Teraz jest 06 wrz 2025, 17:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Praca na 1/2 lub mniej etatu 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2006, 16:21

POSTY        26
Czy gdzieś w Polsce poborcy dostali juz nowe angaże? U nas cisza jak makiem zasiał a koniec marca zbliża sie wielkimi krokami :(

21 mar 2007, 18:49

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Czy gdzieś w Polsce poborcy dostali juz nowe angaże? U nas cisza jak makiem zasiał a koniec marca zbliża sie wielkimi krokami :(

Podejrzewam, że cisza zapadła jak naczelnicy usłyszeli co dostaną.
Nie wiem jak to wygląda w poszczególnych urzędach, ale na przykładzie jedenj z izb wychodzi mi, że dostała na poprawę sytuacji w egzekucji niewiele ponad 1 etat na US. Jeśli szczęśliwie poborcy są zatrudnieni na 1/2 a nie na 1/4 etatu to załatwi to raptem problem 2 pracowników.
Tak więc cisza oznacza pewnie głeboką zadumę nad problemem "podzielenia zapałki na czworo". :mur:

21 mar 2007, 19:24
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Chciałbym podziękować w imieniu koleżanek i kolegów dla wszystkich, którzy przyczynili się do zlikwidowania chorej sytuacji jaka miała miejsce w większości US, a polegała na zatrudnianiu poborców, inspektorów, na cząstkowe etaty. Piszę podziękowanie dziś, ponieważ całe etaty otrzymają wszyscy od 01-04-2007r. (kto nie otrzyma proszę o kontakt, załatwię), a że jest to dzień, w którym imieniny ma Grażyna…
Dziękuję ZZ za zainteresowanie się tą sprawą, pilotowanie jej i doprowadzenie do zakończenia sukcesem. Nie jest to może wygrana wojna, ale jest na pewno wygrana bitwa. By wygrać wojnę, trzeba wygrywać bitwy.

[attachmentid=129]

27 mar 2007, 20:22
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
To miłe Zielonka, dziękuję w imieniu zainteresowanych. Ciekawe czy wielu zdecyduje się wypowiedzieć to krótkie, ale Wielkie słowo...

28 mar 2007, 12:38
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA31 paź 2006, 07:46

POSTY        38

ja też proszę o kontakt w przypadku, o którym wspomina Zielonka

28 mar 2007, 13:28
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2006, 16:21

POSTY        26
Kto dostał ten dostał a u nas nadal cisza. NUS nic nie wie. :mur:

28 mar 2007, 14:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 mar 2007, 22:58

POSTY        54

LOKALIZACJAz kraju
No właśnie kto dostał to dostał :( . A nic nie wiadomo o informatykach ? Oni też czasami są zatrudniani na 1/2 etatu  :(

28 mar 2007, 18:09
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 mar 2007, 15:11

POSTY        9
Witam ja również bardzo dziękuje za wstawienie się za nas i wynegocjowanie dodatkowych etatów. Pracuje już w US 5 lat na pół etatu ale pracuje prawie 8 godzin i może w końcu sie doczekam. Już opowiadam co się dzieje u mnie, otóż na razie  dostają uzupełnienia etatów - dział księgowości i wymiary, ale o egzekucji nic nie jest wspomniane, a wszystko odbywa się w tajemnicy więc myślę że egzekucje ominie owe uzupełnianie etatów. Pozdrawiam .... pracuś

29 mar 2007, 15:21
Specjalista

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
U mnie w urzędzie też nie jest to doskonale przebiegający proces, ale coś się dzieje w tej materii. Zwiazek ma sygnały, że są problemy z ostatecznym zakończeniem tego problemu. Choć to już koniec marca, a wszystko miało ruszyć od 01.04.2007 r.( konieć z połówkami etatów) - to proszę o cierpliwość. Związki tego nie odpuszczą!!!

