Teraz jest 06 wrz 2025, 17:48

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Koledzy poborcy- rada. 
Autor Treść postu
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 22:38

POSTY        7
WAR,WAR,Only War. I dont speaking Polish language.Sorry Im tax colector. My Chief is Financial beilive.United Kingdom is the best many people,s Thanks very much .BYE ,BYE

18 maja 2007, 18:51
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA04 lis 2006, 09:37

POSTY        23

Pisałem o jednym i drugim.
Ale teraz proszę powiedz mi o jakich wezwaniach piszesz? Jakie wezwania zostawia poborca w terenie? Na jakiej podstawie - jaka jest podstawa prawna tych wezwań?
Widzisz kij ma dwa końce.
To co napisał szerszeń nie jest miłe, ale prawdziwe. Prokuratura za to, że referent wiedział że poborca kasuje w urzędzie chce ciągać nie tylko poborców...

chrish proponuje Tobie sprawdzić pracę poborcy w terenie i zapukać do drzwi 15-stu zobowiązanych , oczywiście w przypadku nieobecności lokatorow nie pozostawiaj żadnych papierków ( wezwań ,zawiadomień i innych informacji ) nie wykonuj żadnych wezwań telef. do zobowiązanego nie pytaj się sasiadów bo także nie wolno bo ochrona danych osobowych po prostu postępuj zgodnie z prawem , i wtedy zobaczysz jaki jesteś skuteczny .... no może spiszesz 1 protokół o stanie majątkowym zobowiązanego . Jak spotkasz w Urzędzie Skarbowym uporczywego dłużnika (nieuchwytny w miejscu zamieszkania ) to ukłoń mu się i zaproś na kawę przypadkiem nie wzywaj go do zapłaty zobowiazań w biurze bo to kryminał a najlepiej to zaplac za niego . Chris h tak postępując zgodnie z przyjaznym prawem dla zobowiązanego nie wykonasz egzekucji z pieniędzy ani z ruchomości

18 maja 2007, 20:22
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2007, 20:35

POSTY        12
Może już dość tego wzajemnego obrzucania się błotem! Sam się bije w pierś za swój wczesjniejszy post ale sie dałem ponieść niezdrowym emojom gdy zobaczyłem teksty POBI22. On chyba kiedyś stał i nadal stoi tam gdzie kiedyś stało ZOMO!(nie głosowałem na PiS)
Szczerze byłem za tymi proponowanymi przez MF dodatkami zamiast prowiżji! Pewnie mój budżet by na tym stracił (wierze że nieznacznie) jednak zakończył by się okres wzajemnej walki, konkurencji, oszczerstw i nieczystych zagrań ze strony poborców w strone inspektorów i inspektorów w strone poborców. Tak sie jednak nie stało. Jednak może czas dogadać się i nie opluwać wzajemnie. Patrząc na mój US to jest to napewno możliwe!

18 maja 2007, 21:08
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

WAR,WAR,Only War. I dont speaking Polish language.Sorry Im tax colector. My Chief is Financial beilive.United Kingdom is the best many people,s Thanks very much .BYE ,BYE

As I see You don't speak even english, neither.

18 maja 2007, 21:45
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:46

POSTY        38
wzajemne relacje między poborcą a inspektorem zależą tylko od nich samych ...popracujmy więc każdy nad sobą...u mnie w urzędzie pracujemy wspólnie nad  występującymi problemami..oczywiście nie zawsze to wychodzi i czasami atmosfera jest napięta ale jakoś przemija i jest caałkiem nieżle...czasami wyskoczymy na piwo i wyjelemy sobie w twarz wszystkie żale.... :piwo:

19 maja 2007, 07:35
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA16 gru 2006, 22:38

POSTY        7

19 maja 2007, 11:09
Fachowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 19:39

POSTY        1834

czasami atmosfera jest napięta ...

