Teraz jest 04 wrz 2025, 09:38

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Upomnienie a przedstawiciel (kurator, adwokat) 
Autor Treść postu
Amator

REJESTRACJA19 mar 2018, 10:00

POSTY        14
Post Re: Upomnienie a przedstawiciel (kurator, adwokat)
pkuzmiak                    

Nie widzę przeszkód do zastosowania art. 41 KPA w przypadku gdy podatnik zmienił adres po doręczeniu tytułu, aczkolwiek uznanie za doręczone upomnienia tylko dlatego, że pod tym samym adresem zastępczo doręczono inne upomnienie jest w mojej ocenie nielegalne, a ryzykiem nie jest obciążenie wierzyciela opłatą, tylko brak możliwości spojrzenia na siebie w lustrze. Skoro nasza praca polega na pilnowaniu żeby ludzie przestrzegali przepisów to nie możemy sobie z tych przepisów robić spółki komandytowej z bardzo ograniczoną odpowiedzialnością.

Myślę, że Inkwizytor nie podzieli Twojego idealistycznego zapatrywania, jeżeli
- znajdzie w szufladzie przedawnioną, nieruszoną sprawę
- inne rzeczy odłożone, bo osoba odpowiedzialna postanowiła pobawić się w ustanawianie kuratora, a jest z tym trochę roboty  
- do firmy przyjdzie rachunek za kuratora (postanowienie w sprawie przyznania wynagrodzenia, jako koszt postępowania)
A przecież w tej sprawie chodzi tylko o to, żeby ją zamknąć, bo intuicja kobieca podpowiada mi, że chyba figurant groszem nie śmierdzi, nawet jeśli gdzieś ktoś go namierzy, w co nie wierzę, jeśli mam być szczery, nie wierzę, że ktoś w ogóle będzie próbował - jest multum niezałatwionych spraw większego kalibru.   
W administracji też czasem wymagana jest zdroworozsądkowa kalkulacja zysków i strat, mimo że nie płaci się swoimi pieniędzmi.

28 maja 2018, 07:58
Znawca
Własny awatar

REJESTRACJA02 gru 2006, 11:01

POSTY        276

LOKALIZACJAWarszawa
Post Re: Upomnienie a przedstawiciel (kurator, adwokat)
Babyface                    

Myślę, że Inkwizytor nie podzieli Twojego idealistycznego zapatrywania
(...)
W administracji też czasem wymagana jest zdroworozsądkowa kalkulacja zysków i strat, mimo że nie płaci się swoimi pieniędzmi.

Wolę mieć przedawnioną sprawę w której zrobiłem wszystko na co pozwalają mi przepisy oraz czyste sumienie, a takie kalkulacje przeprowadzać w granicach prawa.

28 maja 2018, 11:52
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 16 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2