Teraz jest 06 wrz 2025, 17:54

Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2
Pomóżcie poborcom z USA 
Autor Treść postu
Fachowiec

REJESTRACJA23 paź 2006, 03:51

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=13485:date=29. 07. 2007 g. 21:43:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 29. 07. 2007 g. 21:43) [snapback]13485[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
Jak będzie zbyt skuteczny, to go Jankesi nie oddadzą, a skąd Takiego drugiego weźmiemy...

Podejrzewam, że Zielonka bez trudu z naszymi dłużnikami poradziłby sobie i z USA.
Chyba już nie musi wychodzić z domu, wszyscy w okolicy go znają; wystarczy mail do dłużnika, że dostał jego tytuł.
To faktycznie pewnie najprostszy sposób ( i jedyny skuteczny ), a ja myślałem, ze topic się rozwinie. :(
Może jeszcze parę innych pomysłów, zanim załatwią mu wizę.
<!--QuoteEnd--></div><!--QuoteEEnd-->

Wjawor - skoro Zielonka to (cyt. najprostszy sposób i jedyny skuteczny ), to co tu więcej kombinować ? Pomyślmy jak na transferze Zielonki do USA zarobić  :D

29 lip 2007, 22:14
Specjalista

REJESTRACJA30 kwi 2006, 13:31

POSTY        905

LOKALIZACJAUS Polska
Wizy dla wszystkich do USA za Zielonkę!!!

30 lip 2007, 06:37
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Podejrzewam, że Zielonka bez trudu z naszymi dłużnikami poradziłby sobie i z USA.
Chyba już nie musi wychodzić z domu, wszyscy w okolicy go znają; wystarczy mail do dłużnika, że dostał jego tytuł.
To faktycznie pewnie najprostszy sposób (i jedyny skuteczny), a ja myślałem, ze topic się rozwinie

I tylko sam zainteresowany milczy...
Czyżby się przestraszył dwojga staruszków?????
:rotfl:

Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 20:50 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

30 lip 2007, 20:44

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska

Temat topicu brzmi  - Pomóżcie poborcom z USA.
Może więc nie wywołuj wilka z lasu.

30 lip 2007, 20:46
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=13487:date=29. 07. 2007 g. 21:55:name=wjawor)--><div class='quotetop'>(wjawor @ 29. 07. 2007 g. 21:55) [snapback]13487[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->
To faktycznie pewnie najprostszy sposób (i jedyny skuteczny), a ja myślałem, ze topic się rozwinie

Myślę że On już tam jest... a znając Go zaczynam się martwić o Ed'a & Elain...

Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 20:59 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

30 lip 2007, 20:59
Zawodowiec

REJESTRACJA21 paź 2006, 19:09

POSTY        7731

LOKALIZACJATriCity

Jak zgarnie prowizję (w zielonych!) to będzie wtedy chyba... Super-Zielonka?!  :rolleyes:

Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 21:34 przez Nadir, łącznie edytowano 1 raz

30 lip 2007, 21:33
Fachowiec

POSTY        2661

LOKALIZACJAmordor

<!--quoteo(post=13551:date=30. 07. 2007 g. 20:59:name=elsinore)--><div class='quotetop'>(elsinore @ 30. 07. 2007 g. 20:59) [snapback]13551[/snapback]</div><div class='quotemain'><!--quotec-->

Jak zgarnie prowizję (w zielonych!) to będzie wtedy chyba... Super-Zielonka?!  :rolleyes:

Patrząc na kurs dolara to może być kiepski biznes. Może lepiej załatwić jakiś  "offset" ? Choćby tak kilka lekko opancerzonych Hammerów dla EA...

