Teraz jest 12 wrz 2025, 12:02

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281 ... 379  Następna strona
Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami 
Autor Treść postu
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA23 cze 2014, 07:30

POSTY        464
Post Re: Egzekucja opłat za gospodarowanie odpadami
qubap                    

Ewucha                    

Jak robicie zajęcia z ZUS-u to na jakim przepisie prawnym się opieracie?
Dzięki za odp.  ;)
Nie rozumiem. Druk zajęcia masz? Tam jest napisane jaki przepis. Chyba że pytanie dotyczy czegoś innego.
Kamiss2010                    

A czy w przypadku podpisania porozumienia z urzędem skarbowym będziemy mogli po jakimś czasie jeżeli okaże się co raz mniej skuteczna oddać ją do NUS?
Mój radca we wrorze pisał coś takiego:
1.        Porozumienie zostaje zawarte na czas nieoznaczony.
2.        Każda ze Stron może rozwiązać porozumienie za trzymiesięcznym pisemnym wypowiedzeniem na koniec miesiąca kalendarzowego.
3.        Za zgodą Stron porozumienie może być rozwiązane w każdym czasie.

na szkoleniu też mówili, że porozumienie można podpisać w każdym czasie, nie tylko do 17 kwietnia br. :blink:

11 mar 2015, 14:19
Fachowiec
Własny awatar

REJESTRACJA04 lut 2014, 11:30

POSTY        1396
Egzekutor69                    

na szkoleniu też mówili, że porozumienie można podpisać w każdym czasie, nie tylko do 17 kwietnia br. :blink:
Czyli nie podpisywać, oddać co się napłodziło i podpisać. Będzie z czystym kontem  :lol:
Moim zdaniem, żeby nadal prowadzić egzekucję w toczących się już postępowaniach należy "przed dniem wejścia w życie art. 1 pkt 20" podpisać porozumienie. W przeciwnym wypadku całość przechodzi do NUS a przy zawarciu porozumienia po dacie wejścia w życie ww. artykułu egzekucję zaczyna się na nowo tj. do spraw które nie były wszczęte.

Ostatnio edytowano 11 mar 2015, 14:37 przez qubap, łącznie edytowano 1 raz

11 mar 2015, 14:22
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA07 sty 2014, 09:18

POSTY        133
qubap                    

eleta                    

UCHWAŁA Nr ...
RADY GMINY ... z dnia ...
w sprawie wyrażenia zgody na zawarcie porozumienia pomiędzy Naczelnikiem Urzędu Skarbowego w ....a Burmistrzem ….. w sprawie przejęcia od Naczelnika Urzędu Skarbowego w ... zadania w zakresie prowadzenie egzekucji administracyjnej opłaty z tytułu gospodarowania odpadami komunalnymi
Na podstawie art. 8 ust. 2a i art. 18 ust. 2 pkt 11 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym (tekst jedn. Dz.U.2013.594 z późn. zm.) oraz art. 6qa ust. 1 ustawy z dnia 13 września 1996r o utrzymaniu czystości i porządku w gminach (tekst jedn. Dz.U.2013.1399 z późn. zmianami)
Rada Gminy ... uchwala, co następuje:
§ 1
Rada Gminy w . wyraża zgodę na zawarcie porozumienia pomiędzy Gminą….. a Naczelnikiem Urzędu Skarbowego w …… w sprawie przejęcia od Naczelnika Urzędu Skarbowego w …… zadań administracji rządowej z zakresu egzekucji administracyjnej należności pieniężnej z tytułu opłaty za gospodarowanie odpadami.
§ 2
Wykonanie Uchwały powierza się Burmistrzowi Gminy ……………..
§ 3
Uchwała podlega ogłoszeniu w Dzienniku Urzędowym Województwa…………….
§ 4
Uchwała wchodzi w życie z dniem …………….

dodam tylko, że § 3 jest zbędny, nie musi to być ogłaszane - jak na razie nadzór nam tego nie zakwestionował

11 mar 2015, 14:32
Specjalista
Własny awatar

POSTY        464
qubap                    

Egzekutor69                    

Czyli nie podpisywać, oddać co się napłodziło i podpisać. Będzie z czystym kontem  :lol:
Moim zdaniem, żeby nadal prowadzić egzekucję w toczących się już postępowaniach należy "przed dniem wejścia w życie art. 1 pkt 20" podpisać porozumienie. W przeciwnym wypadku całość przechodzi do NUS a przy zawarciu porozumienia po dacie wejścia w życie ww. artykułu egzekucję zaczyna się na nowo tj. do spraw które nie były wszczęte.

tylko oddać później egzekucję do NUS z rozgrzebanymi sprawami, nie będzie można pewnie tak łatwo oddać, jak teraz  :P

