Teraz jest 04 wrz 2025, 07:33

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Mandaty 
Autor Treść postu

REJESTRACJA22 maja 2009, 15:37

POSTY        969
Post Re: Mandaty
@MARKK: nie tylko według Ciebie, ale i przepisów prawa. Choć znaczenie tych ostatnich ostatnio zajebiście traci na wartości. Stąd wnoszę, że poglądy Twoje oraz BQS już niedługo będą równorzędne.

24 gru 2015, 00:02
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 gru 2007, 10:33

POSTY        16
Bqs                    

Od  1 stycznia 2016r., wszystkie kwoty ściągnięte przez Egzekucję mandatów (zarówno Policyjne, jak i Karno-Skarbowe), należy przekazywać na nowe wskazane konta Pierwszemu Urzędowi Skarbowemu w Opolu - to pewnie jest Wszystkim wiadome, ale...

1. Czy dotyczy to wszystkich mandatów, również tych, wystawionych przez Wojewodów, których data wpływu do US była w 2015 roku, czy tylko późniejszych - tych wystawionych w 2016r.? Nie chce mi się wierzyć, że wierzyciel ( w tym wypadku wojewodowie), zrezygnuje z przychodów, z niezapłaconych mandatów, na które to on wystawił tytuł wykonawczy.
2. Gdzie należy przekazywać kopię pobrania tych mandatów z kwitariuszy przychodowych - również wszystko do Opola?
Chciałbym się mylić, ale nie wierzę, że Opole już ma pełną bazę mandatów z całej Polski i to np. 2 lata wstecz.

A skąd wiadomo, że kwoty ściągnięte z mandatów wystawionych przed 31.12.2015 r. mają być przekazywane do Opola?

24 gru 2015, 08:19
Zaawansowany

REJESTRACJA24 wrz 2014, 20:19

POSTY        69
czy ktoś mi podpowie jak długi jest okres przedawnienia mandatów karnych skarbowych? i z jakiego art, to wynika?

04 lut 2016, 11:59
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2015, 16:32

POSTY        11
ania007                    

Bqs                    

Od  1 stycznia 2016r., wszystkie kwoty ściągnięte przez Egzekucję mandatów (zarówno Policyjne, jak i Karno-Skarbowe), należy przekazywać na nowe wskazane konta Pierwszemu Urzędowi Skarbowemu w Opolu - to pewnie jest Wszystkim wiadome, ale...

1. Czy dotyczy to wszystkich mandatów, również tych, wystawionych przez Wojewodów, których data wpływu do US była w 2015 roku, czy tylko późniejszych - tych wystawionych w 2016r.? Nie chce mi się wierzyć, że wierzyciel ( w tym wypadku wojewodowie), zrezygnuje z przychodów, z niezapłaconych mandatów, na które to on wystawił tytuł wykonawczy.
2. Gdzie należy przekazywać kopię pobrania tych mandatów z kwitariuszy przychodowych - również wszystko do Opola?
Chciałbym się mylić, ale nie wierzę, że Opole już ma pełną bazę mandatów z całej Polski i to np. 2 lata wstecz.

A skąd wiadomo, że kwoty ściągnięte z mandatów wystawionych przed 31.12.2015 r. mają być przekazywane do Opola?

http://tiny.pl/gtkb7
http://tiny.pl/gtkbr

04 lut 2016, 17:33
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA12 gru 2015, 16:32

POSTY        11
nolka                    

czy ktoś mi podpowie jak długi jest okres przedawnienia mandatów karnych skarbowych? i z jakiego art, to wynika?

Kodeks karno skarbowy
art. 51 § 3

04 lut 2016, 17:41
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2012, 11:30

POSTY        8
Pierwszy Urząd Skarbowy w Opolu jest wierzycielem tylko w zakresie mandatów wystawionych od 01.01.2016r.

04 lut 2016, 18:44
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 34 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3