Ile zarabia komornik skarbowy w Warszawie? Proszę o odpowiedź.
01 lip 2014, 21:20
Re: Ile zarabia komornik skarbowy w Warszawie?
Za mało.
01 lip 2014, 21:57
Tzn. ile? Warto startować na to stanowisko?
01 lip 2014, 22:04
Sześć razy tyle co szeregowy pracownik ale to w zacofanej południowej Polsce.
02 lip 2014, 05:57
bombel
Sześć razy tyle co szeregowy pracownik ale to w zacofanej południowej Polsce. :)
To jest bzdura, bowiem z tego co mi jest znane komornicy zarabiają o wiele mniej niż pracownicy, jeżeli zliczymy wszystko razem.
02 lip 2014, 06:10
Nie wiem ale ciekawi mnie jedno jak mniej niż pracownicy to ile może zarabiać najniższą krajową za takie stanowisko, a co z dodatkami itd.? Możesz podać konkretnie w jakim przedziale, bo to co jest napisane to nic nie wiadomo...
02 lip 2014, 06:19
Mówiłem o sumie z PIT-11 a nie o podstawie z umowy o pracę (na niej rzeczywiście poborcy mają mniej niż nawet początkujący pracownik ale do tego dochodzą prowizje, dodatki, itd.)
02 lip 2014, 10:51
Tak tak właśnie myślałam w związku z ROZPORZĄDZENIEM PREZESA RADY MINISTRÓW z dnia 7 kwietnia 2004 r. zmieniające rozporządzenie w sprawie określenia uprawnień szczególnych w zakresie płac i innych świadczeń, zasad przyznawania tych świadczeń i ich wysokości oraz określenia dodatków do wynagrodzenia przysługujących niektórym kategoriom członków korpusu służby cywilnej. Z tego rozporządzenia jasno wynika, że są dodatki i jak są naliczane u poborca podatkowego a byłam ciekawa jak to jest liczone u komornika skarbowego? Bo masz racje podstawa wynagrodzenia jest niska, a dochody z PIT-11 są wyższe o wiele.
02 lip 2014, 11:16
apasko
bombel
Sześć razy tyle co szeregowy pracownik ale to w zacofanej południowej Polsce. :)
To jest bzdura, bowiem z tego co mi jest znane komornicy zarabiają o wiele mniej niż pracownicy, jeżeli zliczymy wszystko razem.
Pytanie skąd masz takie informacje ?
02 lip 2014, 20:13
czarna2014
Ile zarabia komornik skarbowy w Warszawie? Proszę o odpowiedź. :mellow:
Pracuje społecznie, jakie zapytanie na forum
02 lip 2014, 22:53
Wysokość zarobków zależna jest od Ustawy Budżetowej na dany rok tj. kwoty bazowej DZ.U. 2014 poz 162 art.9
i jak już mamy kwotę bazową należy odszukać konkretne stanowisko w rozporządzeniu prezesa rady ministrów: w sprawie określenia stanowisk urzędniczych, wymaganych kwalifikacji zawodowych, stopni służbowych urzędników służby cywilnej, mnożników do ustalania wynagrodzenia oraz szczegółowych zasad ustalania i wypłacania innych świadczeń przysługujących członkom korpusu służby cywilnej DZ.U. 2009 nr 211 poz 1630