Teraz jest 06 wrz 2025, 17:58

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 49 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Prace zespołu ds. egzekucji 
Autor Treść postu
Nowicjusz
Własny awatar

REJESTRACJA18 maja 2009, 11:56

POSTY        2
Post Prace zespołu ds. egzekucji
witam . co do wspólnego wora to bym nie powiedział że będzie to sprawiedliwe , ponieważ poborca nie ma 8 godzinnego dnia pracy a niejednokrotnie wraca do domu o 19 godz. a inspektor w tym czasie zapodaje już drugiego browara na działeczce, o co nie mam pretensji taka praca(moja i jego ) ale żeby po równo ?? . ja myślę żeby było uczciwie to niech inspektor zajmuje pierwszy TW. ,ale niech je nie chowa na pół roku i liczy na to że w końcu zejdzie,ale niech je wkłada po zajęciu do grupy "A" i jak poborca dostaje służbę to trafi się że świeży "vat" też wpadnie i jak uda mu się ściągnąć to jego a jak zejdzie z konta to też dobrze tyle że prowizja dla inspektora i TO chyba jest wtedy sprawiedliwe !!  :)

01 kwi 2010, 08:27
Zaawansowany

REJESTRACJA21 gru 2006, 00:39

POSTY        88
Sprawiedliwy to jest tylko EGZEKUTOR

01 kwi 2010, 09:47
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 08:11

POSTY        74
andrzej26                    

Właściwym rozwiązaniem w dziale egzekucji jest zmiana systemu wynagrodzeń imspektorów i poborców poprzez odebranie prowizji i wprowadzenie stałego dodatku egzekucyjnego.
:nonono:

Jestem za. Proponuję dodatek stały w wysokości 5000,00zł. Nie będę się musiał kopać z dłużnikiem, wycierać klamki, zdzierać buty, martwić się o swój zajechany samochód.  Drzemkę walnę za biurkiem jak co po niektórzy maksymalnie dociążeni pracą.  :dokuczacz: Jeszcze jedno w tedy wszyscy mogą mnie pocałować w  :dupa:

01 kwi 2010, 20:41
Zaawansowany

REJESTRACJA21 gru 2006, 00:39

POSTY        88
Cała choroba wynagrodzenia prowizyjnego bierze się z prowizji od ściągniętych dużych kwot.

Tu tkwi cały problem tego systemu motywacyjnego. Co to za motywacja gdzie jeden w terenie czy zza biurka załatwi nawet kilkadziesiąt tytułów na małe kwoty, a drugiemu ?się poszczęści? i po jednym tytule, ale na dużą kwotę ma więcej od tego pierwszego.

Myślę, że skutecznym sposobem wyeliminowania tego dużego minusa systemu prowizyjnego byłoby wprowadzenia tzw. progu (może 5000), do którego prowizja liczyłaby się indywidualnie, a po jego przekroczeniu stawałaby się składnikiem wspólnego wynagrodzenia prowizyjnego wszystkich pracowników egzekucji.

Taki system myślę, że uspokoiłby nastroje w egzekucji wynikające z prowizji i jednocześnie takie zmiany zbliżyłyby przepisy o wynagrodzeniu prowizyjnym do przepisów Kodeksu Pracy (Art. 18-3c).

Inni pracownicy egzekucji braliby udział w podziale uzyskanej prowizji, choć bezpośrednio nie wpłynęli na ściągnięte kwoty, ale obsługują tytuły i inne sprawy związane z egzekucją.

Ta drobna zmiana wprowadziłaby trochę normalności do pracy egzekucji.

01 kwi 2010, 22:06
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA21 paź 2006, 09:58

POSTY        95
Wojtek1953                    

(...)  Jeszcze jedno wtedy wszyscy mogą mnie pocałować w  :dupa:

No kochany, na pieszczotę to trzeba zasłużyć!
A tu jeszcze liczba mnoga <wszyscy> ... czyli grupensex  B)))

02 kwi 2010, 19:34
Amator
Własny awatar

REJESTRACJA05 mar 2010, 14:15

POSTY        14
Pomysł z egzekutorem byłby bardzo dobry,ale tylko wtedy,gdyby organy egzekucyjne przy US zajmowały się tylko i wyłącznie ściąganiem podatków,co oczywiście jest całkowicie nierealne.W obecnej sytuacji,przy dużym obciążeniu sprawami innych wierzycieli,nikt nie będzie w stanie poradzić sobie z nawałem obowiązków,zakładając,że będzie pracował nawet po 16 godzin na dobę,chyba że zatrudnienie w egzekucji zostanie zwiększone kilkakrotnie w celu utworzenia dużej ilości niewielkich rejonów.

04 kwi 2010, 13:54
Zaawansowany
Własny awatar

REJESTRACJA01 cze 2009, 08:11

POSTY        74
Dadzą zarobić nieco więcej a wyeksploatują Cię do końca.  O zwiększeniu zatrudnienia zapomnij. Przez pierwszy rok zanim się wdrożysz w tajniki egapoltaxu nie będziesz miał czasu się ..... Po kilku latach pracy, jak już będziesz wrakiem podziękują Ci za solidną pracę tak jak teraz dziękują poborcom.  No ale cóż. Wizja wyższych prowizji co poniektórych kusi. :nonono:

04 kwi 2010, 15:22
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 49 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2, 3, 4