Teraz jest 06 wrz 2025, 21:11

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 33 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3
Pobór zaległości podatkowych przez poborców 
Autor Treść postu
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

Widać zagorzałą walkę Zielonki. Czy Zielonka stał kiedyś w kolejce przed kasą aby wpłacić pieniądze i wie ile czasu trzeba poświecić, czy sam wypisuje dowody wpłat -może zatrudnił kogoś na UZ-, a czy problem "leżakowania"przelewów go nie interesuje. Ludzie, dajcie spokój z tymi żalami , i tak od nowego roku  prowizji nie będzie . Siemka :czytaj:

A jednak się pożale .Prowizja nadal będzie bo ekipa obecnie panująca nie zdąży z aktami prawnymi -pomimo szczerej chęci paru dyletantów z MF do zrobienia eksperymento-wynalazku czyli przetestowania jakie wyniki ściągalności będą bez prowizji.(spadek ściągalności zadłużeń dla budżetu w czasie kryzysu już światowego dla gospodarki tak silnej jak w RP nie ma oczywiście żadnego znaczenia ).Wiadomość jest pewna bo potwierdzona przez pracujących wysoko szwagierkę i kuzynkę pierwszej żony kolegi z Technikum Zoologicznego.
Donosze uprzejmnie,że kolega Zielonka nie musi stać w kolejce bo ma tak jak może mieć każdy poborca pracujący ponad pół roku w zawodzie legitymacje z orzeczonym stanem zdrowia (legitymacje do osiągnięcia w każdym starostwie po wcześniejszym podzieleniu się swymi myślami  z lekarzem psychiatrą  i uzyskaniu stosownego zaświadczenia )
Zadanie na dziś jak odprowadzić zgodnie z omawianym przez Zielonkę ROZPORZĄDZENIEM MINISTRA FINANSÓW z dnia 19 stycznia 2006 r.  pobrane dla wierzyciela 2.30 zł i należne NUS 1,40 kosztów (pobrania nie naliczono - pobrano w pojeżdzie poborcy )i obliczoną  według odpowiednich przepisów opłatę komorniczą .
Uwaga zadanie nie dotyczy pracowników kontroli IS oraz MF bo przecie oni zawsze wiedzą jak nie powinno się postąpić .

20 lis 2008, 21:52
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Art. 140.
W przypadkach uzasadnionych rodzajem pracy lub jej organizacją albo miejscem
wykonywania pracy może być stosowany system zadaniowego czasu pracy. Pracodawca,
po porozumieniu z pracownikiem, ustala czas niezbędny do wykonania powierzonych
zadań, uwzględniając wymiar czasu pracy wynikający z norm określonych
w art. 129.

Są jeszcze odsyłacze do innych aktów prawnych, w naszym przypadku m.in. ustawa o SC, rozporządzenia, itp, itd, ale to już sami poszukajcie.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

No i pojawił się prawidłowy tok myślenia :brawa:
Co do tego „ale to już sami poszukajcie” to myślę Melon, że nawet jak znajdą to i tak  nie zrozumieją.
Mam nadzieję, że ten powyższy wykład rozjaśnił kilku Panom Poborcom, że na dzień dzisiejszy pracują tak jak US i nie mają prawa wykonywać czynności poza tymi godzinami, tym samym w terenie przebywają powiedzmy do 14, potem siadają za biurkiem wypełniają dowody wpłaty i udają się do placówki Poczty Polskiej lub Banku i wpłacają pieniążki i prościutką drogą do domku, odpocząć po ciężkim dniu.

Ostatnio edytowano 20 lis 2008, 22:43 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2008, 22:39

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

<!--quoteo(post=37975:date=20. 11. 2008 g. 08:37:name=melon)--><div class='quotetop'>(melon @ 20. 11. 2008 g. 08:37) [snapback]37975[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

...
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Art. 140.
W przypadkach uzasadnionych rodzajem pracy lub jej organizacją albo miejscem
wykonywania pracy może być stosowany system zadaniowego czasu pracy. Pracodawca,
po porozumieniu z pracownikiem, ustala czas niezbędny do wykonania powierzonych
zadań, uwzględniając wymiar czasu pracy wynikający z norm określonych
w art. 129.

Są jeszcze odsyłacze do innych aktów prawnych, w naszym przypadku m.in. ustawa o SC, rozporządzenia, itp, itd, ale to już sami poszukajcie.

No i pojawił się prawidłowy tok myślenia :brawa:
Co do tego „ale to już sami poszukajcie” to myślę Melon, że nawet jak znajdą to i tak  nie zrozumieją.
Mam nadzieję, że ten powyższy wykład rozjaśnił kilku Panom Poborcom, że na dzień dzisiejszy pracują tak jak US i nie mają prawa wykonywać czynności poza tymi godzinami, tym samym w terenie przebywają powiedzmy do 14, potem siadają za biurkiem wypełniają dowody wpłaty i udają się do placówki Poczty Polskiej lub Banku i wpłacają pieniążki i prościutką drogą do domku, odpocząć po ciężkim dniu.

Trochę to uprościłeś, ale myślę, że moglibyśmy w drodze tzw. negocjacji osiągnąć konsensus.  :piwo:
Wiesz Zielonka w egzekucji nic nie jest - jak sam niewątpliwie jesteś zorientowany - takie proste/prościutkie, aby nie powiedzieć oczywiste.
Pozdrawiam!

Ostatnio edytowano 20 lis 2008, 23:16 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz

20 lis 2008, 23:13
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

...
Trochę to uprościłeś, ale myślę, że moglibyśmy w drodze tzw. negocjacji osiągnąć konsensus.  :piwo:
Wiesz Zielonka w egzekucji nic nie jest - jak sam niewątpliwie jesteś zorientowany - takie proste/prościutkie, aby nie powiedzieć oczywiste.
Pozdrawiam!

Piszę jak to wygląda w świetle prawa, a to jak jest naginane, to sprawa każdego naginacza.
„Rób jak chcesz, ale uważaj jak robisz”, ja to chyba wymyśliłem, ale na wszelki wypadek piszę w „”  :D

21 lis 2008, 00:12

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Piszę jak to wygląda w świetle prawa, a to jak jest naginane, to sprawa każdego naginacza.
„Rób jak chcesz, ale uważaj jak robisz”, ja to chyba wymyśliłem, ale na wszelki wypadek piszę w „”  :D

Zielonka, to Ty stworzyłeś ten topic
<a href="http://www.platforma.org/forum/index.php?showtopic=8944&pid=90073&mode=threaded&show=&st=0" target="_blank">http://www.platforma.org/forum/index.php?s...;show=&st=0</a>
a teraz dla niepoznaki trochę modyfikujesz swą złotą myśl ??? :D

Chyba już czas spać. :piwo:

Ostatnio edytowano 21 lis 2008, 00:21 przez wjawor, łącznie edytowano 1 raz

21 lis 2008, 00:20
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 33 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3