Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
Napisałem wczoraj coś czego dzisiaj nie ma. Czyżby jakaś dziwna cenzura?
Co do Twojej wypowiedzi to przeczytaj jeszcze raz co napisałem. Nie ma tam mowy o upomnieniu.
Nie chodzi mi o to żeby komuś od razu wystawiać tytuł na szaloną kwotę 8,80.
Zapłacił po otrzymaniu upomnienia - myślał że tego samego dnia, a pieniążki przeszły następnego.
Chciałem najpierw go o tym poinformować bo może o tym nie wie. To miało być co na kształt pisma które dołączamy do samego odpisu TW.
Z resztą nie byłoby to obciążające kosztowo bo i tak obarczony by tym został goniec

Wiem że może się tym zająć NUS ale znając życie

lepiej może zacząć od tej strony.
Tam jest napisane - Przydział tytułu wykonawczego - data - poborcy - czytaj kiedy przydzielasz tytuł poborcy, który z nim idzie do zobowiązanego, dokonuje czynności.
Moment w którym otrzymujesz tytułu od wierzyciela to moment kiedy podpiszesz się na ewidencji tytułów.
Symbole - żeby pisać krócej najlepiej ustalić sobie w instrukcji egzekucji administracyjnej - na której to opierać się będą kontrolerzy podczas kontroli, w różnych skarbówkach widziałem różnie. Na jednych były symbole, na innych (żeby nie pisać) pieczątki a jeszcze na innych opisane małymi literkami jaka czynność została dokonana.