Ostatnio edytowano 30 lip 2007, 21:52 przez elsinore, łącznie edytowano 1 raz

30 lip 2007, 21:51
Specjalista

REJESTRACJA21 paź 2006, 16:38

POSTY        808
Panowie (nie wiem czy jesteście godni by tak do was się zwracać, lecz dopóki nie zgromadzę niezbitych dowodów na waszą korupcję niech tak zostanie), wiem że jestem dla Was solą w oku, z powody nieprzebranych dóbr materialnych jakowe posiadam.  Nie myślałem jednak, że jesteście na tyle naiwni, by przypuszczać, że dla kilkuset tysięcy zielonych wyjadę z kraju, by sławić imię Polski za oceanem. Interesują mnie DUŻE pieniądze, a takie mam możliwość zarobienia w kraju. Ostatnio szwagier policzył, że jest do ściągnięcia 52 mld zł. Pisała o Jego wyliczeniach <a href="http://www.skarbowcy.pl/mkportal/index.php?ind=news&op=news_show_single&ide=2325" target="_blank">Wyborcza</a>. Policzcie od tej kwoty 6,15% i porównajcie z nędznymi "dularami" Eda & Elaine Brown, u których nawiasem mówiąc byłem, lecz po krótkiej rozmowie od czynności egzekucyjnych odstąpiłem. Nie dalej jak wczoraj od EDA otrzymałem:

[attachmentid=221]

Wracając do korupcji,
elsinore                    

... Pomyślmy jak na transferze Zielonki do USA zarobić  :D

Dziś w Weronie stanowią atrakcję turystyczną bocche di leone (lwie paszcze) - niewielkie, kamienne tablice z otworami w ścianach przylegających do placu kamienic i przy ul. Dantego. To skrzynki na donosy do władz miasta. Za czasów dominacji weneckiej donoszono na wiedźmy, lichwiarzy, nielegalnych handlarzy solą, prochem strzelniczym, jedwabiem i jedwabnikami. Tam to historia, a że kołem się toczy to dziś takie bocche di leone powstają w Polsce jak grzybki…

Kapować bezpiecznie można:

w <a href="http://wojewodztwa.w.polsce.org/22291-wojewodztwa/" target="_blank">Nysie</a>

„Każdy mieszkaniec Nysy będzie mógł bez żadnych formalności donieść policji o niepokojących go faktach. Wystarczy, że kartkę z informacją wrzuci się do jednej z pięciu niebieskich skrzynek rozwieszonych przez policję w mieście...”

<a href="http://www.us.nowasol.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=111&Itemid=45" target="_blank">w US Nowa Sól</a>

„W trakcie załatwiania sprawy dostrzegłeś u obsługującego Ciebie pracownika zachowania nieetyczne, korupcyjne lub niekompetencję, zgłoś to zdarzenie, jego okoliczności Pełnomocnikowi do spraw profilaktyki antykorupcyjnej i etyki zawodowej, bezpośrednio pod nr telefonu 068 4560316 lub na adres e-mailowy tomasz.piaskowski@lu.mofnet.gov.pl …”

w <a href="http://darlowo.info/info.php?nazwa=o%20nas&id=101" target="_blank">Darłowie</a>

„Po raz pierwszy w Polsce możesz złożyć donos... przez Internet. Taką opcję udostępnił swoim użytkownikom Portal Informacyjny - darlowo.info…”
itd.

Zastanówcie się nad dodatkowym zarobkowaniem bez pozwolenia naczelnika, bo w każdej chwili i do Waszych przełożonych może wpłynąć „Uprzejmiem donoszem…”

04 sie 2007, 22:34

REJESTRACJA07 maja 2006, 11:23

POSTY        3506

LOKALIZACJAWielkopolska
zielonka                    

...Zastanówcie się nad dodatkowym zarobkowaniem bez pozwolenia naczelnika, bo w każdej chwili i do Waszych przełożonych może wpłynąć „Uprzejmiem donoszem…”

ograniczenie zarobkowania bez zgody NUSa dotyczy narazie ( już niedlugo ) tylko urzędników sc.
Pozostali pracownicy nie mogą bez tej zgody ( w teorii ) podjąć tylko pracy etatowej.

Reszta super  :piwo:

05 sie 2007, 11:09
Odpowiedz w wątku   [ Posty: 23 ]  idź do strony:  Poprzednia strona  1, 2