<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Obrona miru domowego musi mieć rozsądne granice
Nie można gwarantować całkowitej bezkarności właścicielowi domu lub mieszkania za zabicie inkasenta czy dziennikarza naruszającego jego prywatność

Taka jest opinia Janusza Kochanowskiego, rzecznika praw obywatelskich, na temat propozycji zmian prawa karnego, a w nim przepisów o obronie koniecznej. Przypomnijmy: rząd chce, by napadnięty mógł się bronić przed atakiem i nie był za to ciągany po sądach. Jeśli przekroczy granice obrony koniecznej pod wpływem strachu, prokurator już na wstępie będzie mógł umorzyć jego sprawę. Podobnie się stanie, kiedy nie będzie wprawdzie działał pod wpływem strachu, ale za to np. w obronie własnego domu, mieszkania czy samochodu.

Pomysł liberalizacji prawa do obrony koniecznej budzi sporo emocji. Nie do końca podoba się on także rzecznikowi, który w tej sprawie napisał do sejmowej komisji pracującej nad zmianami w prawie karnym. Kochanowski wytyka pomysłowi kilka niebezpiecznych mankamentów. Zwraca uwagę, jak płynna jest granica pomiędzy obroną konieczną i przekroczeniem jej granic z jednej strony a przekroczeniem granic i niczym nieusprawiedliwionym zamachem rzekomo napadniętego z drugiej.

Twierdzi, że o tym, czy broniący się przed atakiem lub intruzem obywatel pozostanie bezkarny czy nie, nie powinien decydować prokurator. - W takich sprawach niezbędna jest jawność procedury oraz niezawisłość, którą dysponuje sąd -uważa rzecznik.

Nie podoba mu się także całkowita i obligatoryjna niekaralność obrony miru domowego. Nie musiałaby się nawet ona odbywać pod wpływem strachu czy wzburzenia.

- To wprowadzenie całkowitej bezkarności dla właściciela np. ogródka działkowego, który mógłby na zimno i bez żadnych konsekwencji zabić nieproszonego inkasenta -przestrzega rzecznik.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wygląda na to że praca poborcy będzie dostarczała porządnej dawki adrenaliny..

11 lip 2007, 08:07
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA10 sie 2007, 12:10

POSTY        2
witam wsyztskich - nie chcąc otwierać nowego tematu zadam swoje pytanie do poborców tutaj.
Około tygodnia temu dostaliśmy nowe wytyczne od szefostwa w sprawie dodatkowych przydziałówek do służby - mianowiecie do tej pory jak ktoś dzwonił do Nas z chęcią wpłaty pieniążków jechaliśmy do niego, pobieraliśmy pieniążki a nasi inspektorzy dodrukowywali nową przydziałówkę - od tej pory system uległ zmianie - jeśli zobowiązany chce wpłacić pieniądze musi dokonać bezpośredniej wpłaty na konto wierzyciela - my (poborcy) nie możemy pobrać pieniędzy - czy i w Waszych Urzędach byt ma tylko jedna główna przydziałówka - a pozostałe kwoty zobowiązani wpłacają na konta wierzycielowi?  I jak sądzicie jak to się odbije na naszych wskaźnikach pobrań?

pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

13 sie 2007, 20:53
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

do tej pory jak ktoś dzwonił do Nas z chęcią wpłaty pieniążków jechaliśmy do niego, pobieraliśmy pieniążki a nasi inspektorzy dodrukowywali nową przydziałówkę - od tej pory system uległ zmianie - jeśli zobowiązany chce wpłacić pieniądze musi dokonać bezpośredniej wpłaty na konto wierzyciela - my (poborcy) nie możemy pobrać pieniędzy - czy i w Waszych Urzędach byt ma tylko jedna główna przydziałówka - a pozostałe kwoty zobowiązani wpłacają na konta wierzycielowi?
I jak sądzicie jak to się odbije na naszych wskaźnikach pobrań?

