Teraz jest 12 wrz 2025, 12:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
ona88                    

Witam, mam pytanie odnośnie Rb27s
Czy koszty egzekucyjne, naliczone na tamten rok, a nie pobrane powinno się gdzieś wykazywać? nie mam programu i prowadzę to wszystko w exelu...

Moim zdaniem potraktuj to tak samo jak koszty upomnienia czyli tylko do wysokości wpływów. Ja wykazuje w paragrafie razem z kosztami upomnienia.

13 mar 2015, 10:21
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
Witam,

mam problem z komornikiem, wysłałam DTW razem z pismem przewodnim gdzie wykazałam wszystkie należności łącznie z kosztami egzekucyjnymi - robię tak już od zmiany TW,
a ty komornik w piśmie mi pisze że wykazane we wniosku koszty egzekucyjne nie są objęte TW? :angry2:
i mam to udokumentować

więc moje pytanie jak Wy to dokumentujecie?

drukujecie 3 str. ze starego TW bo wcześniej tam się wykazywało koszty egzekucyjne?

13 mar 2015, 10:55
Fachowiec

POSTY        1396
Kamii                    

wysłałam DTW razem z pismem przewodnim gdzie wykazałam wszystkie należności łącznie z kosztami egzekucyjnymi - robię tak już od zmiany TW,
a ty komornik w piśmie mi pisze że wykazane we wniosku koszty egzekucyjne nie są objęte TW?
Czy oprócz DTW wysyłasz też kserokopię zajęcia wraz ze zwrotkami i odpowiedzą dłużnika zajętej wierzytelności? Czy tylko sam DTW?

13 mar 2015, 11:28
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA30 lip 2014, 13:07

POSTY        76
qubap                    

Kamii                    

wysłałam DTW razem z pismem przewodnim gdzie wykazałam wszystkie należności łącznie z kosztami egzekucyjnymi - robię tak już od zmiany TW,
a ty komornik w piśmie mi pisze że wykazane we wniosku koszty egzekucyjne nie są objęte TW?
Czy oprócz DTW wysyłasz też kserokopię zajęcia wraz ze zwrotkami i odpowiedzą dłużnika zajętej wierzytelności? Czy tylko sam DTW?

wysyłam tylko DTW i pismo przewodnie

13 mar 2015, 11:52
Fachowiec

POSTY        1396
Kamii                    

qubap                    

wysyłam tylko DTW i pismo przewodnie
I właśnie może tu jest  :dupa:
Koszty egzekucyjne są należne z chwilą doręczenia zawiadomienia dłużnikowi zajętej wierzytelności. Może wystarczy jeżeli doślesz kserokopię zajęcia, pisma i zwrotek. Ja zawsze tak wysyłam i nigdy nie miałem problemów.

13 mar 2015, 11:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA12 mar 2014, 10:51

POSTY        139
Co w sytuacji gdy wysłałam zajęcie rach bankowego razem z tw do dłużnika, oraz do pracodawcy. Oboje odebrali, i dłużnik wpłacił przelewem kwotę z zajęcia. Czy czekać na informację od banku ze ma tam konto żeby moc naliczyć za zajęcie 4,20 ( w koncu mógł juz zlikwidowac rachunek) cZy nie czekać i zaksięgować to tak jakby zajecie skuteczne,  a do banku uchylenie zajęcia?

13 mar 2015, 12:23
Fachowiec

POSTY        1396
werka90                    

Co w sytuacji gdy wysłałam zajęcie rach bankowego razem z tw do dłużnika, oraz do pracodawcy. Oboje odebrali, i dłużnik wpłacił przelewem kwotę z zajęcia. Czy czekać na informację od banku ze ma tam konto żeby moc naliczyć za zajęcie 4,20 ( w koncu mógł juz zlikwidowac rachunek) cZy nie czekać i zaksięgować to tak jakby zajecie skuteczne,  a do banku uchylenie zajęcia??
Zaksięguj jeżeli wpłaca wszystko, wyślij uchylenie. Wpłaca to zapewne ma tam konto.

