ma ktoś może wzór?

czyli jeden wniosek na jednego zobowiązanego (ale kilka tw może być), dobrze rozumiemy?

ale poco jakiś wniosek? przecież TW zawiera w polu F Oznaczenie i wniosek wierzyciela - stwierdzenie, że na podst. art. 26 ustawy wnoszę o wszczęcie egzekucji administracyjnej  ;)

20 kwi 2015, 12:53
Amator

REJESTRACJA13 sie 2014, 13:12

POSTY        23
mam problem, w 2014 roku wszczęłam postępowanie wobec zobowiązanego , zajęłam rachunek bankowy. na rachunku nie było pieniędzy przez dłuższy czas . Z uwagi , że nie miałam dużego doświadczenia w temacie egzekucji i dla swojego spokoju spisałam protokół o stanie majątkowym  i postanowieniem umorzyłam postępowanie. !4 kwietnia tego roku bank przesłał na konto gminy kwotę wolną od zajęcia. Co mogę zrobić w takim przypadku zaksięgować tę kwotę na konto gminy pisząc pismo o wszczęciu ponownie postępowania czy zwrócić pieniądze do banku. Ratunku boje--==

20 kwi 2015, 13:45
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 290, 291, 292, 293, 294, 295, 296 ... 379  Następna strona