Teraz jest 06 wrz 2025, 17:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 50 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
kontrola pracy poborcy 
Autor Treść postu

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

<!--quoteo(post=29535:date=15. 05. 2008 g. 21:26:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 15. 05. 2008 g. 21:26) [snapback]29535[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=29522:date=15. 05. 2008 g. 19:30:name=tylda)--><div class='quotetop'>(tylda @ 15. 05. 2008 g. 19:30) [snapback]29522[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A może kupią nam zielone skody fabie z napisami: poborca z tego a tego US-a.
Nietzsche powiedział:"Nagich czy odzianych znieść was nie mogę , współcześni moi"

A ten Nietzsche to z jakiego US?
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->
To jeden z wicków w IS Poznań, w drugim wcieleniu ma inicjały M.S. :D

Wjaworze - Friedrich Wilhelm Nietzsche - niemieckim filozofem był, M.S. zaś wielkim menedżerem jest.

16 maja 2008, 18:20

REJESTRACJA08 lut 2008, 17:47

POSTY        5

<!--quoteo(post=29538:date=15. 05. 2008 g. 21:29:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 15. 05. 2008 g. 21:29) [snapback]29538[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=29535:date=15. 05. 2008 g. 21:26:name=zielonka)--><div class='quotetop'>(zielonka @ 15. 05. 2008 g. 21:26) [snapback]29535[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=29522:date=15. 05. 2008 g. 19:30:name=tylda)--><div class='quotetop'>(tylda @ 15. 05. 2008 g. 19:30) [snapback]29522[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

A może kupią nam zielone skody fabie z napisami: poborca z tego a tego US-a.
Nietzsche powiedział:"Nagich czy odzianych znieść was nie mogę , współcześni moi"

A ten Nietzsche to z jakiego US?
To jeden z wicków w IS Poznań, w drugim wcieleniu ma inicjały M.S. :D

Wjaworze - Friedrich Wilhelm Nietzsche - niemieckim filozofem był, M.S. zaś wielkim menedżerem jest.
Jakim menedżerem? To psychol

17 maja 2008, 15:14
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA27 mar 2008, 18:45

POSTY        6
Myślę, że inspektor egzekucji pomoże i wytłumaczy przepisy prawne kontroli poborców.
Przecież jest kontrolerem i niech powie ile razy miał rekontrole.
Ale kotrola podatkowa  to nie poborcy to inna glima ale z tego samego miotu, ale można na nich wypiąć.... :dupa: Co inspektor wszystkich związków reprezentatywnych w tej sprawie zrobił.
Nie chcę ostrzeżenia tylko konkretnej odpowiedzi.
Pozdrawiam Cię BIEDNY INSPEKTORZE
Jeśli forum ożywiło się to mnie wytnij

17 maja 2008, 19:10

POSTY        255

Oj, nieładnie, nieładnie.  :nonono:   To przecież wielki reformator jest!!!

17 maja 2008, 20:32
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

Myślę, że inspektor egzekucji pomoże i wytłumaczy przepisy prawne kontroli poborców.
Przecież jest kontrolerem i niech powie ile razy miał rekontrole.
Ale kotrola podatkowa  to nie poborcy to inna glima ale z tego samego miotu, ale można na nich wypiąć.... :dupa: Co inspektor wszystkich związków reprezentatywnych w tej sprawie zrobił.
Nie chcę ostrzeżenia tylko konkretnej odpowiedzi.
Pozdrawiam Cię BIEDNY INSPEKTORZE
Jeśli forum ożywiło się to mnie wytnij

Widzę, że masz problemy, jednak zdajesz sobie sprawę,

[attachmentid=394]

i innych schorzeń także.

Ostatnio edytowano 17 maja 2008, 21:27 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

17 maja 2008, 21:16
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

<!--quoteo(post=29580:date=16. 05. 2008 g. 18:20:name=outsider)--><div class='quotetop'>QUOTE(outsider @ 16. 05. 2008 g. 18:20) [snapback]29580[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Friedrich Wilhelm Nietzsche - to był dopiero psychol!
To on kiedyś ogłosił światu:
Bóg nie żyje! - Friedrich Nietzsche

Wiecie jaki napis pojawił się na grobie Nietzsche po jego śmierci?!
"Nietzsche nie żyje – Bóg".
:rolleyes:

Myślę, że przy okazji niedzieli sprawa warta przemyślenia ;)

Ostatnio edytowano 18 maja 2008, 09:44 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

18 maja 2008, 09:41

REJESTRACJA19 lut 2008, 19:20

POSTY        18

20 maja 2008, 19:32
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2007, 12:05

POSTY        41

Czy w waszych US wprowadzono namierzanie i sprawdzanie "marszruty" poborców poprzez odczyt logowania się ich telefonów do stacji gsm? :mur:

Takie rzeczy to chyba tylko w erze.
O udostępnienie loginów komórek w poszczególnych stacjach bazowych może wystąpić jedynie prokuratura lub sąd więc straszenie kogoś "wprowadzeniem namierzania przez US" można sobie między bajki włozyć.

21 maja 2008, 09:02
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Wystarczy wykupić usługę "gdzie jest moje dziecko" i poborca jest namierzony.Przynajmniej jego miejsce pobytu w danej chwili ( a raczej miejsce położenia telefonu ). Czemu to ma służyć - taka kontrola - diabli wiedzą. Jeśli poborcy "lecą w gummki" to są sobie sami winni, chodzi mi o wymiar w danym , konkretnym US. Jeśli taka kontrola jest wynikiem "inwencji twórczej" pzrełożonych, to współczuję.

