Teraz jest 06 wrz 2025, 17:37

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Nagrody kwartalne w Egzekucji - mity, plotki, prawda ? 
Autor Treść postu
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 mar 2008, 18:43

POSTY        120
U mnie w US obowiązuje zarządzenie, które dotyczy wszystkich pracowników.
Wszystko w rękach kierownika, to on musi napisać wniosek. I raczej jest tak, że wszyscy dostaja. Naprawdę powaznie trzeba coś zawalić żeby nie dostać. I nie ma tu  róznicy czy są to pracownicy egzekucji czy innej komórki organizacyjnej. Zreszta po każdym podziale zz robią zebranie i omawiaja przepieg konsultacji w sprawie  podziału nagród.

12 wrz 2008, 07:06
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska

Widzę, że poruszyłem temat trochę ostro, bo brak jest informacji z waszej strony.

Proszę Was podzielcie się informacją jak w Waszym US traktowani są pracownicy egzekucji przy podziale nagród kwartalnych.

Możecie podać jakieś kwoty?
Może sposób dzielenia?
Czy przy tak dużych różnicach są pisemne uzasadnienia?
Czy może ktoś podrzuci jakiś przepis, za pomocą, którego pracownicy egzekucji mogliby się bronić przed nieuzasadnionym obniżaniem nagród kwartalnych?

Wszelka pomoc jest mile widziana – przygotowuję się do napisania pozwu do Sądu Pracy i wszystkie sugestie i wskazówki będą mi pomocne.

Pozdrawiam

Poczytaj: <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showtopic=655" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/ind...p?showtopic=655</a>
Druga sprawa to regulamin przyznawania nagród. Jaki jest, a jeśli go nie ma - to jest to sprawa dla PIP. Prosta sprawa i PIP nie będzie miał problemów z podjęciem interwencji.
Poza tym poczytaj sobie : <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showforum=4" target="_blank">http://www.skarbowcy.pl/mkportal/forum/index.php?showforum=4</a>

Ostatnio edytowano 12 wrz 2008, 08:14 przez melon, łącznie edytowano 1 raz

12 wrz 2008, 08:12
Znawca
Własny awatar

POSTY        120
Melon z tym PIP-em to ostrożnie. Oni wcale nie są za nami.

12 wrz 2008, 08:39
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA06 gru 2007, 10:25

POSTY        8
W naszym US pracownicy prowizyjni mają około 30 % tego co inni pracownicy. Nie prowizyjni mają około 80% tego co inni.

Gdy próbowaliśmy coś z tym zrobić nałożyli nam plany pracy których nikt nie jest w stanie wykonać, więc NUS ma powód do obcięcia nagród (a my do pisania wyjaśnień dlaczego pracy nie wykonaliśmy - mamy już zrobiony szablon, bo co kwartał piszemy to samo).

12 wrz 2008, 08:43
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Dyskryminacja płacowa jest naruszeniem Kodeksu Pracy (zobacz moja odpowiedź dla Bogumiła wyżej). Andabata, czy u Ciebie inni pracownicy z innych działów też maja nałożone plany których realizacja rzutuje na wypłatę i wysokość nagrody???

12 wrz 2008, 10:49
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA29 sie 2007, 16:12

POSTY        3
[quote name='Bogumił' date='11. 09. 2008  g. 21:04' post='34183']
Widzę, że poruszyłem temat trochę ostro, bo brak jest informacji z waszej strony.

Proszę Was podzielcie się informacją jak w Waszym US traktowani są pracownicy egzekucji przy podziale nagród kwartalnych.

Możecie podać jakieś kwoty?
Może sposób dzielenia?
Czy przy tak dużych różnicach są pisemne uzasadnienia?
Czy może ktoś podrzuci jakiś przepis, za pomocą, którego pracownicy egzekucji mogliby się bronić przed nieuzasadnionym obniżaniem nagród kwartalnych?

Wszelka pomoc jest mile widziana – przygotowuję się do napisania pozwu do Sądu Pracy i wszystkie sugestie i wskazówki będą mi pomocne.

