Na stronie www.egzekucja.org.pl znalazł sie nowy projekt rozporządzenia w sprawie prowizji. Czy ktoś coś wie więcej na ten temat?
16 lis 2007, 09:39
<a href="http://bip.kprm.gov.pl/bip/index.jsp?artId=1505" target="_blank">http://bip.kprm.gov.pl/bip/index.jsp?artId=1505</a> To jest link do projektu rozporządzenia w sprawie prowizji, proponowanego przez MF. :mur: :mur: :mur:
____________________________________ Mam tyle pieniędzy, że mogę nie pracować aż do końca życia, żyjąc w komforcie i luksusie. Pod warunkiem, że umrę w przyszły piątek
26 lis 2007, 23:55
Egzekutorzy, a czy zastanowiliście się, co pozostałych pracowników oprócz egzekucji w us-ach motywuje do pracy, bez jakiejkolwiek prowizji pracują sumiennie za podstawowe wynagrodzenie które egzekutory równierz mają. Nikogo nie straszymy że jak nie dostaniemy prowizji to nie będziemy wykonywać swoich obowiązków. Ponadto zauważyłam że forum zdominowane jest przez egzekutorów, poprostu mają najwięcej czasu na pisanie postów, to też o czymś świadczy. (jestem na urlopie)
27 lis 2007, 07:22
Projekt ukazał się na stronie KRM <a href="http://bip.kprm.gov.pl/bip/index.jsp?artId=1505" target="_blank">http://bip.kprm.gov.pl/bip/index.jsp?artId=1505</a> Jak wynika żadnych zmian nie ma. W tej sytuacji za pośrednictwem Forum ZZ jako sygnatariusza komisji trójstronnej podjęliśmy działania o zmianę projektowanego rozporządzenia. Zmieniony projekt w wersji ZZPEA ma poparcie wśród pracowników egzekucji i nie tylko.
27 lis 2007, 08:53
Projekt ukazał się na stronie KRM <a href="http://bip.kprm.gov.pl/bip/index.jsp?artId=1505" target="_blank">http://bip.kprm.gov.pl/bip/index.jsp?artId=1505</a> Jak wynika żadnych zmian nie ma. W tej sytuacji za pośrednictwem Forum ZZ jako sygnatariusza komisji trójstronnej podjęliśmy działania o zmianę projektowanego rozporządzenia. Zmieniony projekt w wersji ZZPEA ma poparcie wśród pracowników egzekucji i nie tylko.
27 lis 2007, 09:27
notka
Egzekutorzy, a czy zastanowiliście się, co pozostałych pracowników oprócz egzekucji w us-ach motywuje do pracy, bez jakiejkolwiek prowizji pracują sumiennie za podstawowe wynagrodzenie które egzekutory równierz mają. Nikogo nie straszymy że jak nie dostaniemy prowizji to nie będziemy wykonywać swoich obowiązków. Ponadto zauważyłam że forum zdominowane jest przez egzekutorów, poprostu mają najwięcej czasu na pisanie postów, to też o czymś świadczy. (jestem na urlopie)
Ja też nie dostaje prowizji, a w pracy siedzę i pracuję. Nie wiem czy danie prowizji innym niż egzekucja pracownikom dałoby lepsze wyniki jeżeli chodzi o samą pracowitość (myślę, że większość pracuje mniej lub bardziej optymalnie), ale zapewne zwiększyłoby wymiar, bo w obecnej sytuacji - po co się spalać i truć ludziom życie...
Ostatnio edytowano 27 lis 2007, 11:37 przez widow, łącznie edytowano 1 raz
27 lis 2007, 11:35
widow
[...] Nie wiem czy danie prowizji innym niż egzekucja pracownikom dałoby lepsze wyniki jeżeli chodzi o samą pracowitość (myślę, że większość pracuje mniej lub bardziej optymalnie), ale zapewne zwiększyłoby wymiar, bo w obecnej sytuacji - po co się spalać i truć ludziom życie...
A w jaki to niby cudowny sposób większa kasa przekłada się na większe ustalenia wymiaru, bo nie do końca potrafię zrozumieć tę relację...
____________________________________ always look on the bright side of life
27 lis 2007, 13:29
Gdyby komuś płacono za decyzje wymiarowe w PCC czy SD, to może większą wagę przykładanoby do podwyzszania wartości.
27 lis 2007, 15:18
I nie jest to żaden códowny sposób...
27 lis 2007, 19:01
Z poprzednich postów wynika że prowizja dla wszystkich to nie rozwiązanie problemu, czyli pozostał jeden "códowny" sposób zlikwidować prowizje !!!
27 lis 2007, 19:34
notka
Z poprzednich postów wynika że prowizja dla wszystkich to nie rozwiązanie problemu, czyli pozostał jeden "códowny" sposób zlikwidować prowizje !!!
Mam lepszy - zlikwidować US-y.
27 lis 2007, 19:57
Zlikwidowac wszystko!
27 lis 2007, 20:33
notka
Notka, masz chyba dość blade pojęcie o pracy poborców. Forum dotyczy spraw egekucyjnych, więc trudno żeby dominowali na nim VAT-owcy czy księgowe. Jak widziałaś, ja swojego ostatniego posta pisałem o północy - to by było na tyle o "czasie na pisanie postów". Miłego urlopu.
____________________________________ Mam tyle pieniędzy, że mogę nie pracować aż do końca życia, żyjąc w komforcie i luksusie. Pod warunkiem, że umrę w przyszły piątek
27 lis 2007, 20:42
notka
Egzekutorzy, a czy zastanowiliście się, co pozostałych pracowników oprócz egzekucji w us-ach motywuje do pracy, bez jakiejkolwiek prowizji pracują sumiennie za podstawowe wynagrodzenie<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->,<!--colorc--></span><!--/colorc--> które egzekutor<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->(z)<!--colorc--></span><!--/colorc-->y równie<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->rz<!--colorc--></span><!--/colorc--> mają. Nikogo nie straszymy że jak nie dostaniemy prowizji to nie będziemy wykonywać swoich obowiązków. Ponadto zauważyłam że forum zdominowane jest przez egzekutorów, po<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->/<!--colorc--></span><!--/colorc-->prostu mają najwięcej czasu na pisanie postów, to też o czymś świadczy. (jestem na urlopie)
notka
Z poprzednich postów wynika<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->,<!--colorc--></span><!--/colorc--> że prowizja dla wszystkich to nie rozwiązanie problemu, czyli pozostał jeden "c<!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->ó<!--colorc--></span><!--/colorc-->downy" sposób zlikwidować prowizje !!!
Notka, gniew nie oślepia, on rodzi się ze ślepoty. A jego skutki są porażające, w gniewie popełniasz wiele błędów, ortograficznych również. Tłumaczenie tego urlopem…
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 27 lis 2007, 20:48 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz