Teraz jest 06 wrz 2025, 21:09

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Mnożniki komorników 
Autor Treść postu
Zaawansowany

REJESTRACJA22 maja 2009, 10:53

POSTY        45
Post Mnożniki komorników
ponadto komornik, jako ten fachowiec najlepszy z najlepszych bierze najtrudniejsze sprawy, o dużym stopniu skomplikowania i wymagające specjalistycznej wiedzy prawniczej z KSH, prawa upadłościowego itp. ;-) , więc na pewno nikomu w drogę nie wchodzi a jego wysoka prowizja od takich spraw wynika tylko z rozmiaru  i wagi tych spraw ;-) Dobrze mówię? ;-)

25 sty 2010, 08:51
Amator

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:22

POSTY        14
Post Mnożniki komorników
ponadto komornik, jako ten fachowiec najlepszy z najlepszych bierze najtrudniejsze sprawy, o dużym stopniu skomplikowania i wymagające specjalistycznej wiedzy prawniczej z KSH, prawa upadłościowego itp. ;-) ..... jaaasne, szczególnie wtedy, gdy ma średnie wykształcenie to faktycznie fachowiec z niego najlepszy z najlepszych  :rotfl:

25 sty 2010, 12:36
Zaawansowany

POSTY        45
Post Mnożniki komorników
mówisz pewnie o jakich starych komornikach, kiedy mogli nimi być mając średnie? No bo Ci nowi to już fachowcy pełną gębą z  odpowiednim wykształceniem prawniczym z pewnością, no bo po co jakiemu NUSowi komornik po polonistyce albo inny inżynier?

25 sty 2010, 12:46
Amator

REJESTRACJA09 lis 2007, 07:22

POSTY        14
Post Mnożniki komorników
bo po co jakiemu NUSowi komornik po polonistyce albo inny inżynier?

Bardzo dobre pytanie! Gorzej z odpowiedzią..... <_<

25 sty 2010, 12:57
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 06:40

POSTY        2
Post Mnożniki komorników
no oczywiście- 100 % racji. Fachowcem może być tylko urzedowy prawnik po zaocznych studiach, często za państwowe pieniadze, który nigdy nie zaznał smaku prawdziwego życia studenckiego, zaliczając na 5,00 przedmioty po 2 godz. wykładu,normalne (nie za pieniądze!) trwające kilkadziesiąt godzin wykładów i ćwiczeń. <_<

25 sty 2010, 19:35
Zawodowiec

REJESTRACJA22 paź 2006, 15:04

POSTY        3146

LOKALIZACJAsamo centrum (no prawie)
Post Mnożniki komorników
olin72                    

....no bo po co jakiemu NUSowi komornik po polonistyce albo inny inżynier?

A ja myślałem, że liczy się skuteczność  :blink:
Widać byłem naiwny  :(

25 sty 2010, 19:37
Zaawansowany

POSTY        45
Post Mnożniki komorników
kaszłu                    

no oczywiście- 100 % racji. Fachowcem może być tylko urzedowy prawnik po zaocznych studiach, często za państwowe pieniadze, który nigdy nie zaznał smaku prawdziwego życia studenckiego, zaliczając na 5,00 przedmioty po 2 godz. wykładu,normalne (nie za pieniądze!) trwające kilkadziesiąt godzin wykładów i ćwiczeń. <_<

no widzisz, kolejne pole do akademickiej dyskusji ;-) ...a ja znam prawnika, który ..... tak możemy bez końca i przy każdym temacie. A tak poza tym to ja też uważam, że po żadnych studiach nikt nie jest "Orłem Temidy".
Dodano: Wto Sty 26, 2010 11:38 am

supersaper                    

olin72                    

....no bo po co jakiemu NUSowi komornik po polonistyce albo inny inżynier?

A ja myślałem, że liczy się skuteczność  :blink:
Widać byłem naiwny  :(

to samo pisałem przy wątku o wykształceniu ale koledzy na forum mnie poinformowali, że jednak wykształcenie to zupełnie co innego niż doświadczenie i skuteczność  :zeby: Z doświadczenia jednak wiem, jakimi sprawami zajmują się dobrzy komornicy z wykształceniem prawniczym a jakimi sprawami zajmują się skuteczni komornicy po innych studiach (Ci głównie konkurowali o tytuły z poborcami czyli, żeby było łatwo i dużo kasiury, ale jako że ich pozycje w tej konkurencji, że tak powiem były odmienne  :zeby:  to wynik konkurencji był łatwy do przewidzenia, czego konsekwencją na forum są różne śmieszne dyskusje :zeby: ) Aha, no i wiem, że trochę uogólniam no i że nie wszyscy komornicy mają szczęście mieć prowizję itd. :zeby:  :zeby:

26 sty 2010, 10:36
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 21 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2