21 maja 2008, 10:52

POSTY        255

Maciej Sekunda, prezes firmy doradczo-szkoleniowej Seka

Pracodawca ma prawo do kontroli, ale powinna o­na mieć charakter wyrywkowy, a nie permanentny. Wystarczy, aby pracownik miał świadomość, że może być jej poddany. Nie wolno doprowadzać do paranoi. Pracodawca powinien uważać, żeby nie przekroczyć cienkiej granicy między prawem do sprawdzania, jak używane jest jego mienie (samochód służbowy, telefon komórkowy, komputer, laptop), a prawem pracownika do zachowania prywatności. W szczególności dotyczy to kontrolowania korespondencji elektronicznej, gdyż przychodzące listy mogą zawierać treści osobiste. Szczegółowa kontrola, która dużo kosztuje, jest nieracjonalna ekonomicznie. Może też okazać się nieskuteczna, bo jeśli pracownik będzie chciał, to zawsze znajdzie sposób na wyprowadzenie szefa w pole. Pracodawcy powinni rozliczać pracowników przede wszystkim ze zleconych im zadań, a nie z tego, kiedy je wykonali.

Zabronione metody

Totalny nadzór nad pracą podwładnych nie zawsze jednak jest zgodny z prawem.

– Jeżeli pracodawca w jakikolwiek sposób chce monitorować swoich pracowników, musi najpierw powiadomić ich o zamiarze stosowania konkretnej formy kontroli oraz ustalić jej reguły – twierdzi prof. Krzysztof Rączka z Uniwersytetu Warszawskiego. – Jeśli tego nie zrobi, podwładni mogą w drodze postępowania sądowego dochodzić roszczeń z tytułu naruszenia dóbr osobistych (na podstawie kodeksu cywilnego) lub zwrócić się ze skargą do Generalnego Inspektora Ochrony Danych Osobowych (GIODO). Drugie z wymienionych uprawnień wynika z ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. nr 101, poz. 926).

Pracodawca musi się też liczyć z innymi ograniczeniami. Może np. zakazać używania przez pracowników prywatnej poczty elektronicznej w miejscu pracy, ale nie może jej czytać. Jest natomiast uprawniony do kontrolowania firmowej poczty pod kątem jej właściwego użytkowania. Z kolei zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyższego z 13 kwietnia 1972 r. (I PR 153/72; OSNC z 1972 r. nr 10, poz. 184) rewizja osobista w miejscu pracy jest legalna, jeśli pracownicy zostali uprzedzeni o możliwości stosowania tego typu kontroli i gdy jest ona dokonywana w porozumieniu z przedstawicielami załogi.

Jeżeli Wasi przełożeni postępują inaczej, to chyba wiecie, co macie czynić!  :czytaj:

21 maja 2008, 19:39
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA23 kwi 2008, 20:02

POSTY        10
Może tortury przy zdawaniu służby dla poborców...? Wtedy "wyspiewają" ile czasu siedzieli u Staszka na kawie... A tak poważnie. Co to kogo obchodzi kiedy poborca jest w terenie a kiedy go nie ma. Ważne żeby miał wyniki. Czasami po kilku nawiedzonych domorosłych "radcach prawnych" w terenie odechciewa się dalszego wysłuchiwania mądrości ludowych, a czasami "walczy" się z tytułami do bólu, bo dobrze idzie...

21 maja 2008, 20:42
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

Wystarczy wykupić usługę "gdzie jest moje dziecko" i poborca jest namierzony.Przynajmniej jego miejsce pobytu w danej chwili ( a raczej miejsce położenia telefonu ). Czemu to ma służyć - taka kontrola - diabli wiedzą. Jeśli poborcy "lecą w gummki" to są sobie sami winni, chodzi mi o wymiar w danym , konkretnym US. Jeśli taka kontrola jest wynikiem "inwencji twórczej" pzrełożonych, to współczuję.

Tylko poborca nie jest dzieckiem.W znanynych mi US jest taka bieda ,że nie stać na wykupienie porządnego abonamentu telef. ,nie płaci się za kilometry lub zaniża się stawkę kilimetrówki ograniczając ilość km i stawke za1 km,nie rekompensuje się opłat za wjazd/postój w strefach płatnego parkowania ,oraz nie wypłaca się mundurówki .
Dlatego przypuszczam ,że TAK BARDZO oszczędni NUS nie będą szastać kasą za taką usługe .
Ps nie wiem ile to może kosztować .

21 maja 2008, 21:04
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska
Z moich informacji to jest i tak niewiarygodne, gdyż pytającemu o położenie telefonu nie pokazuje faktycznego położenia telefonu, tylko pokazuje "nazwę" nadajnika co stanowi dużą niedokładność. Było to ćwiczone w naszym US przez Komornika ale nie wiem co mu to dało. :piwo:

Ostatnio edytowano 21 maja 2008, 21:23 przez dziadek, łącznie edytowano 1 raz

21 maja 2008, 21:22
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 kwi 2007, 07:02

POSTY        8
:brawa: Taki monitoring pokaże ile faktycznie pracujemy !!!! Do sądów Panowie i walczmy o nadgodziny. :D

21 maja 2008, 23:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 50 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona