Jak odbywa się w Państwa urzędach kontrola dokumentów księgowych w celu ustalenia wierzytelności do zajęcia? Przeprowadzana jest przez pracowników działu egzekucji czy kontroli? Na jaką podstawę powołuje się egzekucja przy przeprowadzaniu kontroli? Na podstawie art. 71 a § 1 i 5 w związku z art. 71a § 8 ustawy o postępowaniu...czy art. 36 § 1, czy może na jakąś inną? U nas niestety kontrola nie ma czasu. Chodziłam sama powołując się na 71a, jednak mamy pewne wątpliwości..
25 sty 2010, 15:52
Kontrola wierzytelności
Zapytaj NUSa. Pewnie jest świeżo po egzaminach, to powinien wiedzieć, a przynajmniej wyjaśnić wątpliwości
____________________________________ Osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć - bite! - studiów, dyplom z wyróżnieniem, dwadzieścia lat praktyki, i oto mi płacą, jakby ktoś dał mi w mordę
25 sty 2010, 17:03
Kontrola wierzytelności
U mnie chodziła egzekucja, ale od dawna już nie, bo nie ma czasu. A pomysły MF na pewno do tego nie zachęcają.
25 sty 2010, 19:32
Kontrola wierzytelności
Krasnal ale na jakiej podstawie żądaliście okazania dokumentów księgowych?
25 sty 2010, 19:38
Kontrola wierzytelności
Jutro Ci dam odpowiedź. Nie pamiętam. Sprawdzę w pracy.
25 sty 2010, 19:40
Kontrola wierzytelności
Nie zapominaj o mnie Krasnalu
26 sty 2010, 09:41
Kontrola wierzytelności
Art. 71a par. 1 i par.5 ustawy egzekucyjnej.
26 sty 2010, 09:42
Kontrola wierzytelności
A czy przed wszczęciem kontroli zawiadamiacie dłużnika zajętej wierzytelności, który jest przedsiębiorcą o zamiarze jej wszczęcia zgodnie z art. 79 ust. 1 ustawy o swobodzie działalności gospodarczej?