11 mar 2015, 15:00
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2014, 10:53

POSTY        97
szukałam odpowiedzi na forum ,ale nie znalazłam. powiedzcie mi proszę jakie pieczątki stawiacie w części F.7 i G.1 nowego tytułu - tylko burmistrza? część G.1 dot. klauzuli trochę zastanawia mnie opis , nie posiadam pieczątki z adresem urzędu czy jak postawię tam pieczątkę burmistrza będzie ok? czy stawiać dwie pieczątki, zgłupiałam :/

12 mar 2015, 09:04
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ciekawska                    

szukałam odpowiedzi na forum ,ale nie znalazłam. powiedzcie mi proszę jakie pieczątki stawiacie w części F.7 i G.1 nowego tytułu - tylko burmistrza?

Nie stawiamy żadnych. Wystarczy jak nadrukujesz treść i się podpiszesz.
"Pieczątki" jak w opisie. Jeżeli u CIebie podpisuje tylko burmistrz to w F7 burmistrz z imienia i nazwiska, a w G1 - nazwa i adres siedziby OE i burmistrz z imienia i nazwiska.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

12 mar 2015, 09:31
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 maja 2014, 10:53

POSTY        97
właśnie nie mam pieczątki z adresem. ktoś już stosował tylko jedną pieczątkę burmistrza w klauzuli - czepiali się?

Ostatnio edytowano 12 mar 2015, 09:49 przez ciekawska, łącznie edytowano 1 raz

12 mar 2015, 09:40
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
ciekawska                    

właśnie nie mam pieczątki z adresem. ktoś już stosował tylko jedną pieczątkę burmistrza w klauzuli - czepali się?
Ja od początku drukuję  :)
Skarbówka jak nadaje klauzulę, to ma dwie pieczątki.

12 mar 2015, 09:42
Specjalista
Własny awatar

POSTY        464
qubap                    

ciekawska                    

właśnie nie mam pieczątki z adresem. ktoś już stosował tylko jedną pieczątkę burmistrza w klauzuli - czepali się?
Ja od początku drukuję  :)
Skarbówka jak nadaje klauzulę, to ma dwie pieczątki.

moja skarbówka ma wszystko w jednym, duży kwadratowy datownik z nazwą OE, imieniem i nazwiskiem oraz datą  :P

12 mar 2015, 09:47
Fachowiec
Własny awatar

POSTY        1396
Egzekutor69                    

moja skarbówka ma wszystko w jednym, duży kwadratowy datownik z nazwą OE, imieniem i nazwiskiem oraz datą  :P

Ciężko to zmieścić na obowiązującym wzorze :) na starym było na styk ;)

12 mar 2015, 09:53
Specjalista
Własny awatar

POSTY        464
qubap                    

Egzekutor69                    

Ciężko to zmieścić na obowiązującym wzorze :) na starym było na styk ;)

fakt, nie widziałem jeszcze tego ustrojstwa na nowym TW  :D

12 mar 2015, 09:57
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2015, 10:01

POSTY        28
Poborca pospisywał kilka protokołów o stanie majątkowym zobowiązanego i naliczał w tabeli w tytule wykonawczym koszty za tą czynność ale nie pobrał pieniędzy od zobowiązanego, a powinien pobrać chociaż pieniądze za spisanie tego protokołu. Jeśli tego nie zrobił to co teraz?

12 mar 2015, 11:47
Zaawansowany

REJESTRACJA06 kwi 2014, 16:24

POSTY        31
qubap                    

ciekawska                    

szukałam odpowiedzi na forum ,ale nie znalazłam. powiedzcie mi proszę jakie pieczątki stawiacie w części F.7 i G.1 nowego tytułu - tylko burmistrza?

Nie stawiamy żadnych. Wystarczy jak nadrukujesz treść i się podpiszesz.
"Pieczątki" jak w opisie. Jeżeli u CIebie podpisuje tylko burmistrz to w F7 burmistrz z imienia i nazwiska, a w G1 - nazwa i adres siedziby OE i burmistrz z imienia i nazwiska.

Pytanie z tej samej beczki, zastępca wójta może podpisywać TW czy z up musi mieć?
:rolleyes:

12 mar 2015, 14:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA16 paź 2013, 08:28

POSTY        20
Witam, mam pytanie odnośnie Rb27s

Czy koszty egzekucyjne, naliczone na tamten rok, a nie pobrane powinno się gdzieś wykazywać? nie mam programu i prowadzę to wszystko w exelu...

dzięki za odpowiedź:*

13 mar 2015, 09:39
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 5295 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1 ... 275, 276, 277, 278, 279, 280, 281 ... 379  Następna strona