Kosiarz? Widzę, że chyba kosisz kasę :D
Proponuję umawiać się z zobowiązanym na drugi czy trzeci dzień i wtedy będzie już
wpisany do głównej (bieżącej) przydziałówki ;)

13 sie 2007, 21:00
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA10 sie 2007, 12:10

POSTY        2
no to raczej nie załatwi sytuacji - zakładając że dostajemy służbę na 5 dni od poniedziałku do piątku idą do zobowiazanych w czwartek, czy w piatek nie mogę się z nimi umówić na poniedziałek - bo wówczas służba się już skończy i jak będą chcieli wpłacić pieniądze w poniedziałek to zostaje im bezpośrednia wpłata do wierzyciela...  jeśli ktoś widzi inne rozwiązanie z tej sytuacji proszę śmiało pisać...

pozdrawiam
kosiarz

14 sie 2007, 14:19
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA09 lut 2007, 20:35

POSTY        12
Witam! u mnie w US poborca dostaje na 5 dni dwie służby: tzw. główną i dodatkową. Do głównej służby dostaje tytuły niezależnie od jego woli i chęci (tzn. te które zadecyduje, że powinny iść w teren). Służba dodatkowa składa się z tytułów które poborca sobie zażyczy tzn. których nie załatwił w zeszłej głównej służbie bądź tytuły na klientów z którymi się wcześniej umówił itp. Nie ma możliwości aby została wydana mu kolejna (3) służba, chyba że w nadzwyczajnych przypadkach (zajęcie które może "uciec", pobranie powyżej 15000).
Poborcy nie narzekają więc myśle, że system się sprawdza.
Pozdrawiam

14 sie 2007, 15:34
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
U mnie w US obowiązuje poborców zadaniowy system pracy. Dostają służbę dwa razy w miesiącu. 15 TW na dzień z czego minimum do załatwienia na dzień jest 8 zobowiązanych ( taka ma być  najniższa średnia ze służby). Ponadto poborcy mogą dobierać TW na własny wniosek bez ograniczeń.

14 sie 2007, 16:45
Zawodowiec

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

no to raczej nie załatwi sytuacji - idą do zobowiazanych w czwartek, czy w piatek nie mogę się z nimi umówić na poniedziałek - bo wówczas służba się już skończy i jak będą chcieli wpłacić pieniądze w poniedziałek to zostaje im bezpośrednia wpłata do wierzyciela...

No to przecież w poniedziałek będzie już w nowej (bieżącej) przydziałówce.

szerszeń                    

u mnie w US poborca dostaje na 5 dni dwie służby: tzw. główną i dodatkową. Do głównej służby dostaje tytuły niezależnie od jego woli i chęci (tzn. te które zadecyduje, że powinny iść w teren). Służba dodatkowa składa się z tytułów które poborca sobie zażyczy tzn. których nie załatwił w zeszłej głównej służbie bądź tytuły na klientów z którymi się wcześniej umówił itp.
Poborcy nie narzekają więc myśle, że system się sprawdza.

I o tym, Kosiarz, pisałem  :)

Ostatnio edytowano 14 sie 2007, 16:56 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

14 sie 2007, 16:56
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA15 sty 2007, 22:20

POSTY        9
A u Nas dostajemy po 100 zobowiązanych na tydzień a właściwie to na 3 dni robocze - jednego dnia się rozliczasz w domu aby kolejnego oddać rano służbę i czekać na nową (cały dzień zmarnowany..)

A tytuły u inspektorek leżą po minimum 4-5 miesięcy. W tym tygodniu dostałem tytuły na moją prośbę (wow!) gdzie zajęcie bankowe zrobione było w październiku ubiegłego roku i od tej chwili nie były przydzielane poborcy..

A od czasu, gdy nie można przyjmować pieniędzy w US - drastycznie spadła ilość załatwionych tytułów..

16 wrz 2007, 18:01
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 43 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona