Re: Majątkowa represja karna
Według moich notatek z ostatniego szkolenia z MRK- sierpień 2012, art. 30 par. 5a kks sprzedaż urządzeń lub automatów do gier, w stosunku do których sąd nie zarządził zniszczenia, jest dopuszczalna wyłącznie na rzecz podmiotów, które uzyskały koncesję albo zezwolenie na urządzanie gier. Art. 53 par. 35a mówi ilekroć w ustawie jest mowa o automacie lub grze na automacie rozumie sie przez to także odpowiednio automat o niskich wygranych lub grę na automacie o niskich wygranych w rozumieniu ustawy z dnia 19.11.2009r. o grach hazardowych.
Ja miałam automaty ale były to bardzo stare niepodjęte depozyty. Wniosek do sądu na podstawie art. 13 kkw jak dokonać likwidacji i postanowienie żeby zniszczyć. Zleciłam utylizację specjalistycznej firmie i po automatach. Zawsze jak mam wątpliwości piszę wniosek a mam je w 80% bo przez sąd jesteśmy traktowani jak darmowe śmietniki. Rzadko trafia się coś co można sprzedać, natomiast często mam wyroki dotyczące np: przepadku chusteczki higienicznej, jednej rękawiczki czy słoika po majonezie. I dlatego tak sobie piszę te wnioski....