13 mar 2015, 12:39
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
werka90                    

Co w sytuacji gdy wysłałam zajęcie rach bankowego razem z tw do dłużnika, oraz do pracodawcy. Oboje odebrali, i dłużnik wpłacił przelewem kwotę z zajęcia. Czy czekać na informację od banku ze ma tam konto żeby moc naliczyć za zajęcie 4,20 ( w koncu mógł juz zlikwidowac rachunek) cZy nie czekać i zaksięgować to tak jakby zajecie skuteczne,  a do banku uchylenie zajęcia?

czyli naliczyłaś koszty egzekucyjne na zajęciu do pracodawcy i do banku po 6,80 ?

13 mar 2015, 13:02
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA13 sie 2014, 13:31

POSTY        2
Kamii                    

Witam,

mam problem z komornikiem, wysłałam DTW razem z pismem przewodnim gdzie wykazałam wszystkie należności łącznie z kosztami egzekucyjnymi - robię tak już od zmiany TW,
a ty komornik w piśmie mi pisze że wykazane we wniosku koszty egzekucyjne nie są objęte TW? :angry2:
i mam to udokumentować

więc moje pytanie jak Wy to dokumentujecie?

drukujecie 3 str. ze starego TW bo wcześniej tam się wykazywało koszty egzekucyjne?

Jedni przysyłają i nie robią żadnych problemów tylko z jednym miałam ten sam problem. Może to ten sam strzel===]

16 mar 2015, 08:14
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA06 kwi 2014, 17:11

POSTY        62
Czy w związku z oddawaniem egzekucji do NUS, warto sprawy w których mamy zbieg, przekazywać do komorników czy lepiej sprawę przekazać jaką jest, a NUS sam zdecyduje co dalej?

16 mar 2015, 09:25
Fachowiec

POSTY        1396
hajka                    

Czy w związku z oddawaniem egzekucji do NUS, warto sprawy w których mamy zbieg, przekazywać do komorników czy lepiej sprawę przekazać jaką jest, a NUS sam zdecyduje co dalej?

Jeżeli KS jest wyznaczony albo prowadzi EPU to możesz mu wysłać. Myślę, że jak wyślesz do sądu to w dwa miesiące nie zdążysz przekazać.

16 mar 2015, 09:29
Znawca
Własny awatar

POSTY        139
qubap                    

werka90                    

Co w sytuacji gdy wysłałam zajęcie rach bankowego razem z tw do dłużnika, oraz do banku. Oboje odebrali, i dłużnik wpłacił przelewem kwotę z zajęcia. Czy czekać na informację od banku ze ma tam konto żeby moc naliczyć za zajęcie 4,20 ( w koncu mógł juz zlikwidowac rachunek) cZy nie czekać i zaksięgować to tak jakby zajecie skuteczne,  a do banku uchylenie zajęcia?
Zaksięguj jeżeli wpłaca wszystko, wyślij uchylenie. Wpłaca to zapewne ma tam konto.

Dostałam pismo z banku- nie ma tam konta. i co teraz? przeksięgować na należność bieżąca? żeby nie było że nienależnie pobrane koszty egzekucyjne?

16 mar 2015, 14:01
Fachowiec

POSTY        1396
werka90                    

Dostałam pismo z banku- nie ma tam konta. i co teraz? przeksięgować na należność bieżąca? żeby nie było że nienależnie pobrane koszty egzekucyjne?
Rozpisz coś bardziej. Jak rozumiem miałaś dwa zajęcia. Jak się pytał EGZEKUTOR, jakie naliczyłaś koszty przy pierwszym i przy drugim zajęciu?

edit. Coś widzę, że Ci się w cytacie zmieniło.
BTW. Jeżeli wysyłałaś zajęcie tylko do banku, i masz odpowiedź, że nie ma tam rachunku to rozlicz na kolejne należności (tylko jak MERA nie patrzy ;).

16 mar 2015, 14:04
Znawca
Własny awatar

POSTY        139
qubap                    

werka90                    

Rozpisz coś bardziej. Jak rozumiem miałaś dwa zajęcia. Jak się pytał EGZEKUTOR, jakie naliczyłaś koszty przy pierwszym i przy drugim zajęciu?

edit. Coś widzę, że Ci się w cytacie zmieniło.
BTW. Jeżeli wysyłałaś zajęcie tylko do banku, i masz odpowiedź, że nie ma tam rachunku to rozlicz na kolejne należności (tylko jak MERA nie patrzy ;).

Dzięki! Tak w cytacie zmieniłam bo namieszałam... ;) Wielkie dzięki z pomoc!

16 mar 2015, 14:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 276, 277, 278, 279, 280, 281, 282 ... 379  Następna strona