Pozdrawiam

[font=Arial] IV kwartał 2007 odniosłem się negatywnie do przyznania premii pracownikowi z uzasadnieniem -więc też nie dostałem ale bez uzasadnienia LOL

22 paź 2008, 20:57
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA03 mar 2007, 23:20

POSTY        189

Melon z tym PIP-em to ostrożnie. Oni wcale nie są za nami.

to prawda! ale z drugiej strony wszystko zależy od regulaminu

22 paź 2008, 21:48
Zaawansowany

REJESTRACJA21 paź 2008, 12:52

POSTY        34

U mnie  w us wszyscy parcownicy mają prawo do nagrody i ją dostają. mniejsza lub większą. to zalezy od kierownika i jego wniosku. Wszytko jest uzgadniane z zz.

w "moim" US po bożemu - każdemu równo (tak się mówi oficjalnie) - a w rzeczywistości to wiadomo jak się donosi wszystko co sie uslyszy i leje wazeline kierownikowi to się ma górkę, w przeciwnym wypadku "ochłapy". Norma która się chyba nie zmieni.

A najgorsze że problem kupić wazeline i słuch juz nie ten.  :(  :(  :(  :(

23 paź 2008, 07:12
Znawca
Własny awatar

POSTY        120
Jak w każdej organizacji znajdzie się jakas czarna owca. Ale jak w każdej organizacji przewodniczący wybierany jest przez jej czlonków.  Tak więc można go zmienic.
Do roboty.

23 paź 2008, 11:52
Zaawansowany

REJESTRACJA21 gru 2006, 00:39

POSTY        88
Nagrody za 3 kwartał sięgnęły zenitu na moje konto wpłynęło 165, 45 zł.

Jest to największa kwota, jaką dostałem od chyba 5 lat – nie wiem, co z tym zrobię…

Jak tu zaszaleć – w końcu mam o jakieś 50 zł. więcej niż przez ostatnie kilka lat – może macie jakieś propozycje…

Pozdrawiam

23 paź 2008, 23:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA26 sty 2007, 08:38

POSTY        39
u mnie i moich kolegów wpłyneło po ok. 540zł.

24 paź 2008, 08:42
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

Jest to największa kwota, jaką dostałem od chyba 5 lat – nie wiem, co z tym zrobię…

Jak tu zaszaleć – w końcu mam o jakieś 50 zł. więcej niż przez ostatnie kilka lat – może macie jakieś propozycje…

Pozdrawiam

W dobie ogólnoświatowego kryzysu i zaglądającej w oczy recesji, przy równoczesnym braku zaufania do szeroko rozumianego systemu bankowo-finansowego, proponuję przesłać te środki do mnie - celem bezpiecznego zainwestowania na dobry procent (40). Inwestuję w bezpieczne aktywa: Absolut, Finlandia itp.

24 paź 2008, 08:51

REJESTRACJA20 paź 2006, 19:00

POSTY        2176

W dobie ogólnoświatowego kryzysu i zaglądającej w oczy recesji, przy równoczesnym braku zaufania do szeroko rozumianego systemu bankowo-finansowego, proponuję przesłać te środki do mnie - celem bezpiecznego zainwestowania na dobry procent (40). Inwestuję w bezpieczne aktywa: Absolut, Finlandia itp.

1. Gdybyś nie był aż tak "pazerny", poleciłbym inwestycję kilkunastoprocentową ( dokładna wartość zależy od rocznika ). Merlocik "Pertus Pomerol", to aktywa ze zdecydowanie wyższej półki.
2. Pomijając punkt pierwszy - uważaj byś - poprzez wybór trunków - nie znalazł się na krótkiej liście.
Wszak Prezydent jest innego zdania...

Bogumił                    

Pozdrawiam

Spróbuj chłopie trochę odłożyć. Za nagrody z ostatniego pięciolecia, może uda Ci się nabyć najtańszą butelkę Petrusa. Ale jakbyś chciał posmakować lepszego rocznika, to musisz jeszcze poczekać tak z pięć - siedem lat. I to pod warunkiem, że nagrody regularnie będą wpływać na Twój rachunek bankowy.
Tylko nie zapomnij zawiadomić jak już zostaniesz szczęśliwym posiadaczem. Chętnie spróbuję...
Wszak "In vino veritas".

24 paź 2008, 14:37
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 29 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona