Teraz jest 06 wrz 2025, 17:46

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Zajęcia na TW 
Autor Treść postu
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA30 paź 2009, 18:50

POSTY        15
Post Zajęcia na TW
W moim urżędzie inspektorzy robią zajęcia na wszystko co sie rusza a jak skapnie im 5 pln to leży taki tytuł na zajęciu latami i nie ma o czym gadać zeby dostał poborca. Dopiero jak jakas firma upadnie to wtedy okazuje sie że ma zaległości i poborca dostaje do załatwienia a wtedy to już jest pozamiatane. Ale się szczycą że przeprowadzili skuteczną egzekucje bo zeszły jakies drobne.

03 lut 2010, 20:09
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA19 sty 2007, 12:05

POSTY        41
Post Zajęcia na TW
viola1                    

Pracuję w Nowej Soli, pani Naczelnik wprowadziła jasne zasady. Poborcy mają zakaz pobierania w urzędzie, mogą być tylko do dziesiątej godziny, tytuły wykonawcze najpierw mają inspektorzy, jak nie schodzi przez dłuższy czas, to przydzielamy poborcom. Wszyscy są zadowoleni i wam też tego życzę.

'wszyscy' są zadowoleni tzn. chcesz nam powiedzieć, że poborcy też? nie rozsmieszaj mnie. Chyba, że w waszym urzędzie podobnie jak już to się stało w wielu innych poborcy to nie 'wszyscy' tylko 'nikt'

03 lut 2010, 23:10
Specjalista
Własny awatar

REJESTRACJA29 paź 2009, 17:12

POSTY        360
Post Zajęcia na TW
viola1                    

Pracuję w Nowej Soli, pani Naczelnik wprowadziła jasne zasady. Poborcy mają zakaz pobierania w urzędzie, mogą być tylko do dziesiątej godziny, tytuły wykonawcze najpierw mają inspektorzy, jak nie schodzi przez dłuższy czas, to przydzielamy poborcom. Wszyscy są zadowoleni i wam też tego życzę.

O ile wiem to o Was było dosyć głosno viola1, a może to ty jestes ta panią NUS

03 lut 2010, 23:33
Zaawansowany

REJESTRACJA15 gru 2009, 19:03

POSTY        37
Post Zajęcia na TW
apasko                    

O ile wiem to o Was było dosyć głosno viola1, a może to ty jestes ta panią NUS

Jeszcze nie jestem ;). Jak ktoś coś robi, to jednym się podoba, innym nie. Jesteśmy dobrym urzędem, między innymi dzięki trafnym decyzjom pani naczelnik.

02 sie 2010, 21:01
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA09 lis 2007, 21:23

POSTY        1
Post Zajęcia na TW
Komornikus                    

Wprowadziłem zasadę, że tytułem w pierwszej kolejności zajmuje się służba wewnętrzna. Gdy zajęcia nie przyniosą rezultatu tytuł przydzielany jest do służby poborcy. Oczywiście są przypadki, gdzie od razu trzeba wysłać poborcę, ale każde odstępstwo rozpatruję indywidualnie. Pamiętać trzeba jeszcze o jednym. Nawet gdyby poborcy mieli świetne wyniki a inspektorzy mizerne to zabrakłoby pieniędzy na wypłaty prowizji. Koszt poprania gotówki - 5%. Prowizja poborcy 6,15. To inspektorzy muszą niejako "dokładać" do interesu. Przygotowywane rozporządzenie prowizyjne mówi nawet że suma wypłat na prowizje nie może przekroczyć 50% uzyskanych w kwartale kosztów. A co do tworzenia stanowisk egzekutorów to jeśli chodzi o mnie - jestem sceptykiem. Mam kilku świetnych poborców, którzy nie poradziliby sobie z pracą inspektorską bo nie polega ona jak się wydaje niektórym poborcom tylko na trzaskaniu zajęć i tak samo są świetni inspektorzy, którzy sami nie widzą się w terenie. Nie ma systemu doskonałego. Ważna jest dobra organizacja pracy i przydzielanie każdemu zadań na miarę jego możliwości, chyba że w niczym się nie odnajduje. :unsure:

Popieram kolegę, w każdej sytuacji trzeba się znaleźć i jako komornik i jako człowiek.

14 sie 2010, 21:07
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 08:11

POSTY        74
Post Zajęcia na TW
Należy zmienić co nieco w ustawie. Przede wszystkim minimalną kwotę za pobranie i  opłatę manipulacyjną. Nie rozumiem w czym problem. Efektem tego, mniej tytułów wykonawczych zalegałoby szafy a i na prowizję by nie brakło. M.F nie jest w stanie  tego dokonać.  Myślę, że powodem tego jest, olewawszy wszystko.

15 sie 2010, 10:08
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 20 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2