Ostatnio edytowano 29 mar 2007, 17:53 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

29 mar 2007, 17:53
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA15 mar 2007, 17:29

POSTY        2

29 mar 2007, 19:38
Specjalista

REJESTRACJA22 paź 2006, 10:51

POSTY        328

LOKALIZACJAUS poza stolicą

Jako ten co jeszcze na "starym "forum zaczął ten temat .Pozwole sobie na przypomnienie ze starego forum pierwszego postu :

LATKA LECĄ

:czytaj:
Temat postu: Praca na 1/2 lub mniej etatu  Data wysłania: 19.04.2004 (g.22:54)  

ILOŚĆ WPISÓW: 199

Od dwu dni wielkie halo w TVN o wyzysku pracowników w "Biedronkach ".Pewnie mają racje .A przecież to samo dzieje się w naszym resorcie -szczególnie w działach egzekucyjnych.Napiszcie czy w waszych US też jest powszechne łamanie prawa pracy przez fikcyjne zawieranie stosunku pracy na część etatu.Spokojnie zastanawiając się to maxymalna bezczelność tolerowanie faktu łamania prawa w PAŃSTWOWYM Urzędzie[/u][/b]

Pytania obecne moje do zainteresowanych egzekutorów zatrudnionych na cząstki etatu .
Czy wiesz już ile będziesz zarabiał na cały etat ?
Czy wszyscy są chętni przyjąć angaż na cały etat - czy może pasuje komuś  nadal tylko część etatu ?
Czy komuś już dano zmianę angażu - jeżeli tak czy to jest automat : na przykład dotychczasowy wskażnik półetatowca razy dwa czy "jakoś "inaczej ?

Napiszcie zainteresowani tematem jak to u Was przebiega
Ps. 'moi' wszyscy półetatowi poborcy nic jeszcze na papierze nie dostali .Inspektorzy wszyscy byli na cały etat .

I ja "ojciec założyciel " tego wątku ,choć NIGDY nie pracujący na 1/2 etatu dziękuję ZZ za pomoc .Oczekuje dalej na informacje jakie wskażniki otrzymujecie na nowych angażach . Jawność i wymiana informacji pomoże innym !

29 mar 2007, 20:43
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA20 lis 2006, 12:07

POSTY        13
U nas na razie cisza w temacie całych etatów dla poborców.

31 mar 2007, 06:54
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina
Ale tu wypowiadają się poborcy czy ich rzecznicy prasowi, którzy pociągają za sznurki :) bo sam nie wiem

02 kwi 2007, 16:57
Specjalista

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
<!--quoteo--><div class='quotetop'></div><div class='quotemain'><!--quotec-->Rada Sekcji Krajowej
NSZZ „SOLIDARNOŚĆ”
Pracowników Skarbowych
w   Warszawie

SK/42/2007                                                                                                                Radom, 2007-04-02

Pan
Marian Banaś
Szef Służby Celnej
Podsekretarz Stanu
w Ministerstwie Finansów

Na podstawie:
art. 61 ust. 1 Konstytucji Rzeczpospolitej Polskiej z dnia 2 kwietnia 1997 roku,
art. 1 ust. 1, art. 2, art. 3 ust. 1 i 2, art. 4 i art. 6 ustawy z dnia 6 września 2001 roku o dostępie do informacji publicznej,
ustawy z dnia 23 maja 1991 roku o związkach zawodowych
wnoszę o przedstawienie w formie pisemnej nie później niż w ciągu 14 dni od dnia złożenia niniejszego wniosku, informacji o rozdysponowaniu dodatkowych etatów przyznanych w 2007 roku dl potrzeb działów egzekucyjnych, a w szczególności podaniu następujących danych:
-        ilość-         dodatkowych etatów w skali kraju,
-        ilość-         dodatkowych etatów przyznanych na poszczególne województwa,
-        wysokości funduszu  wynagrodzeń związanego z tymi etatami w skali kraju,
-        wysokości funduszu wynagrodzeń związanego z tymi etatami przyznanego na poszczególne województwa,
-        zasad i kryteriów, jakimi  kierowano się przy podziale tych etatów na poszczególne województwa.

Z uwagi na to, że w tej sprawie zadaliśmy pytanie już w styczniu br. (pismo znak SK/3/2007 z dnia 26 stycznia 2007 roku) i do tej pory nie otrzymaliśmy odpowiedzi  na nasze zapytanie – prosimy potraktować sprawę jako pilną.

z up. Rady Sekcji Krajowej
PRZEWODNICZĄCY

Tomasz Ludwiński
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

02 kwi 2007, 19:10
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 41 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona