Teraz jest 06 wrz 2025, 17:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 26 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
1.Podział tyt. wykonawczych...2.ryczałt 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA02 lis 2006, 16:21

POSTY        26
Ciekawe czy na gminę mam tez jeździc PKSem, pewnie załatwilbym dwóch zob, przeciez pracuje na pół etatu.Bądźmy poważni.

12 lut 2007, 21:46
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2007, 17:41

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina

Co do tego, że sprawa podpada pod prokuratora - nie ma wątpliwości. a moje pytanie brzmi: co na to egapoltax? bo o ile mi wiadomo, nie da się przydzielić jednego zobowiązanego dwóm poborcom na raz...swoją drogą, gdzieś tam jest niezły bałaganik....

A słyszlaś kiedyś o czymś takim, że jak dostałaś(eś) od inspektora tytuły wykonawcze i poszłaś do zobowiązanego do mieszkania X  to inny poborca zaprzyjaźniony z tym  owym inspektorem kasowali na miejscu tego zob. X, po prostu ciebie okrajając z prowizji,

18 mar 2007, 00:33
Amator
Własny awatar

POSTY        26
Znam różne "ciekawe historie" ale o czymś takim to nawet mnie się nie śniło.Zresztą lepiej nie ruszać g. bo śmierdzi.

18 mar 2007, 06:42
Znawca
Własny awatar

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina

Znam różne "ciekawe historie" ale o czymś takim to nawet mnie się nie śniło.Zresztą lepiej nie ruszać g. bo śmierdzi.

Tak z tym się zgodzę, tylko co można z tym zrobić...może do kogoś napisać?

18 mar 2007, 10:42
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA01 gru 2006, 18:35

POSTY        192

<!--quoteo(post=5557:date=10. 02. 2007 g. 10:39:name=Emma)--><div class='quotetop'>(Emma @ 10. 02. 2007 g. 10:39) [snapback]5557[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Co do tego, że sprawa podpada pod prokuratora - nie ma wątpliwości. a moje pytanie brzmi: co na to egapoltax? bo o ile mi wiadomo, nie da się przydzielić jednego zobowiązanego dwóm poborcom na raz...swoją drogą, gdzieś tam jest niezły bałaganik....

A słyszlaś kiedyś o czymś takim, że jak dostałaś(eś) od inspektora tytuły wykonawcze i poszłaś do zobowiązanego do mieszkania X  to inny poborca zaprzyjaźniony z tym  owym inspektorem kasowali na miejscu tego zob. X, po prostu ciebie okrajając z prowizji,
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Zenekzenek, czy piszesz o zaległościach tego zobowiaząnego wynikających z 1 i tego samego tytułu - to niemożliwe. Coś zmyślasz!!!

18 mar 2007, 18:33
Znawca
Własny awatar

POSTY        129

LOKALIZACJACzarna dolina

<!--quoteo(post=7264:date=18. 03. 2007 g. 00:33:name=zenekzenek)--><div class='quotetop'>(zenekzenek @ 18. 03. 2007 g. 00:33) [snapback]7264[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=5557:date=10. 02. 2007 g. 10:39:name=Emma)--><div class='quotetop'>(Emma @ 10. 02. 2007 g. 10:39) [snapback]5557[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Zenekzenek, czy piszesz o zaległościach tego zobowiaząnego wynikających z 1 i tego samego tytułu - to niemożliwe. Coś zmyślasz!!!
Na ten jeden wystawili tyt. wyk. zastępczy a na pozostałe nowe tytuły poszedł nowy przydział na większe kwoty, ja dostałem tytuł może na ok 200 zł, a inspektor przetrzymywał w szufladzie na ok 20.000,- tytuły

18 mar 2007, 19:11
Amator

REJESTRACJA09 lut 2007, 20:35

POSTY        12
dobrze, że niedługo reforma prowizji i już ci sztraszni, okrutni i nic nierobiący inspektorzy nie będą "okradać" zapracowanych i biednych poborców ;)

18 mar 2007, 22:03
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 mar 2007, 11:57

POSTY        2

dobrze, że niedługo reforma prowizji i już ci sztraszni, okrutni i nic nierobiący inspektorzy nie będą "okradać" zapracowanych i biednych poborców ;)

Oj okrutni okrutni przetrzymują tytuły w szafach a poborcy ganiają z mandatami :stop:

19 mar 2007, 17:58
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA22 paź 2006, 09:28

POSTY        64

Na ten jeden wystawili tyt. wyk. zastępczy a na pozostałe nowe tytuły poszedł nowy przydział na większe kwoty, ja dostałem tytuł może na ok 200 zł, a inspektor przetrzymywał w szufladzie na ok 20.000,- tytuły

A co to jest tytuł wykonawczy zastępczy?

19 mar 2007, 20:58
Początkujący

REJESTRACJA20 lis 2006, 23:30

POSTY        8
...i stało się. Zaczęto wprowadzać na dobre zmiany...Podział tytułów na poborców stał się faktem. Jedni będą się zajmowali tylko i wyłącznie podatkami a inni wierzycielami obcymi (mandaty, izby wytrzeźwień itp.). Oczywiście to dotyczy jednego z U.S ale ciekawe czy inni nie podchwycą takiego pomysłu...co myślicie o tym??Czy w jakimś U.S. już coś podobnego działa, a jeśli tak to z jakimi rezultatami??

14 kwi 2007, 11:40
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808

...i stało się. Zaczęto wprowadzać na dobre zmiany...Podział tytułów na poborców stał się faktem. Jedni będą się zajmowali tylko i wyłącznie podatkami a inni wierzycielami obcymi (mandaty, izby wytrzeźwień itp.). Oczywiście to dotyczy jednego z U.S ale ciekawe czy inni nie podchwycą takiego pomysłu...co myślicie o tym??Czy w jakimś U.S. już coś podobnego działa, a jeśli tak to z jakimi rezultatami??

Z tego co się orientuję, to takie podziały są stosowane w US Żagań, lub Żary. Pani naczelnik wybrała „dobrych” poborców i oni otrzymują do realizacji „dobre” tytuły (czytaj: podatkowe), natomiast „gorsi” poborcy otrzymują „gorsze” tytuły (czytaj: izby, mandaty). Zmiana rejonów następuje w ten sposób, że „lepsi” wymieniają się między sobą, a „gorsi” między sobą. Kryteria jakimi się posługuje wybierając tych „lepszych” nie są znane. Uważam, że takie podejście jest co najmniej nie etyczne, a zarazem stwarza możliwości do korupcji. Taka selekcja poborców jest nie zgodna z obowiązującymi przepisami, a wręcz jest formą mobbingu. Podział na obszary, nie oznacza podziału na rodzaj tytułów wykonawczych, oraz na poborców do ich realizacji, oznacza podział na ulice, dzielnice, miejscowości.
O stosowaniu "podziału na tytuły" poborcy powinni (wręcz mają obowiązek) informować IS. Jeżeli boją się zrobić to otwarcie, to mogą zrobić w sposób anonimowy.

Ostatnio edytowano 15 kwi 2007, 07:03 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz

15 kwi 2007, 06:56
Amator
Własny awatar

POSTY        26
Po prostu ci dobrzy z tytułami podatkowymi będą jeszcze lepsi a ci z mandatami coraz gorsi. Kto pracuje to wie o co chodzi.Przecież to chore. :mur:

16 kwi 2007, 19:12
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 26 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2