Niestety jaka cisza była taka jest... nikt z egzekucji nic nie dostał... pozdrawiam piszcie co u Was.
02 kwi 2007, 21:29
Czy na mazowszu już ktoś dostał wyrównawcze etaty?
03 kwi 2007, 13:59
Witam. U nas było dziś zebranie z NUS, który powiadomił nas (poborców, bo inni są na całym etacie) o tym , że dostajemy cały etat od 01,04 lecz o kwotach sie nie wypowiedział bo nie dostał podziału środków na etat z Izby. Dodał tylko, że nie będzie to 100 % więcej, bo zmieni się wskaźnik. Pożyjom, uwidim ... Jednocześnie DZIĘKUJĘ wszystkim zaangażowanym w wywalczenie całego etetu. Po 11 latach ... WOW. Pozdrowienia. :rolleyes:
____________________________________ Mam tyle pieniędzy, że mogę nie pracować aż do końca życia, żyjąc w komforcie i luksusie. Pod warunkiem, że umrę w przyszły piątek
03 kwi 2007, 18:32
Czytam, że niektórzy dostali, ale też u niektórych cisza. Mam pytanie a co z innymi pracownikami zatrudnionymi na 1/2 lub 3/4 ? Czy tylko egzekucji należy się cały etat ? Niektórzy są zatrudnieni na cząstki a i tak siedzą 8 h. Co z nimi ?
03 kwi 2007, 21:47
Łódzkie nadal cisza
05 kwi 2007, 19:50
No i tak jak można było tego przewidzieć etaty dostali wymiarowcy księgowość i informatyk a nam powiedziano że niestety cytuje " nie załapaliśmy się" i gdzie tu sprawiedliwość.
10 kwi 2007, 09:58
YOGI
.... Dodał tylko, że nie będzie to 100 % więcej, bo zmieni się wskaźnik. Pożyjom, uwidim ...
Tak na marginesie to przy zmianach wysokości wymiaru czasu pracy wychodzą pewne anomalia .Słyszałem już zmianie wysokości wskaźników 1/2 etatowców -oczywiście w dół tak by "nowy "całoetatowiec nie otrzymał dwukrotności swojej poprzedniej płacy.Doniesiono mi również o przypadku ,że dawni półetatowcy dostali dwukrotność a ...najmniejsze obecnie płace w dziale mają Ci co mieli uprzednio cały etat (mieli i mają mniejszy wskaźnik ). Myśle ,że związek powinien przectawić opinię prawną czy dopuszczalne są takie manewry płacowe .
____________________________________ jan
10 kwi 2007, 15:33
Czy ktos z poborców dostał już nowy angaż?
12 kwi 2007, 13:39
Czy ktos z poborców dostał już nowy angaż?
Tak. Dzisiaj z datą 2.04. i z mnożnikiem w górę, a więc trochę wyżej niż by wynikało z prostego dopełnienia etatu.
12 kwi 2007, 13:53
U nas z 1/2 et.- na cały - poszło o ponad 100 % w górę. Trochę więcej ale pracy i tak nie do przerobienia . :mur: Wielkopolska -południe.
12 kwi 2007, 20:45
Poborco, Inspektorze, Referencie, jeżeli po przejściu z 1 /2 etatu na cały etat z dniem 1 kwietnia, nie wykorzystałeś urlopu za 2007r. do 31 marca i masz 10 lat pracy to przysługuje Ci <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->24 dni urlopu<!--colorc--></span><!--/colorc--> do wykorzystania w tym roku, a nie 26!!! Za urlop masz płacone (jeżeli go bierzesz po 31 marca) wynagrodzenie za cały etat + prowizja <!--coloro:#FF0000--><span style="color:#FF0000"><!--/coloro-->(średnia z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc rozpoczęcia urlopu)<!--colorc--></span><!--/colorc-->.
Ja Wam to mówię <!--coloro:#009900--><span style="color:#009900"><!--/coloro-->ZIELONKA<!--colorc--></span><!--/colorc-->
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!
Ostatnio edytowano 04 wrz 2007, 21:10 przez zielonka, łącznie edytowano 1 raz
04 wrz 2007, 21:04
Niestety to prawda. Można ponegocjować jeszcze z NUS, przynajmniej tak mi przekazała kadrowa. Ponoć NUS ma władzę przyznać 26 dni.
05 wrz 2007, 18:09
melon
… Można ponegocjować jeszcze z NUS, przynajmniej tak mi przekazała kadrowa…
Nie rozpalaj, a jeżeli już, to połechtaj kadrową by podała jakiś § uwiarygodniający władzę NUS-a w tym temacie .
____________________________________ Poborco, nie pytaj co Z Z P E A może zrobić dla Ciebie ? zapytaj, co TY możesz zrobić aby ON tego nie zrobił!