Teraz jest 06 wrz 2025, 17:40

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Zajęcie i zbycie udziałów w sp. z o.o. 
Autor Treść postu

REJESTRACJA05 lis 2006, 13:04

POSTY        10
Prowadząc postępowanie wobec dłużnika dokonałem zajęcia udziałów w spółce z o.o.. Jak wygląda kwestia zbycia powyższych udziałów po uprawomocnieniu się dokonanego zajęcia?

09 lis 2008, 11:46

REJESTRACJA24 paź 2007, 19:35

POSTY        255

Prowadząc postępowanie wobec dłużnika dokonałem zajęcia udziałów w spółce z o.o.. Jak wygląda kwestia zbycia powyższych udziałów po uprawomocnieniu się dokonanego zajęcia?

Zbukaj - obiecaj mi, że weźmiesz się do rzetelnej, ciężkiej, niemniej jednak wielce potrzebnej egzekucyjnej roboty i przeczytasz choć trochę zapisów literatury źródłowej, jaką jest:
Ustawa z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, a w szczególności:
Rozdział 5  Oddział 6   Egzekucja z udziału w spółce z ograniczoną odpowiedzialnością, a także zapisy rozdziału 6 oddziału 2 w/w ustawy.
Przyjemnej lektury życzę!  :D

Ostatnio edytowano 09 lis 2008, 12:33 przez outsider, łącznie edytowano 1 raz

09 lis 2008, 12:33

POSTY        255

<!--quoteo(post=37065:date=09. 11. 2008 g. 10:46:name=zbukaj)--><div class='quotetop'>(zbukaj @ 09. 11. 2008 g. 10:46) [snapback]37065[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Zbukaj - obiecaj mi, że weźmiesz się do rzetelnej, ciężkiej, niemniej jednak wielce potrzebnej egzekucyjnej roboty i przeczytasz choć trochę zapisów literatury źródłowej, jaką jest:
Ustawa z dnia 17 czerwca 1966 r. o postępowaniu egzekucyjnym w administracji, a w szczególności:
Rozdział 5  Oddział 6   Egzekucja z udziału w spółce z ograniczoną odpowiedzialnością, a także zapisy rozdziału 6 oddziału 2 w/w ustawy.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

I, co tam Zbukaj - sprzedałeś już udziały, czy zatopiłeś się w lekturze przygotowując się do ewentualnej transakcji? W każdym razie powodzenia życzę!

10 lis 2008, 21:09
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor
Myślisz że nie znając procedury zajął udziały i nie wie co z nimi dalej począć ? A może to Zbukajowi czy też JakubowiZ zajęto owe i po prostu zapytuje co go dalej czeka... to taka żartem uwaga oczywiście ;)

10 lis 2008, 21:35
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA23 wrz 2006, 20:17

POSTY        178

LOKALIZACJAwielkopolska

<!--quoteo(post=37067:date=09. 11. 2008 g. 11:33:name=outsider)--><div class='quotetop'>QUOTE(outsider @ 09. 11. 2008 g. 11:33) [snapback]37067[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
<!--quoteo(post=37065:date=09. 11. 2008 g. 10:46:name=zbukaj)--><div class='quotetop'>QUOTE(zbukaj @ 09. 11. 2008 g. 10:46) [snapback]37065[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

I, co tam Zbukaj - sprzedałeś już udziały, czy zatopiłeś się w lekturze przygotowując się do ewentualnej transakcji? W każdym razie powodzenia życzę!
Chyba nie wie co to ustawa o postępowaniu egzekucyjnym w admnistracji :lol:

10 lis 2008, 21:49

POSTY        255

Myślisz że nie znając procedury zajął udziały i nie wie co z nimi dalej począć ? A może to Zbukajowi czy też JakubowiZ zajęto owe i po prostu zapytuje co go dalej czeka... to taka żartem uwaga oczywiście ;)

Dobre!!! Sądziłem, że JakubZ włączy się płynnie do dyskusji, ale jak widać myliłem się, nie po raz pierwszy zresztą. To resztki samokrytyki, które we mnie pozostały.  :D

11 lis 2008, 20:17
Początkujący
Własny awatar

REJESTRACJA23 maja 2007, 08:11

POSTY        3
A może Jakub Z. nie odebrał zawiadomienia o zajęciu, i chce zbyć udziały w sp. z o.o.?

11 lis 2008, 21:06
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 7 ]